لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 11
تاریخچه والیبال در جهان
والیبال از ایالات متحده امریکا سرچشمه میگیرد. اگرچه مسابقات المپیک و سایر رقابتهای بینالمللی به وسیله تیمهای کشورهای مختلف برگزار میگردد ولیکن بازیهای امروزی بیشتر مربوط به این کشور میشود.
اما درست است که بسیاری از بازیها از «سواحل کالیفرنیای جنوبی» مشتق شده است. اما باید گفت که والیبال در سال 1895 در شهر «هولیوک ماساچوست» توسط مرد جوانی که عضو انجمن علاقهمندان به ورزش بود به نام «ویلیام جی مورگان» به وجود آمده است.
در آغاز او در نظر داشت که یک مبتکر ورزشی باشد تا بتواند ورزشی به وجود آورد که در آن تحرک و تفریح زیادی برای پیران و جوانان فراهم سازد.
بنابراین یک تور تنیس در وسط زمین ورزشی کشید و سپس به پرتاب توپ سبکی از بالای تور شروع کرد. که پس از به وجود آوردن این بازی، والیبال پیشرفتهای قابل ملاحظهای در سطح جهان کرد.
در طی دو جنگ جهانی، ارتش امریکا از این ورزش به عنوان وسیلهای برای تفریح و تحرک و تقویت روحیة افراد استفاده کرد و پس از آن دنیا نیز مشتاقانه به این بازی نگاه کرد.
اما درست است که تیمهای ژاپنی با فرم بازی دفاعیشان در طی بازیهای المپیک 1964 (اولین بازیی که والیبال به عنوان یک ورزش مجاز جهت شرکت در المپیک تشخیص داده شد) دنیا را به لرزه درآورد.
لیکن پیشرفتهای اساسی در این زمینه در امریکا شکل گرفته است.
اما آمریکائیان در بازیهای بینالمللی شکست خوردهاند. اما خواهان به دست آوردن مقام از دست رفتة خود میباشند و هر روز بر تعداد ورزشکارانی که به هیجان مسابقه پی میبرند افزوده میگردد و در همین حال ذوق و شوق تماشاگر افزایش مییابد و طرح والیبال حرفهای کمکم به حقیقت میپیوندد و این نوآوری مطمئناً سبب بالا بردن کیفیت والیبال آماتوری نیز خواهد شد.
اما اکنون اجازه دهید در مورد والیبال و چگونگی پیشرفت آن سخنی به میان آید.
والیبال در ابتدا «مینونت» نامیده میشد و بازی آن در سالن و با استفاده از تور تنیس (چنانکه قبلاً ذکر شد) و توئی (قسمت داخلی) توپ بسکتبال انجام میشد. در آن زمان این ورزش برای تفریح در فصل زمستان بود و هیچگونه مقررات و روش خاصی برای بازی کردن وجود نداشت. در مراحل و زمانهای مختلف تغییرات فراوانی در اصل آن به وجود آمده است. دکتر: «آ-ت-هاسکد» در محلی به نام اسپرینگ فیلد میونت را به والیبال تغییر نام داد و معنی آن زدن توپ با پنجه (والی) و رد کردن از روی تور است. همچنان که هر اختراع و ابداعی در آغاز دارای نواقصی است که به مرور زمان کامل خواهد شد. والیبال نیز از این قاعده مستثنی نبوده و رفتهرفته برای بازی آن مقرراتی وضع شده و روشهای مدرنی متداول کرده است. در سال 1900 پذیرفته شد که امتیازات هر گیم بازی 21 پوئن باشد. در سال 1912 سیستم چرخش تصویب شد. در سال 1917 پذیرفته شد که هر گیم بازی 15 پوئن باشد. در سال 1918 تعداد بازیکنان هر تیم 6 نفره تعیین و مورد تصویب قرار گرفت.
در سال 1912 خط وسط به خطوط زمینی اضافه گردید. در سال 1922 موافقت شد که هر تیم در زمین خود بتواند فقط با سه ضربه توپ را به زمین مقابل بفرستد. در سال 1923 اندازة زمین بازی 9×18 تعیین گردید. در والیبال در سال 1900 توسط شخصی به نام دکتر «گری» مدیر تربیتبدنی YMCA هندوستان معرفی شد و در سال 1906 توسط «گیلی روبرت سان» مدیر تربیتبدنی YMCA به چین معرفی شد. در سال 1910 به فیلیپین معرفی شد و از این تاریخ اکثر کشورهای خاور دور والیبال را شناختند و برای پیشرفت آن کوشش کردند. در سال 1913 که اولین دورة مسابقات المپیک خاور دور در مانیل برگزار گردید. والیبال به عنوان یک بازی رسمی در برنامة بازیها انجام شد و سیستم بازی 16 نفری بود. سپس سیستم 16 نفری به 12 نفری و سپس به 9 نفری تغییر یافت که اکنون نیز در بعضی از کشورهای خاور دور خصوصاً ژاپن سیستم 9 نفری علاوه بر سیستم 6 نفری رواج دارد. در سال 1914 والیبال به کشور انگلستان معرفی گردید. در سال 1917 به فرانسه و در سال 1919 به چکسلواکی و 1921 به لهستان معرفی شد. لهستان فدراسیون والیبال خود را در سال 1924 تأسیس نمود و در سال 1974 جشن پنجمین سال تولید فدراسیون والیبال خود را در لهستان برپا نمود. کشور شوروی فدراسیون خود را در سال 1923 تأسیس نمود و از همان موقع برای پیشرفت این ورزش فعالیت زیادی نشان داد و یکی از کشورهایی است که سهم به سزایی در پیشرفت والیبال دارد. به طور کلی میتوان تغییرات والیبال و پیشرفت آن را به سه دوره تقسیم نمود.
دورة اول: تا سال 1918- دوره دوم: تا سال 1936- دوره سوم: از سال 1936 به بعد. پس از جنگ بینالمللی اول برای تکمیل این ورزش فعالیت شدیدی شروع شد و با عمومیت یافتن والیبال در بین مردم کشورهای اروپایی به تشکیل فدراسیون ملی در کشور خود اقدام نموده و مسابقات دوستانه بینالمللی ترتیب دادند.
فدراسیون والیبال لهستان برای تشکیل فدراسیون بینالمللی قدمهای مؤثری برداشت و در سال 1936 هنگام برگزاری بازیهای المپیک در برلین برای تأسیس فدراسیون بینالمللی اولین جلسه با حضور نمایندگان کشورهای مختلف تشکیل گردید و مذاکرات مفصل به عمل آمد ولی متأسفانه با شروع جنگ جهانی دوم این فعالیت متوقف شد. بعد از پایان جنگ جهانی دوم فعالیتهای پیگیر و مداوم مجدداً شروع شد و در سال 1947 فدراسیون بینالمللی تأسیس گردید و آقای «پلیبد» از کشور فرانسه به سمت اولین رئیس انتخاب شد. که تاکنون نیز در این سمت باقی است.
دانلود تحقیق کامل درباره تاریخچه والیبال در جهان