سیستم مدیریت محتوا ، ترجمه عبارت content management system یا CMS است ، که به معنای سیستم نرم افزاری ای است که به کمک آن محتوا مدیریت می شود و به نرم افزارهایی گفته می شود که نظام قابل مدیریتی را در ثبت , بروزرسانی و بازیابی محتوا فراهم می آورند . این نرم افزارها الزاما وابسته به وب نیستند و برنامه های کاربردی مدیریت محتوای وب سایت های اینترنتی , صرفا یک نمونه از این گونه سیستم های مدیریت محتوا می باشد. لکن در کشور ما ایران ، بعلت گسترش این شاخه از نرم افزارهای سیستم مدیریت محتوا , عبارت cms تتنها به نرم افزارهای مدیریت وب سایت اطلاق می شود.
cms یا سیستم مدیریت محتوا چرخه زندگی صفحات وب سایت اینترنتی را از لحظه ایجاد تا زمان انقراض در بر میگیرند و به صاحبان این وب سایت ها , که لزوما آشنای با مباحث تخصصی اینترنت , وب و برنامه نویسی تحت وب نیستند ، اجازه می دهند تا بتوانند سایت های خود را به نحوی حرفه ای مدیریت کنند.
سیستم مدیریت محتوا تحولی شگرف در زمینه طراحی و مدیریت وب سایتهای اینترنتی بهشمار میآید. امروزه توقع بینندگان سایتهای وب بسیار بالا رفته و دیگر مرور وب سایتهایی با صفحات ثابت و راکد هیجانی در آنها ایجاد نمیکند. امروز کاربران به دنبال سایتهایی میگردند که بتوانند به نوعی در گوشهای از آن سهمی داشته باشند و ارائه محتوی، مطالب و اطلاعات جدید در هر بار رجوع کاربران به وب سایت ، میتواند آنها را پایبند سایت نماید.
یکی از مشکلاتی که تا امروز به نوعی باعث میشد تا افراد کمتری به فکر داشتن یک وب سایت اینترنتی بیفتند هزینههای بالای طراحی آن بوده ، به عنوان نمونه برای طراحی وب سایتهای اینترنتی ، سابق بر این تعدادی نیروی متخصص طراح وب ، مشغول طراحی آن در چندین ماه و رفع ایراد و پشتیبانی از وب سایت می شدند لذا هزینه طراحی و پشتیبانی وب سایت بالا بود ، ولی امروزه با در دسترس بودن سیستم های مدیریت محتوا دیگر چنین مشکلی وجود ندارد.
بخش اول :cms چیست؟
فصل اول :سیستم مدیریت محتوا چیست؟.
فصل دوم :چرا شما یک cms لازم دارید؟
فصل سوم :یک cms چه امکاناتی دارد؟
فصل چهارم :کاربرد cms ها به ترتیب اهمیت محتوا
فصل پنجم: شیوه های مرسوم در ذخیره سازی اطلاعات
فصل ششم :مهمترین ویژگی های سیستم مدیریت محتوا
فصل هفتم :مزایای استفاده از نرم افزار سیستم مدیریت محتوا نسبت به طراحی سایت اختصاصی
فصل هشتم :انواع سیستم های مدیریت محتوا
فصل نهم :انواع سیستم های مدیریت محتوا به لحاظ نرم افزاری
فصل دهم :آشنایی با خصوصیات سیستم های مدیریت محتوای معتبر
فصل یازدهم :cms های اطلاعاتی
فصل دوازدهم :cms های اطلاعاتی معروف
بخش دوم :wordpress
فصل اول :نگاهی گذرا به وردپرس
فصل دوم :طراحی سایت با وردپرس
فصل سوم:نصب محلی وردپرس
فصل چهارم:نحوه نصب وردپرس برروی سرورمحلی
فصل پنجم:شروع بکار
فصل ششم :محیط کار
فصل هفتم :امکانات محیط وردپرس
فصل هشتم:ویژگی های وردپرس نسخه 3 به بعد
فصل نهم :چرا وردپرس
بخش سوم :طراحی قالب
فصل اول:ساخت قالب برای وردپرس