کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

نحوه تشویق کردن دانش آموزان به نماز خواندن در مدارس

اختصاصی از کوشا فایل نحوه تشویق کردن دانش آموزان به نماز خواندن در مدارس دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

نحوه تشویق کردن دانش آموزان به نماز خواندن در مدارس


نحوه تشویق کردن دانش آموزان به نماز خواندن در مدارس

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نحوه تشویق کردن دانش آموزان به نماز خواندن در مدارس

تهیه شده با فرمت ورد قابل ویرایش

 

فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده 5
مقدمه 7
نحوه علاقمند نمودن دانش آموزان به نماز خواندن
9
هدف تحقیق: 10
ارزشهای دینی و مذهبی 11
ناآشنایی با فلسفه و معانی عبادت و نماز 13
پیشگیری از وقوع مشکلات جوانان از دیدگاه اسلام 14
اصلاح روابط خانوادگی 14
ایجاد اسوه و الگوی مناسب برای جوانان 15
انتخاب دوستان مناسب
16
تشویق جوانان به بهره وری از دوران نوجوانی
16
فلسفه عبادت و نماز در قرآن
17
ناآشنایی با نیازهای خود
18
اقامه نماز ، نه نماز خواندن یا برگزار کردن نماز
18
راهکارهای پیشنهادی برای تغییر 19
راههای بوجود آوردن انگیزه در دانش آموزان: 21
میزان سودمندی و نتایج حاصل از انتخاب راه حل 24
راههای ترغیب دانش آموزان به اقامهٔ نماز
25
شاخص های کیفی وضعیت موجود 31
جمع آوری اطلاعات برای ارائه ی راه حل ها 33
خلاصه یافته‌های اولیه 35
پیشینه و یافته های دیگران 36
راه حل های پیشنهادی 41
راه حل های انتخابی و قابل اجرا 43
اجرای راه حل های انتخابی و دلایل انتخاب این روش ها 44
نتیجه گیری 56
کلام آخر: 58
منابع 59

 

 


چکیده
در دوره کودکی و نیمه نخست دوره نوجوانی اهمیت این امر بیشتر است. شرکت در مراسم مذهبی از قبیل نماز جماعت، نماز جمعه، مراسم اعیاد مذهبی، مراسم سوگواری در ماه محرم، مراسم شب های قدر، جلسات دینی و ... در پرورش عواطف دینی کودکان و نوجوانان بسیار موثر است. حضور در این قبیل برنامه ها پیوند قلبی آنها را با دین و معنویات افزایش می دهد و زمینه را برای شکوفایی ایمان فراهم می سازد. این پیوند قلبی با دین سرمایه ای گرانبها برای این دوره و دوره های بعدی است.
در این جا باید به نقش منحصر به فرد نماز اشاره کنیم، نماز ارتباط قلبی انسان با یاد خداست و نقشی بسیار سازنده در تربیت روحی و اخلاقی انسان دارد. کسانی که با نماز آشنا هستند به پایگاه روحی و معنوی با ارزشی دسترسی دارند. نوجوانان به این پناه معنوی بیشتر نیازمندند. نوجوانانی که اهل نماز هستند در صورتی که لغزش هایی داشته باشند با اتکاء به این ارتباط پیوسته و منظم، راحت تر می توانند از لغزش های خود برگردند و خود را پا سازند، از این رو نباید از نقش اساسی نماز در تربیت کودکان و نوجوانان غفلت کرد.
پروردگار متعال، خالق آدمی است او با تمام صفات و ویژگی های انسان و نیز سیر تکامل و رشد او بی‌کم و کاست آشناست. به همین جهت بهترین و کامل‌ترین برنامه تربیتی را نیز از طریق پیامبران شایسته خود برای انسان فرستاده و در اختیارش قرار داده است. تعلیم و تربیت مهمترین و والاترین وظیفه بزرگترین معلمان بشریت، پیامبران بزرگ خدا و امامان راهنما (ع) است. آنان که برای راهنمایی آدمی مبعوث شده اند سرچشمه‌های سعادت و نیک بختی را به روی او گشوده اند. پیش از آن راه بنمایانند همراهان خود را به خوبی شناخته و از راز و رمزهای وجود آنها و پیچیدگی های درونی و بیرونیشان آگاه گردیده اند.
در تعلیم و تربیت برای معلمان و مربیان و اولیاء نیز آشنایی با ویژگی های مخاطبان بیش از هر چیز دیگری مهم و حیاتی است. کسانی که قرار است تحت یک برنامه منظم و دقیق آموزشی و تربیتی، دانش، نگرش، توانایی بیشتر، بهتر و جدی تر کسب کنند.کار زمانی حساس‌تر و دقیق‌تر می شود که مخاطبان، کودکانی باشند که هر نقش کوچکی تا ابد بر صفحه جان و اندیشه شان باقی خواهد ماند. این چنین است امام متقین، امیرالمؤمنین(ع) تعلیم و تربیت فرزند خویش را با تعلیم کتاب خدا و تأویل و درک فهم آن آموزش شریعت مقدس و حرام و حلال خدا آغاز و بر آن پافشاری می‌کند.یکی از مسائل مهم در تربیتی دینی کودکان و نوجوانان این است که به موازات آموزش تعالیم دینی و پرورش فکری و اعتقادی آنها، لازم است عواطف دینی نیز در آنها رشد و گسترش یابد.آموزش و پرورش سنگ زیر بنای رشد و تربیت کودک است. بدون آموزش و پرورش اثر بخش هیچ کودکی روی سعادت و خوشبختی را نخواهد دید. توجه صرف به علم منهای پرورش، کودک را دچار مشکلات عدیده ای خواهد نمود. در این میان یکی از مسائل تربیتی کودکان که مطرح است پرداختن به تربیت دینی کودکان از جمله علاقه مند کردن آنها، به نماز و نماز جماعت است.ساده انگاری در این مسیر نسل ها را به قربانگاه میکشد وسرمایه های انسانی را تباه می سازد مهم ترین عامل در تربیت نیکو در افراد درک و کاربرد مؤثّر نماز در زندگی است.انجام فریضه ی نماز باعث تربیت صحیح فرد خواهد شد و از این رهگذر نتایج سودمند عاید فرد و جامعه خواهد کرد.در این میان اهمیت نماز جماعت بر کسی پوشیده نیست و آئین اسلام از بعد اجتماعی مهمّی برخوردار است وبر آن تکیه و تاکید کرده است. برگزاری نماز های روزانه ی واجب نیز به صورت جماعت و گروهی یکی از این برنامه هاست.
کلید واژه ها: نماز، دین، اسلام، دانش آموزان، علاقمند نمودن دانش اموزان به نماز، جماعت


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.