بخشی از متن اصلی :
اشاره:
کاوش از چرایی کیف در دو حوزة بررسی زیرساختها و نیز دستاوردها و پیامدها انجام میگیرد که از رویکرد نخست به «مبانی» (1) و از رویکرد دوم به «اهداف مجازات» یاد میشود. هر چند مرزبندی این دو رویکرد و جداسازی دقیق آنها چندان آسان نمینماید، به گونهای که گاه درهم میآمیزد، ولی با این وجود در نوشتار کنونی تلاش شده است دستاوردها و نمودهای عینی مجازات، یعنی اهداف به جای پایههای استوار سازی آن (مبانی)، با پررنگی بیشتر دنبال شود. گفتنی است این بررسی در دو نگرش اسلام و مکاتب کیفری حقوق موضوعه انجام گرفته است.
مبحث نخست: اهداف مجازات درآیینة مکاتب کیفری
جز سالهای آغازین قاعدهمند کردن مجازات، یعنی پس از دوران انتقام خصوصی که بیشترین هدف کیفر را فراهمسازی عدالت مطلق و سزادهی به مجرم تشکیل میداد، از آن پس این هدف جای خود را به هدف پیشگیری از جرم و بازپروری مجرم از مجازات سپرد. (2) برای آگاهی بیشتر از چگونگی ساماندهی به اهداف مجازات، توجه به راهکارهای برگرفته شدة آن در سه مرحله از انجام جرم سودمند مینماید:
الف. پیش از رویداد جرم: برخی از مهمترین راهکارهای پیوسته به این مرحله تأثیرگذاری بر زمینهها و شرایط انحرافپذیری مجرم و انجام جرم از سوی او، افزایش امنیت اجتماعی، کارکردهای پیشگیری همسان با سن بزهکار، آموزش آگاهیهای بایسته اجتماعی، تربیت اخلاقی- اجتماعی اشخاص به منظور در امان ماندن از کجروی، گسترش سرکشیهاو پیوندها در هنگام انجام برنامههای گروهی، مدارس و مانند آن برای یاری رساندن به اعضای گروه در گرهگشایی از مشکلات رفتاری، آموزش جرایم و مجازاتهای آنها.
این فایل به همراه متن اصلی تحقیق با فرمت "word " در اختیار شما قرار میگیرد.
تعداد صفحات : 13