فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:24
فهرست مطالب:
مقدمه ۵
بخش اول: هویت جوان و خصوصیات جوانی ۶
الف – هویت جوانی ۶
ب – دوره جوانی مظهر درخشندگیهای آفرینش الهی ۷
ج – ویژگیهای دوره جوانی ۸
د- تمایلات و انگیزههای دوران جوانی ۱۰
بخش دوم: نقد و ارزیابی دیدگاهها در خصوص جوان ۱۲
۱-تملقگویی و اسطوره سازی از جوان ۱۲
۲-استفاده ابزاری از احساسات جوان ۱۲
۳-نگاه به دوره جوانی از منظر جوان ۱۲
۴-قضاوت واقعی درباره جوانان ۱۳
وظایف اجتماعی جوانان و خانوادهها ۱۴
بخش نخست : وظایف اجتماعی جوانان ۱۵
الف-استفاده از فرصتها برای تهذیب نفس، کسب معرفت ۱۵
ب- فراگیری علوم ۱۵
۱-اهمیت فراگیری علوم برای سازندگی کشور و بنیانهای اقتصادی ۱۵
۲-انس با قرآن و فراگیری علوم قرآنی ۱۶
ج-اهتمام به ورزش برای بهرهمندی از سلامت جسمانی و روحی ۱۶
د- خلاقیت، نوآوری و ابتکار در عرصههای علمی اجتماعی ۱۷
س- اجتناب از مفاسد اخلاقی و اجتماعی ۱۷
۱-اجتناب از مفاسد اخلاقی به منظور دفاع از هویت دینی و ملی و سازندگی کشور ۱۷
۲-اجتناب از مظاهر سلطه فرهنگ غربی ۱۸
۳-پرهیز از افراط گرایی درزیبایی و زیباسازی ۱۸
۴-اجتناب از مفاسد به منظور عروج و تقرب به خداوند ۱۹
ش – تقویت بنیانهای اخلاقی و معنوی ۱۹
۱-تقویت خودباوری و ایمان برای دستیابی به پیشرفت های علمی ۱۹
۲-تقویت ایمان و ارتباط با خداوند برای نیل به اهداف آینده ۱۹
ص- تقویت اراده و ایمان برای سازندگی فردی و اجتماعی ۲۰
۱-تقویت اراده برای کسب قهرمانی درعرصه های اجتماعی و فرهنگی ۲۰
۲-تقویت اراده و ایمان برای مقابله و مواجه با حوادث و رویدادهای سخت ۲۰
فهرست منابع ۲۴
مقدمه
از جمله وظایف مهم رهبران دینی، مسئولان نظام و خانوادهها هدایت و تربیت نسل جوان جامعه می باشد. در کشور اسلامی ایران بلحاظ بافت جمعیتی، غالب جمعیت کشور را جوانان تشکیل می دهند و نقش این درصد عظیم در سرنوشت سیاسی اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی کشور یک نقش بسیار ممتاز و بی بدیل می باشد. وجود خصلت ها و خصوصیات جوانی مانند انرژی، انگیزه، طراوت و … موجب گشته است که جمعیت جوان کشور به عنوان یک منبع عظیم انسانی جامعه ایران را جامعه ای جوان و پرانرژی و با طراوت و با انگیزه در میان جوامع جلوهگر سازد. نقش جوانان به همان اندازه که در راستای تکامل و سازندگی نظام جمهوری اسلامی یک نقش تعیین کننده است آسیبهایی نیز این جمعیت عظیم را تهدید می نماید که دشمنان نظام جمهوری اسلامی با وقوف به شرائط و فضای حاکم بر جوانان کشور به آن آسیبها و تهدیدها دلبستگی نشان می دهند.
بخش اول: هویت جوان و خصوصیات جوانی
الف – هویت جوانی
جوانی، یک پدیدهی درخشان و یک فصل بی بدیل و بینظیر هر انسانی است. در هر کشوری که به مسألهی جوان و جوانان، آن چنان که حق این مطلب است، درست رسیدگی بشود، آن کشور در راه پیششرفت، موفقیتهای بزرگی به دست خواهد آورد. اگر کشوری مثل کشور ما باشد – که جمعبت جوان، یک جمعیت غالب و بزرگ و یک نسبت عظیم از جمعیت کل کشور را تشکیل می دهد – این قضیه اهمیت بیشتری پیدا میکند. من امروز مایلم قسمت اول صحبتم بیشتر مودر توجه بزرگترها قرار بگیرد. هم مسئولان، هم پدر و مادرها، هم معلمان و متصدیان مسائل مربوط به جوانان. در قسمت دوم، خطاب اصلی من به شما جوانان است که مطالبی را با شما در میان خواهم گذاشت. .
اما قسمت اول که دربارهی مسوولیتهایی است که نسبت به جوان وجود دارد. باید بگویم که جوانی – این دورهی مشعشع و درخشان – دورهیی است که اگر چه چندان طولانی نیست، اما آثارش ماندگار و طولانی در همهی زندگی انسان است.
جوانها همان طوری که جسمشان نشاط و تازگی و نیرو دارد روحشان هم سرشار از نشاط است. این موجود را – با قدرت فکر او، با قدرت خرد او، با توان جسمی او، با توان عصبی او، با نیروهای ناشناختهی وجود او – خدای متعال خلق کرده است تا از این طبیعت، از این خور و خواب و از این دنیای مادی، همچون وسیلهیی استفاده کند و خود را به مقامات قرب الهی برساند.
نباید تصور کرد که این نگاه، نگاه منزوی و منعزل از دنیاست، نه، راه قرب الهی از وسط همین مادیات عبور می کند، اما در مادیات متوقف نمیشود. گناه بزرگ بشریتی که خود را در مادیت غرق کرده است، این نیست که به دنیا پرداخته است، گناه او این است که فراتر از خواستهای مادی، آرمانی را، ستارهی درخشانی را، هدف و سرمنزل بلندی را تصور نکرده است.