کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

پایان نامه بررسی تاثیر افزودن متیونین به جیره های حاوی تانن بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره های عربی

اختصاصی از کوشا فایل پایان نامه بررسی تاثیر افزودن متیونین به جیره های حاوی تانن بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره های عربی دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

پایان نامه بررسی تاثیر افزودن متیونین به جیره های حاوی تانن بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره های عربی


پایان نامه بررسی تاثیر افزودن متیونین به جیره های حاوی تانن بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره های عربی

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:154

پایان‌نامه‏ کارشناسی ارشد تغذیه دام

فهرست مطالب:
عنوان    صفحه
فصل اول: مقدمه
1-1 مقدمه    2
2-1 فرضیه¬ها    5
3-1 اهداف اصلی    5
4-1 نوآوری    5
فصل دوم: بررسی منابع
1-2 پوست انار    7
1-1-2 تاریخچه انارکاری در ایران و جهان    8
1-2-2 گیاه شناسی انار    8
1-2-3 ترکیبات شیمیایی پوست انار    9
2-2 ترکیبات فنولیک    11
3-2تانن¬ها    11
3-1-2ساختار شیمیایی و انواع تانن    12
4-2 اثرات تانن بر نشخوارکنندگان    13
4-2-1 اثرات تانن¬های متراکم     13
4-2-2 اثرات تانن¬های قابل هیدرولیز    13
5-2 اثرات بازدارنده تانن بر درشت ملکول¬ها     14
5-1-2 اثرات تانن بر پروتئین    14
5-2-2 اثرات تانن بر قابلیت هضم پروتئین    16
6-6 اثرات تانن بر قابلیت هضم ماده خشک    16
7-2 اثرات تانن بر مصرف خوراک    17
8-2 تاثیر تانن بر pH شکمبه    18
9-2 تاثیر تانن بر تولید آمونیاک در شکمبه    19
10-2 تاثیر تانن بر تولید پروتئین میکربی در شکمبه    20
11-2 تاثیر تانن بر تعادل نیتروژن    21
12-2 اثر تانن بر تخمیر میکروبی شکمبه    22
13-2 تانن و میکروارگانیسم‌های شکمبه    24
14-2 متابولیسم تانن در شکمبه    24
15-2 تانن و پلی¬¬اتیلن¬گلیکول    25
16-2 عادت پذیری آزمایشی و طبیعی به مصرف تانن    26
17-2 تانن و آزمون تولید گاز    29
18-2 ساختار و وظایف بیولوژیکی متیونین    31
18-1-2 متابولیسم متیونین    34
18-2-2 متابولیسم متیونین در میکروارگانیسم¬ها    39
فصل سوم: مواد و روش¬ها
1-3 محل و زمان انجام آزمایش    42
2-3 تهیه مواد خوراکی    42
3-3 مشخصات مکمل¬های مورد استفاده    43
4-3 تیمارهای آزمایشی    43
5-3 آزمایش اول    44
5-1-3 آزمایش تولید گاز    45
5-2-3 تهیه مایع شکمبه    45
5-3-3 محلول بزاق مصنوعی    45
5-4-3 تهیه بزاق مصنوعی    46
5-5-3 روش کار    47
5-6-3 آماده کردن ویال‌ها برای انکوباسیون    47
5-7-3 مواد و وسایل مورد نیاز    48
5-8-3 اندازه گیری پارتیشنینگ فاکتور     48
5-9-3 معادلات و محاسبات تولید گاز    48
5-10-3 اندازه‌گیری pH.     50
6-3 آزمایش دوم    50
6-1-3 آماده سازی دام¬ها    50
6-2-3 جیره غذایی    51
6-3-3 نگهداری و تغذیه دام¬ها    52
6-4-3  نمونه برداری از خوراک    53
6-5-3 وزن کشی بره¬ها    53
6-6-3 بهداشت و واکسیناسیون بره¬ها    53
6-7-3 نمونه گیری از خون و اندازه گیری متابولیت‌های آن    53
6-8-3 تعیین غلظت نیتروژن آمونیاکی و  pH شکمبه    54
6-8-1-3 آماده‏سازی محلول فنل     54
6-8-2-3 آماده‏سازی محلول هیپوکلریت    55
6-8-3-3  آماده‏سازی محلول استاندارد.     55
6-8-4-3 رسم نمودار استاندارد    55
6-8-5-3 اندازه‏گیری نمونه‏ها    55
7-3 تعیین ترکیب شیمیایی    56
7-1=3  اندازه‌گیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF)    56
7-1-1-3  تهیه محلول NDF    56
7-1-2-3  وسایل لازم جهت اندازه گیری NDF     56
7-1-3-3- اندازه گیری الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF)    57
7-2-3  تهیه محلول ADF    57
7-2-1-3  روش اندازه‌گیری    57
7-3-3 تعیین لیگنین    57
7-4-3 تعیین پروتئین¬خام    58
7-5-3 تعیین چربی خام    59
8-3 برآورد قابلیت هضم ظاهری جیره‌ها    59
9-3  کشتار و تجزیه لاشه بره¬ها    60
10-3  رنگ سنجی گوشت     62
11-3  طرح آماری و تحلیل داده‌ها    62
فصل چهارم: نتایج و بحث
1-4 ترکیب شیمیایی مواد خوراکی    65
2-4 آزمون تولید گاز    66
2-1-4 اثرات اصلی تانن    66
2-2-4 اثرات اصلی متیونین     71
2-3-4 اثرات متقابل تانن و متیونین    75
3-4 بررسی اثرات افزودن متیونین به جیره حاوی تانن بر عملکرد بره‌ها    81
3-1-4 وزن نهایی و افزایش وزن زنده    81
3-2-4 ماده خشک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی    85
3-3-4 قابلیت هضم ظاهری     90
3-4-4 تاثیر جیره¬های آزمایشی بر pH شکمبه    97
3-5-4 تاثیر جیره¬های آزمایشی بر آمونیاک شکمبه    99
3-6-4 غلظت فراسنجه¬های خونی    102
3-6-1-4 غلظت گلوکز خون    102
3-6-2-4 غلظت نیتروژن اوره¬ای خون    103
3-7-4 بررسی اثر جیره¬های حاوی تانن بر صفات لاشه    106
3-8-4 شاخص رنگ سنجی    109
3-8-1-4 رنگ سنجی بافت شکمبه    109
3-8-2-4 رنگ سنجی بافت راسته و فیله کمری    110
 فصل پنجم: نتیجه‏گیری و پیشنهادات
1-5  نتیجه¬گیری    113
2-5  پیشنهادات    115
فصل ششم: منابع
 منابع    117

فهرست جداول
عنوان    صفحه
جدول 2-1 میزان ترکیبات فنولیک در پوست سه رقم انار ایرانی    10
جدول2-2 قابلیت هضم ماده خشک برگ درختان با مقادیر مختلف تانن    17
جدول 3-2 قابلیت هضم ماده خشک یونجه در حضور انواع و مقادیر مختلف تانن    17
جدول 1-3 اجزای تشکیل دهنده و ترکیب مواد مغذی جیره‏های آزمایشی در تکنیک تولید گاز    44
جدول 2-3 اجزای تشکیل دهنده و ترکیب مواد مغذی جیره بره¬ها    52
جدول 1-4 مقدار ترکیبات شیمیایی مواد خوراکی    65
جدول 2-4 فراسنجه¬های تولید گاز برای اثرات اصلی جیره¬های حاوی سطوح مختلف پوسته انار    68
جدول3-4 اثر سطوح مختلف تانن بر روند تولید گاز    69
جدول 4-4 فراسنجه¬های تولید گازبرای اثرات اصلی جیره¬های حاوی سطوح مختلف متیونین    73
جدول 5-4 اثر سطوح مختلف متیونین بر روند تولید گاز جیره حاوی 80 درصد مواد متراکم    74
جدول 6-4 فراسنجه¬های تولید گاز در جیره¬های آزمایشی حاوی سطوح مختلف تانن و متیونین    78
جدول7-4 اثر سطوح مختلف تانن و متیونین بر روند تولید گاز جیره حاوی 80 درصد مواد متراکم    79
جدول8-4 میانگین وزن اولیه، وزن هفتگی و وزن نهایی بره‌های آزمایشی (کیلوگرم)    83
جدول 9-4 میانگین افزایش وزن هفتگی بره¬های تغذیه  شده با جیره¬های آزمایشی (کیلوگرم(    85
جدول 10-4  میانگین ماده خشک مصرفی بره¬های تغذیه شده با جیره¬های آزمایشی    88
جدول 11-4 ضریب تبدیل غذایی کل بره¬های تغذیه شده با جیره-های آزمایشی    90
جدول 112-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 20 آزمایش (درصد)    91
جدول 13-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 40 آزمایش(درصد)    92
جدول 14-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 60 آزمایش(درصد)    92
جدول 15-4  روند قابلیت هضم ظاهری روز 75 آزمایش(درصد(    93
جدول 16-4  روند قابلیت هضم ظاهری کل دوره آزمایش(درصد(    94
جدول 17-4 بررسی روند تغییرات pH شکمبه در بره¬های تحت آزمایش    98
جدول 18-4 بررسی روند تغییرات نیتروژن آمونیاکی شکمبه در بره¬های تحت آزمایش    101
جدول 19-4  بررسی روند غلظت فراسنجه¬های خونی در روز 40 آزمایش    105
جدول20-4  غلظت فراسنجه¬های خونی روز 75 آزمایش    105
جدول21-4 میانگین وزن و انداره قطعات لاشه    108
جدول 22-4 میانگین شاخص¬های رنگ سنجی بافت    109
جدول 23-4  میانگین شاخص¬های رنگ سنجی بافت فیله کمر    111


 فهرست شکل ها
عنوان    صفحه
شکل2-1 معرفی ساختار تانن¬های انار    10
شکل 2-2 انواع ساختار متیونین    33
شکل 3-2 متابولیسم متیونین    38
شکل4-2  سنتز متیونین بوسیله باکتری¬ها     40
شکل3-1 تجزیه لاشه    60



 چکیده
 این آزمایش به منظور بررسی اثرات افزودن متیونین به جیره¬های حاوی تانن از منبع پوسته انار بر تخمیر شکمبه¬ای، عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در بره¬های عربی انجام پذیرفت. در این آزمایش از 20 راس بره نر عربی با میانگین وزن 2 ± 67/16 کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار به مدت 85 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد، جیره حاوی 2/4 درصد تانن، جیره حاوی 2/4 درصد تانن + پلی¬اتیلن-گلیکول، جیره حاوی 2/4 درصد تانن + 2/0 درصد متیونین و جیره حاوی 2/4 درصد تانن + 4/0 درصد متیونین بودند. نتایج آزمایش تولید گاز نشان داد که سطوح مختلف تانن و متیونین نتوانست پتانسیل تولید گاز را تحت تاثیر قرار دهد. تجزیه پذیری و راندمان تولید پروتئین میکربی نسبت به تیمار شاهد کاهش معنی-داری داشت اما قابلیت هضم ماده آلی و انرژی قابل متابولیسم نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی¬داری نشان داد (05/0>P). نتایج آزمایش مزرعه¬ای نشان داد ماده خشک مصرفی، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و غلظت اوره خون اختلاف معنی¬داری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0<P). غلظت گلوکز خون در تیمار شاهد نسبت به تیمارهای حاوی تانن کمتر بود (05/0>p). قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، NDF، ADF، pH شکمبه، نیتروژن آمونیاکی شکمبه، وزن پس از کشتار و وزن پر دستگاه گوارش در تیمارهای حاوی تانن نسبت به شاهد کاهش معنی¬داری داشتند (05/0>P). افزودن پلی¬اتیلن¬گلیکول و نیز 4/0 درصد متیونین به تیمار حاوی 2/4 درصد تانن باعث بهبود اثرات تانن نسبت به تیمار حاوی 2/4 درصد تانن شد. شاخص رنگ سنجی برای بافت شکمبه اثرات معنی¬داری از خود نشان داد، اما برای بافت راسته و فیله کمری غیر معنی¬دار بود. نتایج این ازمایش این پیشنهاد را مطرح می¬سازد افزودن متیونین به جیره حاوی پوسته انار در گوسفندان پرواری می¬تواند بهبود عملکرد و رشد را به دنبال داشته باشد.
واژه¬های کلیدی: تانن، متیونین، تولید گاز، عملکرد رشد


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.