کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

تحقیق آماده با موضوع جامعه شناسی خانواده و ازدواج 29 صفحه word

اختصاصی از کوشا فایل تحقیق آماده با موضوع جامعه شناسی خانواده و ازدواج 29 صفحه word دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

تحقیق آماده با موضوع جامعه شناسی خانواده و ازدواج 29 صفحه word


تحقیق آماده با موضوع جامعه شناسی خانواده و ازدواج 29 صفحه word

 

مقدمه

خانواده یکی از ارجمندترین نهادهای انسانی است که از همان بدو پیدایش همراه با تغییرات شئون مختلف بشر، دگرگونی یافته است. خانواده شالوده حیات اجتماعی محسوب می­گردد و گذشته از وظیفه فرزند­آوری و پرورش کودک که موجب استمرار و بقای نوع بشر می­گردد و وظایف متعدد دیگری از قبیل: فعالیتهای اقتصادی، آموزش و پرورش و اجتماعی کردن فرد را نیز بر عهده دارد. خانواده واسطه­ای است که قبل از ارتباط مستقیم فرد با گروه­ها، سازمانها و موسسات اجتماعی نقش مهمی در انتقال ارزشها، هنجارها و میراثهای فرهنگی جامعه بر عهده دارد.

جنبه ­های ژرف و نهان شخصیت انسان، ناشی از آموزش و پرورش در دوران کودکی است و از آنجا که نخستین سالهای زندگی انسان، در محیط خانواده می­گذرد و در این دوران پایه شخصیت او گذاشته می­شود، می­توان به اهمیت خانواده و تاثیری که در پرورش فرد و قوای روحی و اخلاقی او دارد، پی­برد. در همین رابطه مالبرانش معتقد است که ارزش­ها و انفعالاتی که در دوران کودکی به وسیله خانواده بر فرد تاثیر می­گذارد، در پیش داوری­های بعدی کودک اهمیت زیادی داشته و اثر آن در تمام عمر باقی می­ماند. استو تزل این دوران را قالب مرجع آدمیان دانسته و معتقد است که در نگرش انسان نسبت به زندگانی اجتماعی سهم قطعی و حتمی ایفا می­کند.

خانواده نهادی است اجتماعی که معنای آن در زمانها و مکانهای مختلف یکسان نبوده بلکه تطور یافته است. خانواده به معنای کنونی، اجتماع ثابت و قانونی پدر و مادر و احیانا فرزندان است که تا هنگام رسیدن به سن قانونی و رشد و بلوغ جسمانی و عقلانی با پدر و مادر می­باشند. اتحاد موجود بین اعضای خانواده مبتنی بر حقوق مناسبات و تکالیفی است که به نظر برخی از دانشمندان از طبیعت حیوانی انسان، حاصل شده است. اما این عقیده را با مشاهدات عملی، تاریخی و اجتماعی نمی­توان اثبات نمود. هرچند که حب مادری از ساخت اعضای بدن مادر ناشی شده جمیع حیوانات درجه اول این غریزه را دارا هستند. همچنین به زعم بعضی حب پدری و مسئولیتی که پدر در حمیات زن و فرزند بر عهده دارد، به علت ضعف طبیعی زنان، انتخاب زن به همسری از طرف مرد نیز از جهت رابطه خونی است که از پدر به فرزندان می­رسد. اما این امور بنا بر تحقیقات جامعه­شناسانه اموری ظاهری است و وظایف اخلاقی جنبه اخلاقی دارد و ملاحظات اخلاقی را با نتایج غریزی نمی­توان یکسان دانست زیرا ضرورت طبیعی و قوانین اخلاقی متفاوت هستند.

در حیوانات تنها غریزه است که ماشین­وار روابط را محفوظ می­دارد ولی اعضای خانواده انسان، نسبت به یکدیگر وظایف و حقوقی معین دارند و از حیث ماهیت با خانواده حیوانی تفاوت آشکاری وجود دارد. بنابراین نمی­توان حیات حیوانات را با زندگی انسان­ها یکسان داست. (قرائی مقدم، 1388، 233-234)

 

خانواده

تعریف

خانواده تعاریف مختلفی دارد که نه تنها بر اساس فرهنگها، بلکه در رون یک فرهنگ نیز بر پایه دیدگاههای مختلف فرق می­کند. خانواده مجموعه­ای از افراد خویشاوندی است که از طریق ازدواج، از طریق نسب، یا از طریق فرزندخواندگی به یکدیگر متصل­اند و زیر یک سقف زندگی می­کنند، یعنی بر دو اصل خویشی و هم زیستی متکی است. شرفی به نقل از مرداک می­نویسد: خانواده یک گروه اجتماعی است که اعضای آن به وسیله دودمان، ازدواج یا فرزندخواندگی با یکدیگر پیوند برقرار می­کنند و نیز کسانی که در زندگی با هم تشریک مساعی در تامین درآمد، اقتصاد زندگی و نگهداری از فرزندان برخوردار هستند. علاوه بر دو تعریف ساختاری و کارکردی، دهها تعریف دیگر در مورد خانواده وجود دارد. (منادی، 1385، 13)

خانواده گروهی از اشخاصی است که با پیوندهای خویشی مستقیم به هم متصل می­شوند و اعضای بزرگسال آن مسئولیت نگهداری کودکان را بر عهده دارند. خویشاوندی به پیوندهایی اطلاق می­شود که یا از طریق ازدواج و یا از طریق تبار ایجاد می شود و بستگان خونی را به هم پیوند می­دهد( مادران، پدران، خواهران و برادران، فرزندان و نوادگان و از این قبیل). (گیدنز،1387، 252)

خانواده پیوندی درازمدت بین بزرگسالان است که هدف اصلی آن داشتن و بزرگ کردن فرزندان و انتقال فرهنگ از یک نسل به نسل دیگر است.

به نظر مک ایور خانواده در سطح جهانی مفهومی گسترده و جامع دارد و عبارت است از روابط جنسی معین و بادوام که تولید اطفال و پرورش آنها را بر عهده دارد.

مالینوفسکی در تعریف خانواده می­گوید:

ازدواج و خانواده واحدی است مرکب از پدر و مادر که از طریق پیمانی و قانونی با هم وصلت کرده­اند و توسط آیینهای دینی که خانواده را به صورت یک واحد اخلاقی در می­آورد، محاط شده اند.

در هر صورت خانواده عبارت است از گروهی که شامل پر و مادر و فرزندان که در مکان واحد زندگی می­کنند، اقتصاد مشترکی دارند و مبتنی بر حقوق، مناسبات و تکالیف فردی و جمعی است. (قرائی مقدم، 1388، 237)

خانواده عبارت است از گروهی از افراد (دو نفر یا بیشتر) که میان آنها روابط خویشاوندی برقرار است و در مکان واحدی زیست می­کنند و تغذیه مشترک دارند.

این گروه اختصاصا در جوامع امروز از پدر، مادر و فرزندان تشکیل می­شود. به عبارت دیگر خانواده سازمان یا اجتماعی است که مبتنی بر روابط خویشاوندی (سببی و نسبی) می­باشد. خانواده یک نهاد اجتماعی است و در همه جا و همه زمان وجود دارد و بدون آن دوام و بقاء جامعه میسر نخواهد بود. هیچ جامعه نیست که در آن نظام خانوادگی برقرار نباشد. هر یک از ما به گونه­ای در خانواده پا به هستی نهاده­ایم و در کانون خانواده و تحت مراقبت و تعلیمات اقوام خود پرورش یافته و با زندگی اجتماعی آشنا شده­ایم و به احتمال زیاد خود نیز به تشکیل خانواده مبادرت خواهیم کرد. اصطلاح خانواده با خانوار فرق دارد. در خانواده روابط خویشواندی وجود دارد ولی در خانوار این رابطه شرط نیست، ممکن است افرادی با هم زندگی کنند که هیچگونه رابطه خویشاوندی نداشته باشند. در سرشماری عمومی ایران برای خانوار دو شرط اساسی در نظر گرفته شده است.

  • داشتن اقامتگاه معمولی مشترک
  • هزینه اقتصادی مشترک

به عبارت دیگر خانوار تعدادی افراد را گویند که زیر یک سقف زندگی می­کنند و دور یک سفره غذا می­خورند، صرف نظر از رابطه­ای که میان آنها وجود دارد. درحالی که خانواده یک واحد زیستی است که مرکب از زن و شوهر و فرزندان آنها است که نسبت به هم روابط خویشاوندی دارند. (وثوقی و نیک خلق، 1385، 172 – 173)

 

برای دانلود کل مطلب به لینک زیر مراجعه کنید.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.