لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 10
مقدمـه
قرص اکستازی یکی از ترکیبات آمفتامین است و در گروه مواد اعتیاد آور قرار دارد . اکستازی برای اولین بار در سال 1914 توسط آلمان ها ساخته و تا حدود سال 1950به عنوان داروی ضد اشتها مصرف می شد . اولین گزارش ها در مورد اثرات عصبی اکستازی در انسان در سال 1978 منتشر شد و در سال 1985 این دارو در گروه اول داروهای مخدر قرار گرفت . این دارو درکشور های پیشرفته شیوع پیدا کرده و به عنوان یک دارو در میهمانی های دسته جمعی مصرف می شد .
شروع اثر دارو بین 20 تا 60 دقیقه پس از مصرف است و اوج اثر بین 60 – 90 دقیقـه پـس از خوردن قرص است و این اثرات بین سه تا پنج ساعت ادامه دارد .
اکستازی معمولاً باعث سر خوشی شده و به فرد یک حالت بی خیالی و بی قراری دست می دهد در او احساس شدید جنسی را بر می انگیزاند و افکار منفی را از فرد دور می کند . همچنین باعث کاهش مهارت های
خوشبختانه در صد افرادی که از این دارو استفاده می کنند نسبت به کل جامعه کم است امید است هیچ کس گرفتار چنین چیزی نشود و بداند که واقعاً مصرف چنین دارویی چه عواقب نا خوشایندی دارد .
اکس مساوی است با مرگ
اوج اثر مصرف قرص های روان گردان و به اصطلاح اکستازی 4 تا 6 ساعت است . اما آثار تخریبی آن مدت ها ادامه می یابد .
به گفته ی دکتر صدر ، روان پزشک ، پس از مصرف قرص های روان گردان علایمی در فرد ظاهر می شود که افزایش درجه حرارت بدن گاه تا بیش از 40 درجه از آن جمله است که منجر به مرگ می شود .
بی اشتهایی ، دندان سایی ، افزایش ضربان قلب و احتمال خون ریزی مغزی بدلیل افزایش فشار خون از دیگر مشکلاتی است که به دنبال مصرف این نوع قرص ها در فرد ایجاد می شود .
ابتلا به هپاتیت مزمن ، لاغری و تخریب تدریجی سلول های عصبی مرکز تفکر ، افزایش میزان اضطراب و علایم جنون ، افزایش خشونت در جامعه و خطرات رفتاری از دیگر پیامد های نا مطلوب این قرص هاست .
*خبر گزاری زنان ایران ، تهران
سرویس علمی _ اثرات سوء قرص های شادی آور
متیلین دی اکسی مت امفتامین معروف به اکستازی ( اکس ) نام علمی ماده ای از خانواده دارو های توهم زا می باشد . تأثیرات شدید آن بر نسل جوان باعث نگرانی شدید مسئولان شده است .
به گزارش ایو نا اکستازی نخستین بار از سوی کمپانی آلمان به عنوان دارویی برای کم کردن اشتها و لاغری به بازار عرضه شد اما بلافاصله به دلیل عوارض شدید پزشکی جمع آوری شده و جزء داروهای غیر قانونی قرار گرفت .
چندی بعد ارتش ایالات متحده از آن به عنوان دارویی برای اعتراف گیری و شستشوی مغزی مجرمان استفاده کرد . مدتی نیز از سوی روان پزشکان به ایجاد تغییراتی به قصد درمان بعضی از بیماری های روانی مورد استفاده قرار گرفت که باز هم به دلیل اثرات مخربش بایکوت شد . اکستازی این روزها با نام هایی چون اکس ، هاک ، بینز ، قرص عشق و قرص شادی به فروش می رسد .
این ماده معمولاً به شکل قرص ، آدامس ، کپسول و پودر طعم دار استفاده می گردد . اثرات دارو به طور معمول بعد از بیست دقیقه پس از مصرف ظاهر می شد اما هیچ تضمینی وجود ندارد که فرد مصرف کننده همواره به حالت شادی و سرخوشی دست یابد و ممکن است فرد وارد « فاز غم » شود مصرف کننده در دقایق اولیه اعتماد به نفس شدید ، احساس شادی ، سلامتی ، انرژی اشتیاق و احساس نزدیکی و محبت شدیدی نسبت به دیگران پیدا می کند . اثرات ماده ی توهم زا ممکن است بین 6 تا 36 ساعت در بدن فرد باقی بماند . بیخوابی ، افسردگی ، اظطراب ، خستگی افکار ، بد بینی و اختلال در تمرکز اصلی ترین و شایع ترین حالت های پس از مصرف این دارو است .
فرد مصرف کننده اکستازی صدا ها و تصاویر را بسیار شدید تر حس می کند . مصرف طولانی این دارو توانایی انجام حرکات و رفتار هوشیارانه را از فرد می گیرد . افزایش ضربان قلب و فشار خون ، تعریق ، احساس سرما ، لرزش افزایش ادرار ، انقباض چانه ، نارسایی کلیه ها از جمله عوارض طولانی مدت مصرف این دارو است و از عوارض روان شناختی مصرفش هم ، سرخوشی و کاهش موقت افکار منفی ، بی قراری ، شعف و انرژی زیاد ، شادی و گرما ، احساس دوستی و حسادت زیاد می باشد . مصرف بیش از اندازه می تواند موجب جنون ، افزایش درجه حرارت بدن ، آسیب مغزی و نارسایی کلیه شود .
برخلاف تصور مصرف کنندگان ، اکستازی اعیاد آور است و فرد پس از چند مرتبه استفاده ، علاقه ی عجیبی به مصرف آن پیدا می کند .
گفتنی است : تاکنون هیچ مصرف در مانی در مورد مواد توهم زا مورد قبول واقع نشده است و هیچ برنامه منظم درمانی برای ترک مصرف این گروه از دارو ها ابداع نشده است ولی شاید جدا کردن مصرف کننده از دوستانش بهترین درمان باشد که البته بیمار باید داوطلبانه آن را قبول کرده باشد .
کد خبر : 8403188
خبرنگار : جک
اکس