مقدمه :
با نگرش عمیق به تحولات 50 ساله اخیر چنین نتیجهگیری میشود که به مسأله اکولوژی یعنی رابطه موجودات زنده با محیط توجه نشده و بشر به دخل و تصرفهای بیرویه و بیش از حد طبیعی آنرا از حالت اعتدال خارج کرده و بصورت مخاطرهانگیزی درآورده است.
روند تخریب و بهم خوردن تعادل اکولوژی در حالی ادامه دارد که جمعیت جهان رو به افزایش است و اگر چارهای برای افزایش تولیدات کشاورزی و حفظ محیط زیست نشود بروز قطعی از واقعیت درونیست، بشر تاکنون تدابیر گوناگونی اتخاذ کرده است و بوسیله بکار بردن تکنولوژی استفاده از ژنتیک، دادن کودهای شیمیایی فراوان، بصورت سموم گیاهی و... توانسته است بخشی از نیاز موادغذایی را بصورت منطقهای برآورد کند. بنابراین باید بفکر تأمین مواد غذایی بدون آلوده کردن محیط زیست طبیعی بود.
برای نیل به این هدف با الهام گرفتن از طبیعت که خود بهترین راهنماست و همچنین بکار بردن تجربیات پیشینیان و با حداکثر استفاده محیطی از قبیل نور، آب و مواد غذایی روشی اتخاذ کرد که بتوان میزان تولیدات کشاورزی را افزایش داد یکی از راههایی که ما را به این هدف نزدیک میسازد کشت گیاهان بصورت مخلوط است.
فهرست مطالب :
فصل اول
1ـ مقدمه
2ـ تاریخچه کشت مخلوط در جهان و ایران
فصل دوم
3ـ مزایای کشت مخلوط
4ـ معایب کشت مخلوط
5ـ روشهای ارزیابی کشت مخلوط
6ـ عوامل زراعی و محیطی در کشت مخلوط
7ـ مشخصات گیاهشناسی ذرت
8ـ اکولوژی ذرت
9ـ عملیات زراعی ذرت
10ـ مشخصات گیاهی سویا
11ـ اکولوژی سویا
12ـ عملیات زراعی
13ـ آبیاری سویا
14ـ تثبیت ازت در سویا
فصل سوم
15ـ مواد و روشها
16ـ تحقیقات به عمل آمده در مورد کشت سویا و ذرت علوفهای
17ـ تأثیر کود ازت در کشت مخلوط سویا و ذرت
18- اثر میزان ازت تولیدی توسط سویا در کشت مخلوط سویا و ذرت علوفهای