• پایان نامه کارشناسی ارشد با عنوان: بررسی سیستم های سازه ای مناسب برای ساختمان های بلند بتنی در ایران
• دانشگاه تهران
• استاد راهنما: دکتر محمدصادق معرفت
• پژوهشگر: فرشاد جدیدی
• سال انتشار: 1376
• فرمت فایل: PDF و شامل 152 صفحه
چکیــــده:
تعیین مشخصات ساختمانهایی که در گروه سازههای بلند قرار میگیرند بسیار مشکل است، زیرا بلندی خود یک حالت نسبی است و ساختمانها را نمیتوان بر حسب ارتفاع یا تعداد طبقات دستهبندی و تعریف نمود.
بلندی یک ساختمان بستگی به شرایط اجتماعی و تصورات فرد از محیط دارد، بنابراین ارائه یک معیار قابل قبول همگانی برای تعریف بلندی سازه عملا غیرممکن است. از نظر مهندسی هنگامی میتوان سازه را بلند نامید که ارتفاع آن باعث شود که نیروهای جانبی ناشی از باد و زلزله، بر طراحی آن اثر قابل توجهی گذارند.
همچنین بعکس نیروهای ثقلی، تاثیر نیروهای جانبی در سازهها کاملا متغیر بوده و بسرعت با افزایش ارتفاع شدت مییابد.
سه عامل اساسی که باید در طراحی تمام سازههای بلند در نظر گرفته شوند عبارتند از 1- مقاومت، 2- صلبیت، 3- پایداری، که در طراحی سازههای بلند سیستم سازهای باید متناسب با این نیازها باشد.
نیاز به مقاومت عامل غالب در طراحی سازههای کوتاه است، اما با افزایش ارتفاع صلبیت و پایداری اهمیت بیشتری مییابد.
بنابراین در یک سازه بلند سیستم مقاوم در برابر بارهای جانبی و قائم بر حسب ارتفاع سازه و نوع کاربری و نیز ماهیت و نوع نیروها متفاوت خواهد بود.
مطالعات انجام گرفته در کشورهای صنعتی نشان داده است که سیستم قاب خمشی تا حدود 25 طبقه، دیوار برشی + قاب خمشی تا حدود 60 طبقه و سیستم قاب محیطی (لولهای) تا حدود 80 طبقه مناسب بوده و بنحو موثری میتوان از سیستمهای نامبرده با توجه به ارتفاع سازه مورد نظر استفاده نمود.
با توجه به اینکه در بسیاری از کشورهای صنعتی بار باد حاکم بر طرح بوده و یا اینکه نیروی زلزله دارای اثر کمی میباشد و همچنین با توجه به شرایط حاکم بر ایران از نظر زلزلهخیزی و ضرایب زلزله، مشخصات زمین، نوع مصالح مصرفی و غیره، حدود طبقات مناسب برای سیستمهای جانبی مختلف در ایران متفاوت با ارقام فوقالذکر خواهد بود.
بدین منظور و برای بدست آوردن سیستم جانبی مناسب با توجه به ارتفاع سازه در ایران، برای سیستمهای قاب خمشی (مدلهای A,B)، قاب خمشی + دیوار برشی (مدل C) و سیستم قاب محیطی (مدل D)، پلانهای تیپی با کاربری تجاری در نظر گرفته و سپس حداکثر ارتفاع مجاز سازه را با توجه به محدودیت تغییر مکان جانبی طبقات و همچنین مقاومت اعضاء، بدست میآوریم.
نرم افزار مورد استفاده در پروژه ETABS بوده و طراحی اعضاء مطابق آیین نامه بتن ایران و بارگذاری زلزله مطابق آیین نامه 2800 صورت پذیرفته است.
سپس ساختمانهای طراحی شده از نظر سختی جانبی، ارتفاع مجاز سازه، طول دهانه و وزن سازه مورد مقایسه قرار گرفته و با توجه به نکات عملی نتیجه گیری خواهد شد که هر سیستم تا چه ارتفاعی مناسب خواهد بود.
______________________________
** توجه: خواهشمندیم در صورت هرگونه مشکل در روند خرید و دریافت فایل از طریق بخش پشتیبانی در سایت مشکل خود را گزارش دهید. **
** توجه: در صورت مشکل در باز شدن فایل PDF ، نام فایل را به انگلیسی Rename کنید. **
** درخواست پایان نامه:
با ارسال عنوان پایان نامه درخواستی خود به ایمیل civil.sellfile.ir@gmail.com پس از قرار گرفتن پایان نامه در سایت به راحتی اقدام به خرید و دریافت پایان نامه مورد نظر خود نمایید. **