گزارش کارآموزی نیشکر کارون
تشکیلات سازمان :
تمام واحدهای تولیدی در هر نقطه از دنیا و با تکنولوژیهای متفاوت دارای یک سری برنامهها و اهداف مشخص میباشند و جهت نیل به این اهداف نیازمند یک سری ابزارها و متدها و هویتهای اجرائی قوی میباشند . و همین هیئتهای اجرایی هستند که در دستگاههای اداری و تولیدی به نام ارکان و تشکیلات آن سازمان از آنها نام برده میشود .
در سیستمهای مدیریتی الی الخصوص مدیریتهای کلان کارخانجات ، یک تشکیلات قوی بیشتر نمود پیدا میکند و اهمیت کارهای گروهی در این مکانها بیشتر جلوهگر میشود . در جایی که حتی یک ساعت توقف در تولید میتواند لطمت جبران ناپذیری را به آن دستگاه وارد کند تا جایی که هرگز نمیتوان آن خسارتها را جبران نمود .
پس هر سازمانی با یک سری تفکیک وظایف و محول کردن کارهای مختلف به افراد با آن تخصص با باصطلاح کار خواهی از آنها میتواند به اهداف سازمانی نزدیک شود و باعث جلوگیری از هرج و مرج و خودسری در محیط کار میشود .
محصولات تولیدی :
در شرکت کارون از محصولات اصلی شرکت میتوان به شکر زرد که قابل فروش به کارخانجات دیگر است نام برد . محصول دیگری که در شرکت کارون تولید میشود . شکر سفید یا تصفیه شکر زرد است که مستقیماً راهی بازار میشود .
محصول دیگر که از نیشکر بدست میآید ملاس است که در صنایع مختلف میشود از آن استفاده کرد ولی در حال حاضر ملاس شرکت کارون راهی بازارهای خارجی میشود .باگاس از دیگر محصولات نیشکر است که در کارون چند سال پیش از آن به عنوان سوخت کورههای بخار استفاده میشود ولی در حال حاضر به بیرون از شرکت انتقال داده شده و سوزانده میشود .
از صنایع جانبی شرکت میتوان از خوراک دام ، خورنورال و کاغذ سازی نام برد که تماماً یا تعطیل هستند یا نیمه تعطیل .
فصل دوم
موقعیت و بررسی شرح وظایف رشتهی علمی کارآموز در واحد صنعتی :
رشتهی صنایع قند سازی ، نیکشر یکی از رشتههای علمی کاربردی در مقطع کاردانی میباشد که برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی دزفول تدریس شد . این رشته یکی از گرایشهای رشته شیمی بوده و دانشجویان این رشته با مراحل کامل تولید شکر از نیشکر آشنا شده و آمادگی کامل را برای کار در این کارخانه پیدا
میکنند . دانشجویان این رشته هم چنین با ویژگیهای کامل تکنیسینهایی هستند که با تمام ماشینآلات و لوازم کارخانه آشنا هستند و میتوانند در تمام قسمتهای مربوطه پروسهی تولید شکر به کار مشغول شوند . از جمله مشاغل مربوطه به این رشته میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
1) سرپرست آسیابها : کسانی که در این قسمت مشغول به کار میشوند باید با ویژگیهای کامل آسیابها و نیز تمام جزئیات مربوطه به غلطکهای آسیابها ، نقالههای میانی ، و سایر موارد مورد نیاز آسیابها آشنا بوده و بتوانند آسیابها را براحتی کنترل کنند .
2) کار در قسمت پالایش : افرادی که در این قسمت مشغول به کار میشوند باید با ویژگیهای کامل دستگاهها از جمله دستگاه توزین ، گرم کنندههای شربت ، سیستم آهک زنی و کلاریفایرها آشنا بوده و هم چنین در قسمت قندگیری گل کلایفایرها مهارت کافی را پیدا کرده باشد .