لعاب
پوششهای سرامیکی از لایههای نازک شیشه که سطح کاشیها را میپوشانند. ساخته شده اند. این پوشش با پاشیدن محلول سوسپانسیون بدست آمده از خرد کردن قریبها با آب و سایر ترکیبات مربوط. بر روی بدنه سرامیک که به صورت بیسکویت درآمده یا فقط خشک شده به کار برده میشود
تعریفی که از لعاب و فریب توسط Emiliani در TECNOLOGIA DEI PROCESSI CERAMICI بیان شده است. به شرح زیر میباشد:
فریبها یا لعاب:
به پوششهای ترانسپارنت انواع کاشی با ظروف سرامیکی فاینس (تزئینی) لعاب خورده و نیز ارتن ور آهکی مربوط میشود. نوع خاصی از لعاب که (فریت ترانسپارنت) نامیده میشود. به صورت لایههای نازک برای تزیین رو لعابی به کار میرود تا به کاشی و ظروف سرامیکی تزنینی ماجولیکا، درخشندگی بیشتری بدهد
لعابها: این اصطلاح به کلیه پوششهای بسیار اوپک، کدر (opaque) شیشه ای اطلاق میشود. نوع خاصی آن لعابی است که (ماجولیکا) نام دارد و به صورت لایههای نسبتا ضخیم بر روی بیسکویت Faenza به کار میرود تا به محصول نهایی، ظاهری سفید و درخشان بدهد. کدری لعاب با وارد کردن یک اوپک کننده سیلیکات زیرکونیم، اکسید قلع، اکسید تیتانیم به درون ترکیب، پخش و سرد کردن با ریختن داخل آب حاصل میشود
فهرست مطالب
لعاب
1
فریبها یا لعاب
1
مکانسیم تشکیل شیشه و فرمولاسیون
2
مواد خام و تاثیر آن بر خصوصیات لعاب
8
A سیلیس (وزن مولکولی 60.1=sio2)
B- انیدریدبوریک (وزن ملکولی 69.6=B2O3)
C- اکسید سرب (وزن مولکولی 223.2=pbo)
D- مواد قلیایی (وزن مولکولی 94.2=K2O
E - اکسید کلسیم (وزن مولکولی 56.1=CaO)
F- اکسید آلومینیوم (وزن مولکولی 101.94=Al2O3 )
G- اکسید باریم (وزن مولکولی 153.4=BaO)
H-اکسید منیزیوم (وزن مولکولی 40.3=Mgo)
اکسید روی (وزن مولکولی 81.4=ZnO)
L- اکسید تیتانیم (وزن مولکولی 80.1=TiO2)
M - اکسید قلع- (وزن مولکولی 150.7=SnO2)
فریتهای شفاف یا ترانسپارنت براق و ویسکوز (معمولا (فریت ترانسپارنت) نامیده میشود)
فریتهای ترانسپارنت براق با قابلیت ذوب متوسط
مواد کمک ذوب یا flux (سرب دار و بدون سرب)
خصوصیات و موارد استفاده لعابها
فرمولاسیون لعاب بر طبق تکنولوژی تولید و ساخت کاشی
تعداد صفحات: 36