در اوایل سال جاری، وزارت علوم کره اعلام کرد که یک طرح سه مرحلهای را با اختصاص 37/1 تریلیون ون بودجه دولتی به سرمایهگذاران بخشهای خصوصی و ایالتی انجام خواهد داد.
به نظر میرسد این وزارتخانه موفق به متقاعد ساختن قانونگذاران برای قانونی ساختن سرمایهگذاری کلان روی نانوتکنولوژی نشده است. این وزارتخانه طبق اظهارات مقاماتش، راهی 5 ساله را جهت معرفی زیربنای نانوتکنولوژی را طی خواهد کرد.
سخنگوی این وزارتخانه حاضر به تشریح جزئیات عواقب کاهش در برنامه بودجه نانوتکنولوژی آن وزارتخانه نشد اما بررسیها حاکی از آن است که اقتصاد نزولی جهانی و حساسیت سرمایهگذاری نامناسب ممکن است موجب تصمیمگیری جهت میانهروی در سرمایهگذاری گردد.
باوجودی که تخصیص بودجهای ناچیز، این برنامة پیشگامی را تا حدی آغاز نموده است، انتظار میرود محققین و دولتمردان کرهای همگام با طرحهای پیشرفت نانوتکنولوژی پیش روند.
123 عدد از پروژههای نانوتکنولوژی کره که جدیداً ارائه شده است به سه طبقة مهندسی، زیرساختاری و پایهای تقسیم میشوند.
این وزارتخانه اعلام کرد که 42 طرح در حال پیشرفت در زمینه مهندسی بر اساس رشته، گروه بندی خواهند شد و حداکثر تا 9 سال از نظر مالی تامین خواهند بود.
همچنین این طرحها تحت نظارت و مسئولیت یک موسسة تحقیقاتی قرار خواهند گرفت و بودجههای تحقیقاتی تا سقف 2 میلیارد ون جهت انجام امور خود دریافت میکنند.
38 طرح زیرساختاری مانند فناوریهای زیست تراشه موجود است که امکان ادامه کار به مدت 5 سال را برای محققین فراهم میسازد و حداکثر بودجة آنها 1 میلیارد ون تعیین شده است.
وزارت علوم و فناوری اعلام کرد 43 طرح پایهای، مانند پرتوهای ذرات انرژی که سیستم کنترل نانو در آن بکار رفته، انتخاب شدهاست که بودجه اختصاص یافته به آن بر اساس انجام تحقیقات فردی و یا گروهی تا سقف 100 تا 300 میلیون ون برآورد شده و مدت این تحقیقات از 3 تا 6 سال تغییر میکند.
منابع اطلاعات این وزارتخانه اظهار داشتند که سطح تحقیقات نانوتکنولوژی در کره حدود 25 درصد سطح آن در کشورهای پیشرفته میباشد و در صورت اجرای بدون مشکل این پروژههای 9 ساله، این فاصله به طرز چشمگیری کاهش مییابد.
وزارت علوم کره پیش از ابراز جزئیات نهایی درباره طرحهای 9 ساله، اقدام به مشورت با وزارتخانههای ذیل نمود: وزارت اقتصاد، وزارت صنعت و انرژی، وزارت اطلاعات و ارتباطات، وزارت بهداشت و بهزیستی، وزارت آموزش و توسعه منابع انسانی.
وزارت علوم و فناوری، کمیتهای منتخب با 112 عضو تشکیل داد تا از بین 416 متقاضی، پذیرفتهشدگان نهایی را برای طرحهای مذکور معرفی نماید.
تاسیس و عضوگیری انجمن علمی نانوفناوری ایران
کره و جهان نانوتکنولوژی
ایجاد رشتههای نانولولهای
شناسایی طیف نوری نانولولههای کربنی
یکسو سازهای کوانتومی
آهنرباهای دوفازی جدید
کشف روشی جدید برای ساماندهی نانوذرات
تأسیس خانه نانودر استرالیا
آیندة سیستمهای نانوالکترومکانیکی
شامل 53 صفحه فایل word