کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

دانلود مقاله برق چیست؟

اختصاصی از کوشا فایل دانلود مقاله برق چیست؟ دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

دانلود مقاله برق چیست؟


دانلود مقاله برق چیست؟

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : word(قابل ویرایش)

تعداد صفحات:14

چکیده:

برق تعداد بسیار زیادی ازذره های ریز به نام الکترون است.الکترون بخشی از اتم هاست.در همه ی مواد برق هست؛چون همه ی مواد از اتم ساخته شده اند. اما تا زمانی که عاملی الکترون ها را از اتم هایشان دور نکند،هیچ یک از خاصیت های برق را در جسم نمی یابید.
مالش سبب حرکت الکترون ها می شود.وقتی لباس نایلونی به بدن شما مالیده می شود،الکترون ها را از اتم های بدن شما جدا می کند.اتم ها سعی می کنند دوباره الکترون ها را به دست آورند؛در نتیجه لباس به تن شما می چسبد.زمانی که بادکنک را به آستین خود می مالید هم همین اتفاق می افتد.
باتری سبب حرکت الکترون ها می شود.باتری می تواند الکترون ها را در سیم هایی ساخته شده از مس یا سایر فلزات به طرف جلو هل دهد.فلزاتی نظیر مس که الکترون ها می توانند در آن حرکت کنند،رسانا نام دارند.الکترون های کوچک به زور میان اتم های سیم جا می شوند.
 

تارخچه الکتریسیته)
________________________________________
الکتریسیته و خواص آن از دیر باز مورد توجه انسان بوده است . از زمانی که رعد و برق در آسمان دیده شد و از لحظه ای که تا لس از خا صیت کهربا نام برد  تا آواخر  قرن نوزدهم همیشه معمای الکتریسیته در میان کاوشگران وجود داشته است.
استفاد ه از انرژی الکتریسیته  امروزه بیش از سایر انرژی ها مورد استفاده قرار می گیرد. بطوریکه بدون این انرژی استفاده از لوازم خانگی ، وسایل رو شنایی ، و دستگاههای مدرن امروزی غیر ممکن است .
اگر چه  کاربرد و استفاده انرژی الکتریسیته در زمانهای اخیر مورد استفاده قرار گرفته است ، ولی در حدود 2000 سال قبل توسط یونا نیها کشف شده بود . آنها پی بردند که  وقتی ماده ای به نام کهربا به ماد ه دیگری مالش داده شود با نیروی عجیبی بادار می شود . چنین  کهر بای بارداری اجسامی مانند برگ خشک و برداه های چوب را جذب می کند .(واژه ء  الکتریسیته از کلمه یونانی الکترون  به نام کهر با گر فته شده است .)
راههای ایجاد انرژی الکتریسیته؟
 
1-     اصطکاک یا مالش
2-     تماس
3-    القاء
 
(بحث درباره راههای ایجاد انرژی الکتریسیته خارج از این مبحث می باشد.)
 
استفاده از انرژی الکتریسیته:
 
انرژی الکتریسیته به عنوان یک منبع انرژی که به سادگی به نیرو و روشنایی تبدیل می شود شناخته می شود.
از انرژی الکتریکی از چهار اثر یا خا صیت اصلی الکتریسیته نشات می گیرد.
 
1- اثر حرارتی: مانند تستر(نان برشته کن ) ، اتو و اجاقهای برقی که در مراحل تولید و انتقال و توزیغ برق در هادیها و دستگاهها ایجاد می شود یک انرژی تلف شده محسوب  می گردد.
 
    2- اثر روشنایی: وقتی فیلامان یک لامپ گرم می شود یا یک قوس الکتریکی تولید می گردد نور ایجاد می شود مانند لامپهای رشته ای و بخار سدیم.
 
3-اثر شیمیایی: جریان الکتریکی را می تواند ملکولهای شیمیایی معینی را به اتمهای آنها را بشکند. برای مثال آب طی فرآیندی به نام تجزیه شیمیای ( الکترولیز) به هیدروژن و اکسیژن تجزیه می شود. الکترولیز در صنعت برای آب فلز کاری و ساخت آلومینیوم استفاده می شود.
 
4-    اثر مغناطیسی: میدان مغناطیسی یا آهنربایی اطراف یک سیم حامل جریان را می توان با پیچیدن سیم به شکل سیم پیچ (بوبین) به دور یک هسته از مواد مغناطیسی  افزایش داد. این اثر در ژنراتور ها یا مولدهای نیرو  و ترانسفور ماتورها استفاده می شود.
تولید انرژی الکتریکی:
وقتی که سیمی درون یک میدان مغناطیسی حرکت می کند یک با ر الکتریکی د ر سیم القاء می شود . بنابراین  برای تولید الکتریسیته جاری تعدادی مغناطیس الکتریکی  بروی آرمیچری پیچیده شده و داخل یک استاتور که خود دارای سیم پیچ بسیاری است می چرخد. آرمیچر به یک توربین متصل است وقتی که آب ، باد یا بخار آب به پرهای توربین برخورد می کند باعث چرخیدن آن و تولید انرژی الکتریکی می شود.
منابع دیگر تولید انرژی الکتریکی:
از دیگر منابع تولید انرژی الکتریکی می توان انرژی خورشیدی ، بادی ، گرمایش زمین ، موتورهای دیزلی ، پیل شیمیایی و ....را نام برد.
 
انرژی خورشیدی: یک سلول فتو ولتیک از جنس سلیکن یا سلول خورشیدی که  مستقیما الکتریسیته را از نور خورشید تبدیل می کند.
انرژی گرمایشی زمین (ژئو ترمال): استفاده از گرمای درونی حفرهای زمین برای بخار کردن آب و چرخاندن پرههای توربین  تو لید انرژی الکتریسیته.

جریان مستقیم
روش‌های تولید
ساده‌ترین مولد برق مستقیم باتری یا پیل شیمیایی است که انرژی شیمیایی ذخیره شده در بعضی مواد را به صورت یک اختلاف پتانسیل الکتریکی بین دو قطب باتری آزاد می‌‌کند. به عنوان یک پیل بسیار ساده می‌‌توانید یک ورقه از جنس مس و یک ورقه از جنس روی را درون یک سیب زمینی فرو کنید و در این صورت بین این دو ورقه اختلاف پتانسیلی مشاهده می‌‌نمایید. رایج‌ترین نوع باتری به صورت تجاری، باتری‌های خشک یا پیل لکلانشه است که در یک قطب آن عنصر روی و در قطب دیگر کربن به صورت گرافیت قرار گرفته است و ماده نشادر نقش محیط واسط را در آن بازی می‌‌کند. علت خشک نامیده شدن این باتری‌ها نیز استفاده نکردن از آب به عنوان محیط واسط است. از آنجا که این پیل‌ها توان تولید انرژی زیادی ندارند کاربرد صنعتی پیدا نکرده و کاربرد آنها محدود به وسایل الکترونیکی کم مصرف مانند اسباب بازی‌های الکترونیکی، دوربین‌های عکاسی و ... است. اخیرا تحقیقات بسیار وسیعی بر روی پیل‌های سوختی و هیدروژنی صورت گرفته که در این نوع پیل‌ها مواد سوختی با پایه هیدروکربنی و نیز هیدروژن بدون واسطه و با راندمان بسیار بالا به اختلاف پتانسیل الکتریکی تبدیل می‌شود. نکته بسیار مهم این است که در بعضی موارد مفهوم باتری با مفهوم انباره اشتباه گرفته می‌شود. بسیاری از وسایلی که به عنوان باتری‌های قابل شارژ مجدد شناخته می‌‌شوند در حقیقت از نظر فنی انباره یا آکومولاتور است. مثلاً باتری اتوموبیل یک انباره است که توانایی ذخیره کردن جریان الکتریسیته و پس دادن آن در هنگام لزوم دارد.
روش دیگری که در صنعت و به منظور تولید وسیع برق مستقیم به کار می‌‌رود استفاده از ژنراتور‌های مستقیم است. اصول کار این ژنراتورها مانند ژنراتورهای متناوب بر مبنای قانون القای فارادی است با این تفاوت که در آنها وسیله‌ای به نام کوموتاتور جریان را یک سویه می‌‌کند.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.