پروژه بررسی سیستم نگهداری و تعمییرات(شرکت نساجی ارم)
فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
خلاصه ای از موضوع
هدف از تحقیق
اهمیت تحقیق
انگیزه ما از انجام تحقیق
علت انتخاب کارخانه
مشتریان پروژه
خلاصه ای از فصل ها
فصل اول
تاریخچه و شرایط فعلی در سطح جهان
جهت گیری اصلی هزاره جدید صنعت نساجی
1-1 ) نساجی فرهنگ مد و صنعت آن
2-1 ) نساجی تکنولوژی برتر جهان
3-1 ) نساجی متره توسعه اهمیت آن
صنعت نساجی ایران
پیشینه پارچه بافی و بافندگی در ایران
جایگاه صنعت نساجی د ر نظام اقتصاد-صنعتی ایران
تعداد واحد های فعال در بخش صنعت نساجی
اشتغال زایی بخش نساجی
طرح های در حال اجرا در بخش نساجی
ارزش افزوده تولیدات صنایع نساجی
صادرات نساجی و پوشاک
تاریخچه کارخانه
مواد اولیه مصرفی کارخانه
نیروی انسانی کارخانه
مشخصات کارخانه
نیروی برق و مصرف آب
فرآیند تولیدی کارخانه
بخش رنگرزی
بخش ریسندگی
سالن انبار نخ
بخش بافندگی
رفوگری و تکمیل
چارت سازمانی شرکت
فصل دوم
مشارکت
1-2 ) شرایط ایجاد مشارکت
2-2 ) توانمند سازی مشارکت کارکنان
فصل سوم
3) اهمیت نت خودگردان
1-3 ) چک لیست ها
2-3 ) نمودار چک لیست ها
3-3 ) مقایسه و تجزیه و تحلیل
4-3 ) نتیجه گیری و ارائه پیشنهاد
فصل چهارم
شش ضایعه بزرگ
مقدمه
1-4 ) حذف ضایعه ناشی از خرابی
2-4 ) کمینه سازی ضایعات ناشی از آماده سازی و تنظیم
1-2-4 ) حذف تنظیم ها
3-4 ) ضایعات ناشی از حرکت بدون تولید و توقفات کوتاه مدت
4-4 ) حذف ضایعات ناشی از سرعت و ظرفیت
5-4 ) ضایعات مرتبط با کیفیت محصول
6-4 ) ضایعات مرتبط با آغاز تولید و راه اندازی مجدد
فصل پنجم
وظایف دفتری برنامه ریزی نت
فصل ششم
کاربرد احتمالات در مهندسی نت
فصل هفتم
بررسی فرم های موجود در شرکت نساجی ارم
الف) اضافه شدن فرمهای جدید
ب) تصحیح فرم های موجود
جمع بندی و نتیجه گیری
منابع
پیوست
-1 گزارشات پیشرفت پروژه
-2 فرم های نگهداری و تعمیرات
چکیده:
رقابت شدید به همراه فناوری پیشرفته و رو به رشد کنونی ، تغیرات زیادی را در دور نمای صنعت پدید آورده است.به طور پیوسته محصولات ، روش ها ، فرآیندها و سیستم ها ی جدید ، ابداع و مورد بهره برداری قرار می گیرند. نگهداری و تعمیرات ناکافی نه تنها به دلیل عدم برآورد نیازهای تعمیراتی دستگاهها ، بلکه به علت تولید از دست رفته نیز بسیار هزینه ساز خواهد شد.
در این پروژه سعی شده است تا اصول ایمنی را با وضعیت موجود در شرکت متالورژی پودر ایران ، مقایسه و تحلیل کرده و در نهایت راه کارهای مناسبی را بیان کنیم. این اصول از 2 کتاب (نگهداری و تعمیرات بهره ور مهندس هوشنگ رستمیان –جلد دوم و کتاب برنامه ریزی نگهداری و تعمیرات دکترعلی حاج شیر محمدی) تدوین گشته است.
سعی گردیده مقدمه ای از این اصول در ابتدای هر فصل آورده شود بعد از بیان اهمیت موضوع ، به خلاصه ای از اصول پرداخته ایم و بعد از ان وضع موجود را در شرکت فوق بیان نموده ایم در قسمت مقایسه و تجزیه و تحلیل ، تفاوت و دلیل تفاوت بین این دو بند ر ا بررسی کرده ایم.و در نهایت در بخش نتیجه گیری و ارائه پیشنهادات ، در صورت مغایرت وضع موجود و وضع مطلوب ، پیشنهادی را مطرح نموده ایم
مقدمه:
خلاصه ای از موضوع:در این پروژه سعی کرده ایم تا اصول نگهداری و تعمیرات را با استفاده از 2 کتاب معرفی شده در چکیده ، شرکت نساجی ارم ، بررسی کنیم. و این مسائل را با استفاده از نمودار و ابزار های دیگر مورد تحلیل قرار دهیم و در نهایت پیشنهادهای لازم را در پایان هر فصل گردآوری کرده ایم.
هدف از تحقیق :
هدف اصلی از این تحقیق ، آشنایی و تمرینی است تا با اصول و مبانی نگهداری و تعمیرات به طور علمی و عینی در صنایع آشنا شویم.
اهمیت تحقیق:
یکی از مسایل مهم و مبرم که در شرکتها ، کارگاههای صنعتی ، کارخانجات و به طور کلی مراکز عمرانی و صنعتی مطرح است نحوه سرویس ، نگهداری و تعمیرات ماشین آلات ، دستگاهها و تجهیزات به عبارت دیگر حفاظت فنی از دارایی های فیزیکی می باشد .
نگهداری و تعمیرات صحیح علمی و برنامه ریزی شده با روش نوین جهانی مستقیما بر روی بهرهوری ، کیفیت ، هزینه های مستقیم تولید ،قابلیت اطمینان ، به کارگیری و سود آوری اثر می گذارد .
با توجه به اینکه ، صنایع ایران تداوم بخشیدن به رشد ، توسعه و بالندگی خود ، نیازمند حضور در بازارهای جهانی هستند و مؤلفه های اصلی برای حضور و امکان رقابت در بازارهای جهانی ، افزایش کیفیت ، ارتقای بهره وری و کاهش قیمت ها می باشد در این راستا ، ارتقاء ، نگهداری و تعمیرات صحیح علمی و برنامه ریزی شده و کاربرد فناوری های مربوطه در صنایع ایران می تواند به عنوان گامهای اساسی و ضروری برای دستیابی به این اهداف مورد توجه قرار گیرد .
در این تحقیق با توجه به اهمیت فراوان موضوع سعی کرده ایم تا با بررسی وضعیت موجود و تطبیق آن با شرایط مطلوب و استاندارد ، پیشنهاد هایی را برای بهبود وضعیت ارائه دهیم. به امید روزی که، میهن عزیزمان ایران، خود ارائه دهنده استانداردهای نگهداری و تعمیرات شود.
انگیزه ما از انجام این تحقیق : آشنایی با همان چیزی که توانست از کشور ژاپن یک ابر قدرت صنعتی بسازد. ما را هم به سوی خود جلب کرد تا با رمز و راز آن آشنا شده و آن را برای تعالی کشور عزیزمان به کار بگیریم.
علت انتخاب کارخانه: شرکت نساجی ارم ، مانند بسیاری از شرکتهای نساجی دیگر از یک موضوع رنج میبرد و آن هم کم توجهی مدیران به مسائل نگهداری و تعمیرات است. صنعت نساجی ما که روزی برای خود حرفی برای گفتن داشت ، اکنون منزوی شده و به گوشه ای رها.
با انتخاب این کارخانه سعی داشته ایم قدمی به سوی رشد این صنعت برداریم
مشتریان پروژه : مشتریان اصلی پروژه این پروژه مدیران و مسئولین شرکت های صنعتی ، علی الخصوص شرکت نساجی ارم می باشد.چراکه در هر فصل این پروژه پیشنهاد هایی برای بهبود وضعیت نگهداری و تعمیرات در این شرکت بیان شده است.
همکاران پروژه:
این پروژه با همکاری مسئولین نگهداری و تعمیرات شرکت نساجی ارم و همچنین اپراتورهای زحمت کش دستگاههای نساجی به پایان رسید که جا دارد همین جا از ایشان تشکر کنیم.
خلاصه ای از فصل ها:
فصل اول:
در این فصل تاریخچه صنعت نساجی در ایران و جهان ،اهمیت نساجی،جهت گیری های آینده این صنعت، تاریخچه شرکت ارم ، فرآیند تولید و.... را آورده ایم.
فصل دوم:
در این فصل به اهمیت مشارکت و تاثیر آن در قوت بخشیدن به گروههای کوچک اشاره شده ، همچنین در مورد توانمند سازی مشارکت هم مسائلی بیان شده است.
فصل سوم:
در این فصل چک لیست های نت خود گردان موجود در قسمت پیوست کتاب هوشنگ رستمیان مورد تحلیل قرار گرفته و در نهایت نمودارهای آن آورده شده است.
فصل چهارم:
در این فصل 6 ضایعه بزرگ با توجه به وضعیت شرکت نساجی ارم آورده شده و هر کدام به صورت جداگانه مورد تحلیل قرار گرفته است.
فصل پنجم :
در این فصل از تحقیق وظایف دفتر نگهداری و تعمیرات در شرکت مورد بررسی قرار گرفته است.(این موضوع از فصل 8 کتاب شیر محمدی انتخاب شده است )
فصل ششم:
در این فصل از فرمول های آماری برای بدست آوردن احتمالات خرابی دستگاهها و قطعات استفاده شده است.(فصل هفدهم کتاب آقای شیر محمدی)
فصل هفتم:
در این فصل فرم های نگهداری و تعمیرات شرکت مورد ارزیابی قرارگرفته و نمونه هایی از شکل صحیح آنها آورده شده است.
تعداد صفحات: 97