فرمت فایل : pdf
تعداد صفحه :15
دراین تحقیق ابتدا به تاریخچه جداسازی گاز با غشا پرداخته شده است.سپس تعریف غشا و انواع ان اورده شده است و بعد از ان غشا هارا بر اساس هندسه انها تقسیم کرده است.و در اخر به غشا های انتخاب گر پرداخته شده است و شرح عملیات جداسازی گاز با غشاء.
(تحقیقی کامل و جامع در مورد جداسازی گاز با غشا که به صورت جزء به جزء همه ی مطالب در این مورد را پوشش داده است که بیشتر به یک فصل از پایان نامه شباهت دارد تا یک تحقیق )
فهرست مطالب:
مقدمه ای بر جداسازی گازها با غشا
1- خلاصه ای بر روند جداسازی غشایی
2-غشاء
3- تقسیم بندی غشاها بر اساس جنس غشاء
- غشاهای پلیمری
- غشاهای معدنی
- غشاهایسرامیکی
- غشاهای فلزی
- غشاهایمایع
4- تقسیم بندی غشاها بر اساس شکل هندسی غشاء
5- تقسیم بندی بر اساس ساختارغشاء
6- جداسازی گازی
7- غشاهای انتخابگر دی اکسید کربن
- غشاهای پلیمری
- غشاهای ماتریس آمیخته
3 غشاهای زئولیت
خلاصه :
غشاء به عنوان یک فاز که اجزای خوراک به صورت انتخابی از آن عبور می کنند، تعریف می گردد. به عبارت بهتر، غشاءبه صورت فازی که اجزای جداشونده خوراک با سرعت های متفاوت از آن عبور می کنند، عمل می کند. در این روش، معمولاً تغییر فازی صورت نمی گیرد و محصولات نیز در همدیگر قابل امتزاج هستند.
در فرآیندهای غشایی، جزئی ازخوراک که از غشاء عبور می کند به نام تراوش کرده و بخشی که نتوانند از غشاء عبور کند، نگه داشته شده نامیده می شود که بر اساس هدف جداسازی، هر کدام از آنها می توانند به عنوان محصول در نظرگرفته شوند. در حالت کلی، روشهای غشایی در مواقعی که غلظت مواد کم باشد، کارایی بسیار زیادی دارند. نیروی محرکه لازم در فرایندهای غشایی می تواند به صورت اختلاف غلظت، فشار، دما و پتانسیل الکتریکی باشد. ساده ترین نوع غشاها بر اساس اختلاف اندازه ذرات عمل می کنند که از این نظر مشابه فیلترها هستند، ولی غشاها از لحاظ اندازه ی منافذ و توزیع اندازه ی آنها و نیز نحوه ی جریان، با فیلترها تفاوت دارند. کارایی غشاها با دو پارامترتعیین می گردند که شامل دبی عبورکرده از غشاء وگزینش پذیری غشاها است.