کنش پژوهی با موضوع استرس
فرمت فایل: ورد
تعداد صفحه: 3
مقدمه:
در این کنش پژوهی می خواهم، در مورد مسئله استرس که ممکن است در هر کاری به ویژه سخنرانی اتفاق بیفتد، صحبت کنم و لازم است که بگویم، هیچ کس نمی تواند ادعا کند که در اولین تجربه خود در سخنرانی استرس نداشته است و در واقع استرس یک موضوعی است که همگان کم و بیش به آن دچار هستند و این گزارش من دارای چند بخش مهم است که عبارت اند از:
1) شرح و توضیح استرس در سر سر کلاس درس
2) تعریف استرس
3) راهکارهایی در رابطه با کم کردن استرس
4) راهکارهای روانشناسان در رابطه با کم کردن استرس
شرح و توضیح استرس بنده در کلاس درس :
بنده به مقتضای مطالعه ای که دارم و با تجربه ای که از مجری گری در سطح دانشگاه داشتم، طبیعتا در سر کلاس درس از لحاظ استرس و ترس از رفتن به کلاس مشکل خاصی نداشتم کما اینکه برخی از دانشجویان از رفتن به کلاس و قرار گرفتن در برابر دانش آموزان ترس و استرس زیادی داشتند، البته چنان که ذکر شد ادمی به طور طبیعی دارای کمی استرس بودم که با تکیه بر خدا و دانش و اطلاعات خودم در زمینه درس دین وزندگی بر همین استرس کم هم غلبه کردم و بدون استری وارد کلاس شدم .
راهکار هایی برای مقابله با استرس:
1) داشتن اعتماد به نفس در هنگام سخنرانی:
یکى از علل اضطراب هنگام حضور در جمع و عدم جرأت ، نداشتن اعتماد به نفس کافى است. اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست میشود.
2) تبدیل افکار منفی به افکار مثبت:
اگر بتوانید افکار منفى را تبدیل به افکار مثبت کنید، ترس شما از بین مىرود. بنابراین ما مىتوانیم با اصلاح افکار منفى خود، بسیارى از احساسات نادرستمان را - که برخاسته از این افکار منفى است - از بین ببریم. چند نمونه از افکار منفى که منجر به ترس از سخن گفتن در حضور جمع مىشود عبارت است از : ()اگر من صحبت کنم، مىترسم عصبى و مضطرب شوم و نتوانم نظراتم را به روشنى بیان کنم ()اگر نتوانم درست صحبت کنم، همه مرا مورد تمسخر قرار مىدهند () این اتفاق نشان مىدهد من آدم بىعرضه و حقیرى هستم () اگر شما بتوانید این افکار منفى را تبدیل به افکار مثبت کنید، یقیناً مشکلتان حل خواهد شد.
کنش پژوهی با موضوع استرس