فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:154
پایاننامه کارشناسی ارشد تغذیه دام
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
فصل اول: مقدمه
1-1 مقدمه 2
2-1 فرضیه¬ها 5
3-1 اهداف اصلی 5
4-1 نوآوری 5
فصل دوم: بررسی منابع
1-2 پوست انار 7
1-1-2 تاریخچه انارکاری در ایران و جهان 8
1-2-2 گیاه شناسی انار 8
1-2-3 ترکیبات شیمیایی پوست انار 9
2-2 ترکیبات فنولیک 11
3-2تانن¬ها 11
3-1-2ساختار شیمیایی و انواع تانن 12
4-2 اثرات تانن بر نشخوارکنندگان 13
4-2-1 اثرات تانن¬های متراکم 13
4-2-2 اثرات تانن¬های قابل هیدرولیز 13
5-2 اثرات بازدارنده تانن بر درشت ملکول¬ها 14
5-1-2 اثرات تانن بر پروتئین 14
5-2-2 اثرات تانن بر قابلیت هضم پروتئین 16
6-6 اثرات تانن بر قابلیت هضم ماده خشک 16
7-2 اثرات تانن بر مصرف خوراک 17
8-2 تاثیر تانن بر pH شکمبه 18
9-2 تاثیر تانن بر تولید آمونیاک در شکمبه 19
10-2 تاثیر تانن بر تولید پروتئین میکربی در شکمبه 20
11-2 تاثیر تانن بر تعادل نیتروژن 21
12-2 اثر تانن بر تخمیر میکروبی شکمبه 22
13-2 تانن و میکروارگانیسمهای شکمبه 24
14-2 متابولیسم تانن در شکمبه 24
15-2 تانن و پلی¬¬اتیلن¬گلیکول 25
16-2 عادت پذیری آزمایشی و طبیعی به مصرف تانن 26
17-2 تانن و آزمون تولید گاز 29
18-2 ساختار و وظایف بیولوژیکی متیونین 31
18-1-2 متابولیسم متیونین 34
18-2-2 متابولیسم متیونین در میکروارگانیسم¬ها 39
فصل سوم: مواد و روش¬ها
1-3 محل و زمان انجام آزمایش 42
2-3 تهیه مواد خوراکی 42
3-3 مشخصات مکمل¬های مورد استفاده 43
4-3 تیمارهای آزمایشی 43
5-3 آزمایش اول 44
5-1-3 آزمایش تولید گاز 45
5-2-3 تهیه مایع شکمبه 45
5-3-3 محلول بزاق مصنوعی 45
5-4-3 تهیه بزاق مصنوعی 46
5-5-3 روش کار 47
5-6-3 آماده کردن ویالها برای انکوباسیون 47
5-7-3 مواد و وسایل مورد نیاز 48
5-8-3 اندازه گیری پارتیشنینگ فاکتور 48
5-9-3 معادلات و محاسبات تولید گاز 48
5-10-3 اندازهگیری pH. 50
6-3 آزمایش دوم 50
6-1-3 آماده سازی دام¬ها 50
6-2-3 جیره غذایی 51
6-3-3 نگهداری و تغذیه دام¬ها 52
6-4-3 نمونه برداری از خوراک 53
6-5-3 وزن کشی بره¬ها 53
6-6-3 بهداشت و واکسیناسیون بره¬ها 53
6-7-3 نمونه گیری از خون و اندازه گیری متابولیتهای آن 53
6-8-3 تعیین غلظت نیتروژن آمونیاکی و pH شکمبه 54
6-8-1-3 آمادهسازی محلول فنل 54
6-8-2-3 آمادهسازی محلول هیپوکلریت 55
6-8-3-3 آمادهسازی محلول استاندارد. 55
6-8-4-3 رسم نمودار استاندارد 55
6-8-5-3 اندازهگیری نمونهها 55
7-3 تعیین ترکیب شیمیایی 56
7-1=3 اندازهگیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) 56
7-1-1-3 تهیه محلول NDF 56
7-1-2-3 وسایل لازم جهت اندازه گیری NDF 56
7-1-3-3- اندازه گیری الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF) 57
7-2-3 تهیه محلول ADF 57
7-2-1-3 روش اندازهگیری 57
7-3-3 تعیین لیگنین 57
7-4-3 تعیین پروتئین¬خام 58
7-5-3 تعیین چربی خام 59
8-3 برآورد قابلیت هضم ظاهری جیرهها 59
9-3 کشتار و تجزیه لاشه بره¬ها 60
10-3 رنگ سنجی گوشت 62
11-3 طرح آماری و تحلیل دادهها 62
فصل چهارم: نتایج و بحث
1-4 ترکیب شیمیایی مواد خوراکی 65
2-4 آزمون تولید گاز 66
2-1-4 اثرات اصلی تانن 66
2-2-4 اثرات اصلی متیونین 71
2-3-4 اثرات متقابل تانن و متیونین 75
3-4 بررسی اثرات افزودن متیونین به جیره حاوی تانن بر عملکرد برهها 81
3-1-4 وزن نهایی و افزایش وزن زنده 81
3-2-4 ماده خشک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی 85
3-3-4 قابلیت هضم ظاهری 90
3-4-4 تاثیر جیره¬های آزمایشی بر pH شکمبه 97
3-5-4 تاثیر جیره¬های آزمایشی بر آمونیاک شکمبه 99
3-6-4 غلظت فراسنجه¬های خونی 102
3-6-1-4 غلظت گلوکز خون 102
3-6-2-4 غلظت نیتروژن اوره¬ای خون 103
3-7-4 بررسی اثر جیره¬های حاوی تانن بر صفات لاشه 106
3-8-4 شاخص رنگ سنجی 109
3-8-1-4 رنگ سنجی بافت شکمبه 109
3-8-2-4 رنگ سنجی بافت راسته و فیله کمری 110
فصل پنجم: نتیجهگیری و پیشنهادات
1-5 نتیجه¬گیری 113
2-5 پیشنهادات 115
فصل ششم: منابع
منابع 117
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 2-1 میزان ترکیبات فنولیک در پوست سه رقم انار ایرانی 10
جدول2-2 قابلیت هضم ماده خشک برگ درختان با مقادیر مختلف تانن 17
جدول 3-2 قابلیت هضم ماده خشک یونجه در حضور انواع و مقادیر مختلف تانن 17
جدول 1-3 اجزای تشکیل دهنده و ترکیب مواد مغذی جیرههای آزمایشی در تکنیک تولید گاز 44
جدول 2-3 اجزای تشکیل دهنده و ترکیب مواد مغذی جیره بره¬ها 52
جدول 1-4 مقدار ترکیبات شیمیایی مواد خوراکی 65
جدول 2-4 فراسنجه¬های تولید گاز برای اثرات اصلی جیره¬های حاوی سطوح مختلف پوسته انار 68
جدول3-4 اثر سطوح مختلف تانن بر روند تولید گاز 69
جدول 4-4 فراسنجه¬های تولید گازبرای اثرات اصلی جیره¬های حاوی سطوح مختلف متیونین 73
جدول 5-4 اثر سطوح مختلف متیونین بر روند تولید گاز جیره حاوی 80 درصد مواد متراکم 74
جدول 6-4 فراسنجه¬های تولید گاز در جیره¬های آزمایشی حاوی سطوح مختلف تانن و متیونین 78
جدول7-4 اثر سطوح مختلف تانن و متیونین بر روند تولید گاز جیره حاوی 80 درصد مواد متراکم 79
جدول8-4 میانگین وزن اولیه، وزن هفتگی و وزن نهایی برههای آزمایشی (کیلوگرم) 83
جدول 9-4 میانگین افزایش وزن هفتگی بره¬های تغذیه شده با جیره¬های آزمایشی (کیلوگرم( 85
جدول 10-4 میانگین ماده خشک مصرفی بره¬های تغذیه شده با جیره¬های آزمایشی 88
جدول 11-4 ضریب تبدیل غذایی کل بره¬های تغذیه شده با جیره-های آزمایشی 90
جدول 112-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 20 آزمایش (درصد) 91
جدول 13-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 40 آزمایش(درصد) 92
جدول 14-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 60 آزمایش(درصد) 92
جدول 15-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 75 آزمایش(درصد( 93
جدول 16-4 روند قابلیت هضم ظاهری کل دوره آزمایش(درصد( 94
جدول 17-4 بررسی روند تغییرات pH شکمبه در بره¬های تحت آزمایش 98
جدول 18-4 بررسی روند تغییرات نیتروژن آمونیاکی شکمبه در بره¬های تحت آزمایش 101
جدول 19-4 بررسی روند غلظت فراسنجه¬های خونی در روز 40 آزمایش 105
جدول20-4 غلظت فراسنجه¬های خونی روز 75 آزمایش 105
جدول21-4 میانگین وزن و انداره قطعات لاشه 108
جدول 22-4 میانگین شاخص¬های رنگ سنجی بافت 109
جدول 23-4 میانگین شاخص¬های رنگ سنجی بافت فیله کمر 111
فهرست شکل ها
عنوان صفحه
شکل2-1 معرفی ساختار تانن¬های انار 10
شکل 2-2 انواع ساختار متیونین 33
شکل 3-2 متابولیسم متیونین 38
شکل4-2 سنتز متیونین بوسیله باکتری¬ها 40
شکل3-1 تجزیه لاشه 60
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی اثرات افزودن متیونین به جیره¬های حاوی تانن از منبع پوسته انار بر تخمیر شکمبه¬ای، عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره¬های عربی انجام پذیرفت. در این آزمایش از 20 راس بره نر عربی با میانگین وزن 2 ± 67/16 کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار به مدت 85 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد، جیره حاوی 2/4 درصد تانن، جیره حاوی 2/4 درصد تانن + پلی¬اتیلن-گلیکول، جیره حاوی 2/4 درصد تانن + 2/0 درصد متیونین و جیره حاوی 2/4 درصد تانن + 4/0 درصد متیونین بودند. نتایج آزمایش تولید گاز نشان داد که سطوح مختلف تانن و متیونین نتوانست پتانسیل تولید گاز را تحت تاثیر قرار دهد. تجزیه پذیری و راندمان تولید پروتئین میکربی نسبت به تیمار شاهد کاهش معنی-داری داشت اما قابلیت هضم ماده آلی و انرژی قابل متابولیسم نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی¬داری نشان داد (05/0>P). نتایج آزمایش مزرعه¬ای نشان داد ماده خشک مصرفی، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و غلظت اوره خون اختلاف معنی¬داری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0<P). غلظت گلوکز خون در تیمار شاهد نسبت به تیمارهای حاوی تانن کمتر بود (05/0>p). قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، NDF، ADF، pH شکمبه، نیتروژن آمونیاکی شکمبه، وزن پس از کشتار و وزن پر دستگاه گوارش در تیمارهای حاوی تانن نسبت به شاهد کاهش معنی¬داری داشتند (05/0>P). افزودن پلی¬اتیلن¬گلیکول و نیز 4/0 درصد متیونین به تیمار حاوی 2/4 درصد تانن باعث بهبود اثرات تانن نسبت به تیمار حاوی 2/4 درصد تانن شد. شاخص رنگ سنجی برای بافت شکمبه اثرات معنی¬داری از خود نشان داد، اما برای بافت راسته و فیله کمری غیر معنی¬دار بود. نتایج این ازمایش این پیشنهاد را مطرح می¬سازد افزودن متیونین به جیره حاوی پوسته انار در گوسفندان پرواری می¬تواند بهبود عملکرد و رشد را به دنبال داشته باشد.
واژه¬های کلیدی: تانن، متیونین، تولید گاز، عملکرد رشد