کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

مقاله ی مروری بر انواع قاب مهاربندی زیپی، خواص و نحوه عملکرد آن

اختصاصی از کوشا فایل مقاله ی مروری بر انواع قاب مهاربندی زیپی، خواص و نحوه عملکرد آن دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

مقاله ی مروری بر انواع قاب مهاربندی زیپی، خواص و نحوه عملکرد آن


مقاله ی مروری بر انواع قاب مهاربندی زیپی، خواص و نحوه عملکرد آن

نام محصولمقاله ی مروری بر انواع قاب مهاربندی زیپی، خواص و نحوه عملکرد آن

فرمت : word

تعداد صفحات : 12

زبان : فارسی

سال گردآوری : 94

 

 

مقدمه :

سیستم باربر جانبی باید از سختی و مقاومت لازم جهت حفظ و کنترل تغییر شکل­های جانبی ساختمان برخوردار باشد. در صورت افزایش تغییر شکل­های جانبی ساختمان علاوه بر افزایش خسارت در عناصر غیر سازه­ای، امکان ناپایداری و خرابی کلی سازه نیز وجود دارد. سیستم­های مهاربند همگرا از متداول­ترین سیستم­های باربر جانبی هستند که از نظر رفتار لرزه­ای به دو دسته معمولی و ویژه تقسیم­بندی می­شوند.

پیدایش مهاربندهای ویژه به اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 میلادی و در پی تحقیقات ژئول و همکارانش باز می­گردد. تفاوت عمده مهاربند ویژه نسبت به انواع معمولی، توانایی آن­ها در جذب و تغییر شکل­های غیرخطی بزرگ است.

مطالعات گذشته نشان می­دهد که سازه­های قاب مهاربندی هم مرکز تمایل به تمرکز نیروی زلزله در یک طبقه خاص را دارند، بنابراین با طبقه خاص آسیب­پذیر و ابتلا به طبقه نرم روبه­رو می­باشیم که سازه را به سمت فروپاشی جانبی دینامیکی می­راند، قاب­های شورون، یکی از انواع قاب­های مهاربندی شده هم مرکز هستند. رفتار چنین سیستم­هایی توسط کمانش مهاربندها کنترل می­شود.

قاب­های همگرای ویژه نسبت به قاب­های شورون از عملکرد لرزه­ای بهتری برخوردار می­باشند انتظار می­رود اگر پیکربندی زیپی به درستی طراحی شود، بر مشکلات رفتاری متعدد غلبه کند و پاسخ لرزه­ای سیستم مهاری شورون را بهبود بخشد.

2- قاب مهاربندی زیپر

به منظور کاهش تشکیل طبقه نرم و برای رسیدن به پاسخ لرزه­ای غیر الاستیک پایدار در قاب­های شورون، افزودن ستون زیپر  در نقطه اتصال مهارها و تیر توسط خطیب و همکارانش پیشنهاد شد. هدف از اضافه کردن ستون زیپر را می­توان کمانش هممه مهارهای فشاری و تسلیم همه مهارهای کششی دانست به طوری که مقدار زیادی از انرژی مستهلک شود. مقررات لرزه­ای سازه­های فولادی ساختمان آمریکا سیستم قاب مهاربندی زیپی را به عنوان یک سیستم پیکربندی که عملکرد لرزه­ای غیر الاستیک بادبند شورون را بهبود بخشیده، پیشنهاد می­کند. مکانیسم خرابی در قاب­های مهاربندی شده زیپرمعمولی که توسط خطیب پیشنهاد شد در شکل زیر آمده است.


کمانش تقریباً هم زمان مهاربندها در کل ارتفاع سازه باعث توزیع یکنواخت خرابی و خسارت در سازه می­شود اما زمانی که مکانیسم زیپر در قاب تشکیل شود، ظرفیت جانبی قاب کاهش یافته و ناپایدار می­شود، به منظور مقابله با این مشکل قاب­های مهاربندی زیپر در سه حالت زیر بررسی شد:

1) ستون زیپر ضعیف(رفتار غیر الاستیک)

2) ستون زیپر قوی(رفتار الاستیک)

3) زیپر معلق

مطالعه بر روی سیستم قاب مهاربندی هم مرکز با ستون زیپر، توسط خطیب و مهین در سال 1998 آغاز شد، در سال 2000 با معرفی سیستم قاب مهاربندی هم مرکز با ستون زیپر ضعیف توسط سابلی ادامه پیدا کرد، سیستم قاب مهاربندی هم مرکز با ستون زپیر قوی در سال 2003- 2004 توسط ترمبلی و تریکا ترویج شد، و در نهایت در سال­های 2004-2007 سیستم زیپر معلق توسط یانگ و لئون توسعه یافت. در دهه گذشته چندین محقق مطالعات تحلیلی در زمینه رفتار وطراحی قاب مهاربندی زیپر انجام داده­اند، اما مطالعات تجربی صورت گرفته را می­توان محدود به سیستم زیپر معلق دانست.

2-1 روش ستون ضعیف:

در این روش ستون­های زیپر باید برای رفتار غیر الاستیک طراحی شوند.


 

 


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.