دانلود گزارش کارآموزی رشته تاسیسات کنترل عملکرد تجهیزات در عملیات بهره برداری تصفیه خانه آب بافرمت ورد وقابل ویرایش تعدادصفحات 60
گزارش کارآموزی آماده,دانلود کارآموزی,گزارش کارآموزی,گزارش کارورزی
این پروژه کارآموزی بسیار دقیق و کامل طراحی شده و جهت ارائه واحد درسی کارآموزی میباشد
مقدمه:
همواره بایستی تلاش دراین راستا باشد که تا حد امکان از خالص ترین منابع آب برای شرب استفاده شود، حتی اگر این امر به قیمت انتقال آب از مسیرهای طولانی و رساندن آن به مصرف کننده یا تصفیه اندک ویا بدون تصفیه تمام شود. همچنین برای حفظ کیفیت آب مراقبت از منابع آب بسیار ضروری است.اما با این وجود همه ی منابع طبیعی آب برای مطابقت با استانداردهای موجود جهت تامین آب آشامیدنی معمولا نیازمند تصفیه اند. موقعیت جغرافیایی و حوزه آبگیری تصفیه خانه آب شماره 2 استان البرز در غرب تهران و شمال کرج در خیابان انرژی اتمی واقع شده و در خرداد ماه سال 1370 به بهره برداری رسیده است. ظرفیت اسمی تصفیه خانه 96.000 مترمکعب در شبانه روز است که از سد طالقان در محل بندهای انحرافی آبگیری می نماید. سد طالقان در شمال غرب کرج و در فاصله 42 کیلومتری واقع شده است و تمامی این فاصله با لوله های 1200م م چدن داکتیل بمنظور انتقال اب لوله گذاری شده است. سد طالقان نیز در شمال غربی کرج و در فاصله 42 کیلومتری واقع و آب سد توسط خط لوله 1200 م م با پمپاژ وارد تصفیه خانه می شود. تصفیه خانه در زمینی به مساحت تقریبی 28 هکتار در شهر کرج قرار دارد. دمای متوسط سالانه 6/16 درجه سانتی گراد و حداکثر مطلق آن 42 درجه سانتی گراد است. میزان بارندگی درکرج سالانه به طورمتوسط 120میلی متر و جهت وزش باددر اکثر ماه های سال شمالی یا غربی است. تصفیه آب فرایندهایی که برای تصفیه آب آشامیدنی مورد استفاده قرار می گیرند،بستگی به کیقیت آب منبع استفاده شده دارد.بیشترآبهای زیر زمینی صاف وعاری از عوامل بیماری زا و همچنین فاقد مقادیر قابل توجهی از مواد هستند.این قبیل آبها را می توان با استفاده از حداقل مقدار کلر برای جلوگیری از آلودگی شبکه توزیع ، در سیستم های آب آشامیدنی مورد استفاده قرار داد. اما ممکن است بعضی از آبهای زیر زمینی حاوی مقدار زیادی از جامدات محلول، گازها و یا مقادیر اضافی آهن ، منگنز ،و یا حتی مواد آلی و میکروبی باشند که در این صورت به فرایند های تصفیه ی پیچیده نیاز می باشد، آبهای سطحی غالبا دارای تنوع بیشتری از آلاینده ها نسبت به آبهای زیر زمینی هستند و به همین دلیل فرایند های تصفیه ممکن است برای این قبیل آبها پیچیده تر باشند. بیشتر آبهای سطحی دارای کدورتی بیش از مقدار تعیین شده توسط استانداردهای آب آشامیدنی می باشند.هر چند جریانهای آبی که با سرعت زیاد در حرکتند ممکن است دارای مواد بزرگتر به حالت معلق باشند.اما بیشتر جامدات در اندازه کلوئیدی بوده و برای جداسازی آنها استفاده از فرایندهای تصفیه مورد نیاز است.سیستم های تصفیه که به طور معمول مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از: 1- سازه ورودی 2- کلرزنی آب خام 3- تزریق موادشیمیایی و اختلاط سریع 4- ته نشینی 5- زلال سازی(پولساتور) 6- صاف سازی آب (فبلتر کردن) 7- گند زدایی آب پاک و تنظیم کلر باقیمانده 8- آبگیری و خشک کردن لجن و دفع آب اضافی فصل دوم : شرح فرایندهای تصفیه فعالیت واحدهای تصفیه خانه 1- سازه ورودی آب خام پس از ورود به مخزن ایستگاه پمپاژ توسط سه عدد پمپ و با فشار 12 بار توسط یک لوله1200م م به حوضچه ورودی هدایت می شود. برای کنترل دبی ورودی در حوضچه یک شیر پروانه ای برقی نصب شده است که میزان باز بودن ولو پروانه ای توسط دبی سنج نصب شده روی سازه ورودی تصفیه خانه تنظیم می شود. جهت داشتن مشخصات آب ورودی یک مجموعه PH سنج ، کدورت سنج و دماسنج در حوضچه ورود نصب شده است. محل تزریق آب بازیافتی حاصل از شستشوی فیلترها نیز در این حوضچه است. در این قسمت باید هر ساعت میزان کدورت آب ورودی و میزان PPM کلر در آب ورودی پس از تزریق کلر تست گردد. 2- واحد کلرزنی آب خام(کلرزنی مقدماتی) به منظور ضد عفونی کردن خطوط انتقال آب که محل مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها است، به میزان لازم به آب اضافه می شود. قبل از توضیحات واحد کلرزنی بهتراست ابتدا بامفهوم گند زدایی و انواع روشهای آن آشنا شویم. 1. مفاهیم ومبانی گند زدایی 1-1- مفهوم گند زدایی ((Disinfection )) در لغت ضد عفونی به معنای انهدام عامل های بیماری زا در محیط جاندار می باشد. مانند اثر الکل بر روی پوست و گندزدایی به معنای انهدام عامل های بیماری زا دز محیط های بی جان، مانند تمیز کردن میز ازمایشگاه با الکل. چون آب یک محیط بی جان است پس به کار بردن واژه ضد عفونی برای آب غلط است و آب با کلر زنی در حقیقت گندزدایی می شود. به طور کلی می توان گفت فرایند گند زدایی به مفهوم از بین بردن و غیر فعال سازی عوامل بیماری زا از جمله باکتری ها، ویروسها وانگلهای کرمی می باشد. بنابر این همه میکرو ارگانیسمها در فرایند گند زدایی از بین نمی روند. 2-1- خصوصیات یک گند زدای ایده آل خصوصیات و ویژگی های یک گند زدای ایده آل در گسترهای بسیار وسیع و متنوع مطرح می گردد. برخی از این خصوصیات عبارتند از : الف- در دسترس ومقرون به صرفه بودن ب- قابلیت بوزدایی ج- همگن بودن ازنظر ترکیب شیمیایی د- قابلیت برهمکنش با میکرو ارگانیسم ها ه- غیر خورنده فلزات و عدم ایجاد لکه روی پارچه ولباس و- غیر سمی برای انسان وسمی برای میکرو ارگانیسمها ز- حلالیت در آب و... 3-1- روشهای گند زدایی فرایند گند زدایی باروشهای شیمیای، فیزیکی، مکانیکی و پرتو افکنی انجام می شود.