لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:112
فهرست
فهرست مطالب:
تصفیه آبهای صنعتی
1
اهمیت تصفیه آب
2
آب خام (Raw water quality)
4
ذخیره و توزیع آب خام (Raw water storage and distribution)
5
مخلوط کننده (Flash mixing, mixing chamber)
6
لختهسازی (Clarifoccu lation)
7
لختهسازی و شفافسازی Flocculation and clarification
8
تهیه و تزریق آلوم (سولفات آلومینیم (Alum dosing station) (AL2(SO4)3
14
مشخصات تانکهای تهیه و تزریق آلوم:
15
ایستگاه تهیه و تزریق پلیالکترولیت (Polyelectrolyte dosing station)
17
واحد تهیه و تزریق آهک (Lime dosing station)
19
فیلتراسیون (Filteration)
21
تکنولوژی های غشایی
30
6-1- فرآیند اسمز معکوس
30
6-2- اساس کار اسمز معکوس:
32
6-3- محاسن سیستم RO
33
6-4- تزریقات قبل از RO
35
6-5- ایستگاه تزریق SBS (SBS dosing station)
36
6-6- تزریق SMBS
38
6-7- ایستگاه تزریق اسید (Acid dosing station)
39
6-8- ایستگاه تزریق آنتی اسکالانت (Antiscalant dosing station)
43
6-9- فیلترهای میکرونی (فیلترهای کارتریج) Micron filters (cartridge filters)
46
6-10- پمپهای فشار بالا (High pressure pumpc)
48
6-11- سیستم کانی زدایی اسمز معکوس (RO. Demineralization system)
48
6-12- تنظیم PH آب تراوش یافته (PH adjustment of permeate water)
52
7- واحد نرمسازی (Softening)
52
7-1- نکات دانستنی در مورد رزینها
53
7-2- طرز کار دستگاههای تعویض یونی
54
7-3- بستر رزین
55
7-4- احیای رزین
57
7-5- احیای رزینهای کاتیونی اسیدی
58
7-6- مشکل احیا رزین با سولفوریک اسید
59
7-7- احیای رزینهای آنیونی
61
7-8- محاسبه حجم رزین
63
7-9- استفاده از چند فیلتر رزین
63
7-10- استفاده از دو نوع رزین در یک فیلتر
64
7-11- دستگاه تعویض یونی مختلط
66
8- سیستمهای تهیه آب مطلوب
69
8-1- رزینهای تعویض یونی خالص
69
8-2- آلودگی رزینها
74
9- ذخیره و توزیع آب تصفیه شده Treated water storage & distribution
82
10- آب آشامیدنی (Potable water)
84
تصفیه پسآبهای صنعتی
88
اهمیت تصفیه آب
- چه برای مصارف آشامیدنی و چه برای مصارف صنعتی، معمولا آب طبیعی احتیاج به تصفیه دارد. تصفیه آب برای مصارف آشامیدنی هم آسان تر و هم ارزان تر از تصفیه آب برا ی مصارف صنعتی است. نگرانیهای اساسی در مورد آب آشامیدنی عبارتند از:
- باکتری های بیماری زا ( پاتوژن ها ) در آب.
- کمبود و یا وجود زیادی غلظت بعضی از یونها که در سلامتی انسان نقش دارند مانند: یون فلوئور. • ذرات معلق در آب.
- بو و مزه آب.
- دامنه نگرانی های اساسی در مورد آب های صنعتی بستگی به محل مصرف آب دارد. آب به صورت های متفاوت در صنایع وابسته مطرح می شود
- به عنوان ماده اولیه برای تهیه محصول نهایی، بدون اینکه تغییر شکل دهد
- به عنوان ماده اولیه برای شرکت در واکنش شیمیایی تهیه محصول نهایی
- به عنوان حلال موادی که در واکنشهای شیمیایی شرکت می کنند
- به عنوان ماده واسطه انتقال حرارت از دمای زیر صفر( آب نمک ) تا دمای بخار آ.
- به عنوان ماده ذخیره کننده انرژی
- به عنوان ماده واسطه جهت خارج کردن مواد ناخواسته (زائد.
- به عنوان سپر محافظتی در برابر گرما و تشعشع آب سنگین( D2O ) مورد استفاده در نیروگاهها
- به عنوان ماده ای راحت و ارزان جهت استاندارد ساختن دستگاههای اندازه گیری دما،دانسیته و وزیته.
- به عنوان ماده اصلی جهت مبارزه با آتش به جز در موارد استثنائی مثل مواد نفتی.
- خصوصا در مهندسی شیمی و پترو شیمی، بسیاری از فرایندها همانند نمک زدایی، خشک کردن، تبخیر کردن، کریستالیزاسیون، اختلاط، رزین های تعویض یونی، رطوبت زدایی، جذب سطحی و غیره در ارتباط مستقیم با آب هستند.
- مطلوب ترین آب برای هر صنعتی آب بدون یون می باشد، اما هزینه تصفیه آب تا رسیدن به مرحله آب بدون یون بسیار زیاد است. برای هر صنعتی مطلوب ترین آب آن است که هزینه تصفیه آب کمتر از مخارج درمان عواقب زیان بخش ناخا لصی ها باشد که برای اکثر صنایع، رسیدن به این امر با تکیه بر استفاده از سیستم اسمز معکوس RO یا (Reverse Osmosis ) امکان پذیر می باشد. برخی اثرات زیان بخش ناخالصی های آب در صنعت:
- تولید رسوب در دستگاه های حرارتی و دیگ بخار.
- تولید بخار با کیفیت پایین.
- خوردگی بویلرها و دیکر سیستم های حرارتی و لوله ها.
- اتلاف مواد شیمیایی مانند صابون.
- باقی گذاردن لکه روی محصولات غذایی و نساجی. ناخالصی های آب: تقریبا هر ماده ای در آب محلول است و این حلالیت به دما، فشار، PH ، پتانسیل شیمیایی و به غلظت نسبی دیگر مواد در آب بستگی دارد. در طبیعت این عوامل چنان به هم مربوط هستندکه کمتر می توان حلالیت ماده ای را در آب به طور دقیق پیش بینی کرد. در واقع آب یکی از مشهورترین حلال هاست. مخصوصا مواد قطبی( مثل نمک ها ) به مقدار زیادی در آب حل می شوند. از این رو آب به طور خالص در طبیعت وجود ندارد. آب همیشه در حال انحلال ، انتقال و یا رسوب گذاری است. بخار آب موجود در هوا، در اثر میعان به صورت باران در می آید که در موقع باریدن مقداری گردو خاک، اکسیژن، دی اکسید کربن و دیگر گازها را در خود حل می کند. در روی سطح زمین، آب مقداری از مواد معدنی را در خود حل کرده و همراه مواد دیگر به نقاط مختلف منتقل می کند. آب در هنگام نفوذ در لایه های مختلف زمین، قسمتی از مواد معلق و میکروبها را در در لایه های مختلف زمین از دست می دهد.
- ناخالصی های آب را می توان به چهار دسته تقسیم کرد:
- مواد معلق
- گازها
- نمکهای محلول
میکروب ها خصوصا اشریشیا کلیفرم (کلیفرم روده ای ( E.coli coliform )
- آب خام (Raw water quality)
آب خام پس از پیش تهنشینی در در کارخانه شکر مجاور توسط پمپ دبی 405 متر مکعب در ساعت به مجتمع صعنتی بیوتکنولوژی فرستاده میشود.
در جدول زیر به مشخصات فیزیکی- شیمیایی آب از پیش تهنشینی اشاره شده است.