پایان نامه کارشناسی ارشد علوم سیاسی
160 صفحه
چکیده:
در بررسی تأثیر نیروها و عوامل تأثیرگذار بر سیاستگذاری خارجی آمریکا به اثرگذاری اتاقهای فکر و مؤسسات پژوهشی میرسیم، چرا که با توجه به سوال پژوهش، فرضیه ما در این تحقیق این بوده است که نقش اتاقهای فکردر اثرگذاری بر فرآیند سیاستگذاری خارجی آمریکا بر ضد ایران از اهمیت فوقالعاده برخوردار بوده است.
با توجه به این امر در این پژوهش از بین مدلها و رهیافت موجود در سیاستگذاری، به مدل مرحلهای یا چرخهای سیاستگذاری توجه شده است و با توجه به متدلوژی اتاقهای فکر به نظر میرسد که این رهیافت نزدیکترین و بهترین رهیافت از بین دیگر مدلها و رهیافتها باشد.
این پژوهش از پنج فصل مجزا تشکیل یافته که در فصل اول مقدمه و کلیات را شامل میشود و در فصل دوم سیاستهای کلان و جهتگیریهای کلان سیاست خارجی آمریکا مدنظر قرار گرفته است در فصل سوم این پژوهش تضاد و تقابل آمریکا در برابر ایران مطرح شده و در فصل چهارم از این تحقیق به معرفی اتاقهای فکر و مؤسسات پژوهشی و همچنین میزان تأثیرگذاری بر فرآیند سیاستگذاری خارجی آمریکا توجه شده است. و درنهایت در فصل پنجم به نقش این اتاقهای فکر در ایجاد یا تشدید تضاد در روابط ایران و آمریکا پرداخته شده است. درمجموع نیز،به جمعبندی و نتیجهگیری میرسیم و به این نکته اشاره میکنیم که چگونه مؤسسات پژوهشی و اتاقهای فکر در سیاست خارجی آمریکا از نقشی بینظیر برخوردار بوده و به این ترتیب فرضیه مورد نظر به نحوی موردتأئید و تصویب میرسد.
واژگان کلیدی: فرآیند سیاستگذاری خارجی ایران تضاد آمریکا