کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

پایان نامه بررسی رابطه بین مدیریت دانش و گرایش استراتژیک در شرکت دخانیات

اختصاصی از کوشا فایل پایان نامه بررسی رابطه بین مدیریت دانش و گرایش استراتژیک در شرکت دخانیات دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

پایان نامه بررسی رابطه بین مدیریت دانش و گرایش استراتژیک در شرکت دخانیات


مقدمه:

در اقتصاد مبتنی بر تولید انبوه، اندازه‌گیری عملکرد نسبتا ساده است، به عنوان مثال‌ می‌توان خروجی تولید را محاسبه و با عملکرد گذشته و یا با الگوها مقایسه و ارزیابی‌ نمود، اما در اقتصاد مبتنی بر دانش، اندازه‌گیری عملکرد سخت‌تر است سازمان‌های امروز باید زرنگ‌تر، سریع‌تر، و چابک‌تر باشند. پیچیدگی جهان قرن بیست‌ و یک،فضای انقلاب را تسریع نموده است و آنهایی که نمی‌توانند یاد بگیرند، سازگار شوند و تغییرات را بپذیرند؛به سادگی نابود خواهند شد. یادگیری ما را نجات خواهد داد و این امر بواسطه مدیریت بر دانش سازمانی صورت خواهد گرفت(خوش سیما و همکاران،1384) . مدیریت دانش در چند سال اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته است و در برنامه‌های‌ دانشگاهی و اقتصادی بسیاری از کشورها نقش کلیدی را ایفا کرده است.در کشور ما، هم در سطح دانشگاهی و هم در سطح ملی توجه خاصی را به خود جلب کرده است. برگزاری کنفرانس‌های بین المللی در کشور و نقش حساس و قابل توجه آن در برنامه چهارم توسعه اقتصادی نیز مشهود است.چنانکه برنامه چهارم توسعه اقتصادی کشور "اقتصاد مبتنی بر دانش‌"می‌باشد. مدیریت دانش پدیده‌ای نوظهور است که تغییرات زیادی در نقش افراد جامعه ایجاد کرده است. این پدیده جدید، فرهنگ«اشتراک دانش» را ترویج می‌کند و به همگان می‌آموزد که حتی اگر مسئول بخشی از یک فرایند هستند، درباره کل فرایند بیندیشند. با تبدیل دانش به یک منبع راهبردی برای سازمان‌ها، نیاز مبرمی به ایجاد روش‌های تولید، اشتراک و به کارگیری دانش در سازمان‌ها به وجود آمده است(فرهادی،1383) . اما در این میان با توجه به استراتژیک بوده حوزه های دانشی در سازمان و این موضوع که مدیریت دانش صیح به عنوان یک مزیت رقابتی شناخته می شود، لازم است تا هماهنگی مناسبی بین برنامه های مدیریت دانش و استراتژی ها و نوع استراتژی انتخاب شده در سازمان به وجود بیاید. در این فصل از تحقیق تلاش می شود تا کلیاتی از طرح تحقیق در قالب بیان مسئله و اهمیت موضوع و همچنین اهداف و سوالات در کنار روش تحقیق و مدل مفهومی ارائه گردد.

بیان مسئله:

شرکت دخانیات ایران در سال 1316هجری شمسی در تهران تاسیس شده و در زمینه های کاشت و عمل آوری توتون و نیز تولید و توزیع سیگار و تنباکو فعالیت می نماید. مراکز تولیدی این شرکت در استانهای تهران ، کردستان، آذربایجان غربی، اصفهان ، گیلان ، مازندران و گلستان مستقر می باشد ، با توجه به عمر نسبتاً زیاد تاسیس شرکت دخانیات ایران ، این شرکت هنوز نتوانسته مثل دیگر کمپانی موفق تولید محصولات دخانی مطرح دنیا نظیر BAT ، JTA ، KT& G وارد بازارهای جهانی شود و سود قابل قبولی نصیب شرکت نماید. شرکت دخانیات با توجه به تحولات برون سازمانی نظیر رقبای قدرتمند خارجی ، ورود انبوه سیگار قاچاق و همچنین شروع به خصوصی سازی شرکت در راستای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای اینکه بتواند به حیات خود ادامه دهد ، باید رویکرد مدیریت سنتی خود را تغییر داده و رویکرد مدیریت نوین را در کلیه ارکان شرکت نهادینه نماید. در همین راستا شرکت دخانیات ایران باید به سمت ایجاد تحول سازمانی ، تدوین برنامه استراتژیک مطلوب و مناسب ، نوآوری و غیره برود تا بتواند در جهان پر از رقابت به بقاء خود خوش بین باشد. با ورود فناوری اطلاعات به سازمان، عملکرد تمام بخش های سازمان دستخوش تغییر می شود. این تغییر در صورتی می تواند موثر باشد که ابتدا فعالیت هایی را که فناوری اطلاعات می تواند انجام دهد، شناخته و زمینه بروز این فعالیت ها را فراهم نماییم. متعاقب آن مدیریت با شرایط جدید آشنایی لازم را پیدا نموده تا بتواند با بهره گیری از ظرفیت هایی که فناوری اطلاعات می تواند ایجاد کند، سبب ارتقاء عملکرد سازمان شود (زوت ، 2008). یکی از مباحث مطرح شده در سازمان ها، با توجه به رشد بحث دانش، مدیریت این دانش سازمانی می باشد(یمین فیروز،1383). چندین فایده قابل پیش‌بینی برای مدیریت دانش وجود دارد که این فواید سبب شده است تا مدیران به استفاده از این دارایی های نا مشهود در سازمان های امروزی ترغیب شوند. در این میان باید بیان نمود که همانطور که سازمان ها تلاش می کنند تا ظرفیت های نوآورانه خود را افزایش دهند و به مزیت رقابتی دست یابند لازم است تا توجه خود را به صورت روز افزون بر دارایی های غیر مشهود خود قرار دهند(فرارسی و همکاران،2012).

اهمیت موضوع:

رشد فناوری های اطلاعات،اینترنت و نرم افزار ها و سخت افزارهای کاربردی در سازمان ها و جوامع مختلف تاثیر بسیاری بر جنبه های مختلف انسانی،سازمانی و اجتماعی داشته است. از سویی از نیروی انسانی به عنوان مهمترین منبع در سازمان و درکسب درآمد آن یاد می‌شود. شناسایی و کاربرد نیروی انسانی به‌عنوان مهمترین منبع - نه در قالب شعار- در وهله اول مستلزم آگاهی از ابعاد معرفتی ، مهارتی و نگرشی آن و در وهله دوم مستلزم اعتقاد و کاربرد اطلاعات و رفتار در برابر آن اطلاعات است. براساس آمارهای منتشره ، نقش اول ثروت آفرینی در کشورهای توسعه یافته را سرمایه های انسانی با 67 درصد به خود اختصاص می دهند و این در حالی است که مجموع سهم منابع طبیعی و منابع فیزیکی در این کشور ها تنها 33 درصد است. در چنین فضایی که رقابت رمز بقا و ماندگاری سازمانهاست ، سیستم کارآمد اطلاعات منابع انسانی و عملکرد مناسب آن به‌عنوان سلاحی رقابتی در پدیدآوردن فرصتها و غلبه بر تهدیدات برای سازمانهاست و در عین حال یک مزیت نسبی و چراغ راه مدیران به حساب می آید. باید بیان نمود که نیروی انسانی از مهم ترین عناصر هر سازمانی به حساب می آید. برخی وجود نیروی انسانی ماهر و متخصص در سازمان را به عنوان منبعی برای ایجاد تمایز و مزیت رقابتی در سازمان می دانند .پس از ورود این منبع حیاتی به جریان سازمان ،می بایست آموزش های لازم در جهت افزایش توانمندی ها و مهارت های فرد با توجه به پست سازمانی اجرا گردد .این آموزش ها می تواند پرورش نیرو انسانی و متعاقب آن بهبود وضعیت نیروی انسانی در سازمان گردد .از سویی یکی از جریان های مهم در هر سازمانی ،جریان تولید و انتقال دانش می باشد. سازمان زمانی می تواند جایگاه خود را در محیط پرتلاطم امروزی حفظ نماید که روند جریان این بعد از ابعاد مهم انسانی –سازمانی را مدیریت کند . در صورتیکه در یکی از بخش های تولید،حفظ ،تسهیم و کاربرد دانش اختلالی به وجود بیاید جریان دانش به خوبی به تمامی بخش های سازمان انتققال نمی یابد و پس از مدتی موجب ضعف سازمان در ابعاد مختلف سازمانی و بخصوص نیروی انسانی خود می شود . با توجه به این امر لزوم بررسی تاثیر فناوری اطلاعات بر عملکرد سازمانی برای مدیران هر روز بیشتر می شود و لازم است تا با بررسی دقیق این رابطه با استفاده از فناوری اطلاعات عملکرد سازمانی را به سمت دلخواه سوق داد. از سویی انطباق مناسب بین استراتژی های مناسب سازمانی و مدیریت دانش می تواند در ایجاد هم افزایی بین بخش های مختلف سازمان موثر واقع شود. با وجود اهمیت بالای بحث ارائه شده تا کنون تحقیق جامعی که به بررسی این مطالب پرداخته باشد دارای سابقه تحقیقاتی نبوده است. در این تحقیق تلاش می شود تا این خلاء تحقیقاتی مورد بررسی قرار گیرد

فرمت ورد قابل ویرایش تعداد صفحات 62


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.