در مدلسازی شیئگرای نرم افزار با استفاده ازUML چهرههایی مختلف یک سیستم با استفاده از دیاگرامهای مختلف نمایش داده میشوند. ساختار پایدار سیستم از طریق دیاگرامهای کلاس واکنش بین قطعات مختلف مدل از طریق دیاگرامهای کنش مثل دیاگرامهای توالی و دیاگرانمهای همکاری نمایش داده میشود. بنابراین یک مدل کامل شامل چندین دیاگرام از انواع مختلف میباشد. بنابراین سازگاری بین دیاگرامهای مختلف از اهمیت بسیاری برخوردار است.
در این مقاله آنالیز سازگاری بین دیاگرامهای گلاس و توالی با استفاده از گرافهای نوع ویژگی و تبدیلات آنها شرح داده شده است. اگر بخواهیم به طور صریح بگوییم دیاگرامهای کلاس به گرافهای نوع ویژگی که به آنها گرافهای کلاس میگوییم تبدیل میگردند.همچنین چندتاییها به قیودی تبدیل میگردند که به آنها قیود چندتایی میگوییم. دیاگرامهای توالی توسط یک گرامر گرافگونه نمایش داده میشوند که به آنها گرامرهای گرافگونه کنش میگویم.
آنالیز سازگاری شامل موارد “ وجودی” ، “ آشکاری” و “ چند تایی” میگردد برای آنالیز سازگاری از تکنیکهای جبری موجود، برای گرامرهای گرافگونه استفاده شده است.
1ـ ممقدمه
برای ایجاد یک سیستم جدید واعمال تغییرات در یک سیستم موجود در ابتدا باید کارکرد آن سیستم تعیین گردد. درحقیقت ساختار ایستا و پویای سیستم باید کاملاً مشخص و مدلسازی گردد. بنابراین واجب است، عناصری برای نمایش ساختار داخلی، رفتار سیستم و کنش بین قطعات مختلف آن در نظر گرفته شوند. در صورتی که از یک متد شیئگرا استفاده کنیم، در آنصورت UML برای نمایش و مدلسازی سیستم و قطعات آن انتخاب مناسبی است. UML چند نوع مختلف دیاگرام را که هر کدام سیستم را از زاویهای خاص نمایش میدهند،. تعریف میکند. هر دیاگرام یا ساختار ایستای سیستم، یا رفتار داخلی آن و یا کنش بین قطعات مختلف را نمایش میدهد. بنابراین مدل کامل سیستم شامل چندین دیاگرام از انواع مختلف میباشد. علاوه براینکه دیاگرامها از نظر املایی باید درست باشد و همچنین هر یک به تنهای سازگار باشند، دیاگرامهایی که از یک نوع نیستند، نیز باید با هم سازگار باشند. برای آنالیز سازگاری دیاگرامهای کلاس و توالی از گرافهای نوع ویژگی و تبدیلات آنها استفاده شده است.
برای درک بهتر راه حل ارائه شده در بخش بعد، ابتدا دیاگرامهای کلاس و توالی و ویژگیهایی که باید بررسی گردند، مورد مطالعه قرار می گیرند.
دیاگرامهای
مقدمه
دیاگرامهای حالت
1-
2-3 مورفیزم
چکیده:
1-1-2- تعریف
2-1-2 عناصر دیاگرامهای کلاس
1-1-4 گراف کلاس
4-1-2 قیود چندتایی
2-4 نمایش دیاگرامهای توالی توسط گرامرهای گرافگونه
4ـ آنالیز ایستا
1-4 حالتها و انتقالها
2-4 گاردها
3-4 انتقالهای ترکیبی
5– آنالیز دسترسی
4-3- تبدیل گراف
1-4-3- قوانین
2-4-3- قانون معکوس
3-4-3- کاربرد قانون
44-3- کاربرد شرایط
5-3- گرامر گراف گونه
1-3- گرافها
شامل 41 صفحه فایل word