فرمت فایل :word (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد صفحات 8 صفحه
نفت نه تنها تمام دنیا را به خود آلوده کرده و تمام کشورهای جهان را به خود وابسته ساخته ، سیاستمداران را نیز مسخ خود کرده است تا برای یافتن و به دست آوردن آن از هیچ تلاشی کوتاهی نکنند و برای رسیدن به هدف ، توجیه هر وسیله ای را در آستین داشته باشند ، حتی اگر این توجیه منجر به مرگ هزاران انسان بیگناه شود .
وقتی در دهه 1930 اکتشاف و استخراج نفت رایج شد و کشورهای دنیا توانستند آن را به هر میزان که می خواهند از زمین بیرون بکشند و خوراک صنایع و گرما بخش خانه هایشان کنند و بدون آنکه متحمل هزینه های سنگینی شوند اتومبیل های پر مصرف خود را در خیابان ها برانند ، نفت ارزش خود را پیدا کرد و هر کشوری بی آنکه به فکر روزی باشد که این ماده به پایان می رسد خود را کاملا به آن وابسته ساخت به طوری که 10 سال بعد هیج کشوری بدون نفت نمی توانست اقتصاد و حتی سیاست خود را به پیش برد .
تمام کشورهای مصرف کننده نفت به قیمت های پایین آن خو گرفته بودند و می پنداشتند حق آنهاست که نفت را با پایین ترین قیمت از کشورهای تولید کننده که اکثرا تحت استعمار ویا سلطه خود بودند ، دریافت کننده و گاهی اوقات دادن سهمی از آن به خود کشورهای تولید کننده را نیز فراموش می کردند . به همین دلیل هیچ گاه فکر نمی کردند این ماده سیاه و کم ارزش روزی طلای سیاه نامیده شود و قیمت آن حتی از هزینه استخراجش فراتر رود .
این طلای سیاه که بیشتر در مناطق توسعه نیافته دنیا پنهان شده است جنگ های زیادی را به راه انداخته و بی شک می توان آن را طلای خونین نامید .
در سال 1941 وقتی ژاپن اقدام به تصرف چین کرد ، در پس آن کشتی های آمریکایی با حمله به پرل هاربر و بستن بندرگاه آن اجازه ورود کشتی های نفتی را به ژاپن ندادند . ژاپن نیز که تماما به نفت وارداتی متکی بود و می دانست در صورتی که برای یک هفته نفت وارد نشود جنگ را خواهد باخت ، دست به عملیاتی انتحاری زد و بندرگاه را از دست امریکایی ها بازپس گرفت و بعد از آن بود که برای تضمین دریافت نفت به جزایر نفتی اندونزی حمله کرد و آنها را به اشغال خود در آورد .
تحقیق درباره بررسی نقش نفت در سیاست