کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

تشریفات گمرکی چیست

اختصاصی از کوشا فایل تشریفات گمرکی چیست دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

تشریفات گمرکی چیست


تشریفات گمرکی چیست

تشریفات گمرکی چیست ؟

تشریفات گمرکی (Customs Formalities) طبق تعریف شورای همکاری گمرکی یعنی عملیاتی که باید توسط شخص ذی نفع و گمرک انجام گیرد تا مقررات قانونی و آیین نامه ای در مورد نظارت بر مسافران و اظهار جامه دانها ، اثاثیه و وسایل نقلیه در ورود و خروج و عبور از «قلمرو گمرکی » ـ که گمرک مسئول اجرای آن است ـ به مورد اجرا گذاشته شود .

این تشریفات ممکن است شامل تشریفات مربوط به بهداشت گیاهی ، دامپزشکی ، مهاجرت ، ارز و پروانه دادن نیز باشد.

عملیاتی که برای اجرا مقررات قانونی و آیین نامه ای انجام م یگیرد با تطبیق کالای موجود در گمرک ، و اسناد و مجوز ها و گواهی هایی است که حسب مورد توسط صاحب کالا به گمرک ارائه می شود .

بررسی اظهار نامه و مدارک مربوطه ، اطمینان از ارزش کالای ورودی متعلقه که درست اظهار شده باشد نیز جزء این تشریفات است.

اظهار نامه اجمالی چیست ؟

اظهار نامه اجمالی ، عبارت است از اطلاعات مورد نیاز گمرک راجع به بار و وسیله حمل ، تابعیت ، مبدأ حرکت ، مقصد ، تداد باری که میخواهد تخلیه نماید و مشخصات حامل .

این اظهار نامه مشابهتی با مانیفست بار (Cargo Manifest) دارد ولی در عین حال جزئیات بیشتری را ازلحاظ مشخصات حامل و وسیله حمل ، شماره سفر ، پرچم ، تابعیت ، مالکیت ، مبدأ بارگیری ، و مشخصات مانیفست و نظایر آن را بدون اینکه خواسته باشد نوع کال و مشخصات آن را بیان نماید ، اظهار می دارد .

اظهار نامه اجمال در بیشتر مواقع در کشور ما تسلیم نمی شود و به اخذ مانیفست اکتفا می گردد.

حمل یکسره چیست ؟ فرق حمل یکسره با ترانزیت داخلی چیست ؟

حمل یکسره یا ترانزیت به داخل (Inward Transit) عبارت است از انتقال کالای گمرک نشده ورودی از گمرکخانه ورودی (مرز قلمرو گمرکی) به گمرکخانه مقصد بارنامه در داخل کشور با همان وسیله حمل (کامیون ) بدون تخلیه در گمرک ورودی که با تقاضای حامل و با صدور پروانه ترانزیت داخلی یا به اعتبار کارنه (TIR) انجام می شود .

ترانزیت داخلی عبارت است ازانتقال کالای گمرک نشده از یک گمرک خانه داخل کشور به گمرکخانه داخلی دیگر.

از لحاظ اینکه در هر دو ویه کالا گمرک نشده می باشد نقطه اشتراک وجود دارد ، ولی تفاوت عمده در این است که در مورد حمل یکسره ، کالا به همان صورت که از مبدأ گمرکخانه ای در کشور محل صدور حمل شده باید در گمرکخانه مقصد که در بارنامه با نام شهر مشخص شده تخلیه و تحویل شود ، بنابر این به مجرد ورود به قلمرو گمرکی کشور مقصد ، در اولین گمرکخانه مرزی به مقصد گمرکخانه مرزی به مقصد گمرکخانه مجاز در شهری که مقصد بارنامه است با صدور پروانه ترانزیت داخلی و یا به اعتبار دفترچه "TIR" حمل یکسره خواهد شد

در حالی که در مورد ترانزیت داخلی کالا قبلاً در گمرکخانه مقصد بارنامه ، تخلیه و قبض انبار نیز صادر شده ولی بعداً صاحب کالا مراجعه و با ارائه دلایل موجه تقاضای ترانزیت کالا را به گمرکخانه مجاز دیگری در همان قلمرو گمرکی می نماید .

همچنین در حمل یکسره ، معمولاً حامل ، متقاضی ترانزیت و یا حمل یکسره کالاست ، در صورتی که در ترانزیت داخلی حتماً صاحب کالا چنین تقاضایی را می نماید (یا نماینده او).

در حمل یکسره و یا به عبارتی برای حمل یکسره کالا ، بارنامه حمل به منزله اعطای وکالت و نمایندگی ، جهت تنظیم اظهار نامه ترانزیت داخلی به حامل با اختیارات تام بوده ودیگر از حامل وکالتنامه رسمی و ثبتی مطالبه نمی شود ، در حالی که برای ترانزیت داخلی چنانچه متقاضی غیر از صاحب کالا باشد باید اولاً وکالتنامه رسمی و ثبتی در دست داشته باشد ، ثانیاً اسناد مالکیت برای قبول درخواست ترانزیت داخلی ضروری است

 

 

تعداد صفحات: 10


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.