امروزه، روشهای مدیریت سازمان یکی از موضوعات چالش برانگیز بسیاری از مدیران و کارشناسان است. این موضوع سبب شده تا نظریه ها ، ابزارها ، مدلها و استانداردهای بسیاری در این زمینه ایجاد و در دسترس علاقمندان قرار گیرد. یکی از مهم ترین موضوعات مدیریتی که تمامی سازمانهای موفق و متعالی دنیا از آن بهره می برند تعیین روشهایی برای برنامه ریزی انعطاف پذیر سازمان در قالب متدولوژیهای متنوع مدیریت استراتژیک است. برنامه ریزی استراتژیک در سازمانهای مختلف با متدولوژیهای متفاوت و متناسب با ماهیت آن سازمان اجرا می شود. انقلابی که رایانه به وجود آورده است با انقلاب صنعتی قابل مقایسه است. افزایش رایانه به مدیریت استراتژیک کمکهای زیادی کرده است زیرا نرم افزارها میتوانند به گونهای طرحریزی شوند که مشارکت افراد در امور سازمان را تقویت نمایند و موجب یکپارچگی، همگونی و صرفهجویی گردند همچنین کار تجزیه و تحلیل را آسانتر مینمایند.
لیست نرم افزارهای مدیریت استراتژیک
نرم افزار برنامه ریزی استراتژیک، یک ابزار بسیار عالی به منظور تلفیق تحقیقات، تحلیل ها، نظرات و دانش مدیران در جهت تدوین برنامه استراتژیک سازمان است. نرم افزار برنامه ریزی استراتژیک Checkmate توسط فرد دیوید، نویسنده کتاب معتبر “ مدیریت استراتژیک “، طراحی شده و برای انجام برنامه ریزی استراتژیک در صدها سازمان مورد استفاده قرار گرفته است.
نرم افزار Checkmate از نظر فراهم آوردن امکان مشارکت همه اعضای سازمان جهت تدوین برنامه استراتژیک منحصر بفرد است. به علاوه این نرم افزار در فرایند تدوین استراتژی ها توسط یک کارشناس خارج سازمان به همکاری فرد مسئول از درون سازمان نیز کارآمد است. مدیران برای بهتر فرموله کردن استراتژیهای خود از نرمافزار مدیریت استراتژیک Checkmateاستفاده میکنند.
کاربران با استفاده از این ابزار، فرایند تدوین استراتژی و نحوه اجرای آنها را در گام های زیر مشخص می سازند:
نرم افزار BSC_Master یک نرم افزار تحت شبکه و دارای پورتال تحت وب می باشد که به منظور پیاده سازی نظام ارزیابی عملکرد و پایش استراتژیها بر مبنای روش کارت امتیازی متوازن در سازمانها و صنایع تولید شده است. این سیستم محدود به روش خاصی نبوده و هر نوع نظام ارزیابی در آن قابل پیاده سازی می باشد. سازمانهایی که دارای برنامه استراتژیک هستند از این سیستم می توانند برای جاری سازی استراتژیها استفاده کنند و سازمانهایی که برنامه استراتژی تنظیم نکرده اند می توانند برای ارزیابی عملکرد واحدها یا فرآیندها از این سیستم استفاده نمایند.
روش کارت امتیازی متوازن، یک روش پیشرو در ارزیابی عملکرد است که توسط کاپلان و نورتون ارائه شده است در این روش اهداف استراتژیک سازمان در قالب یک نقشه و بطور متوازن در چهار منظر مالی، مشتری، فرایندهای داخلی و رشد و نوآوری تدوین شده و شاخص های کلیدی عملکرد و سنجه های مربوط به آنها شناسایی می گردد.
یکی از مهمترین چالشهای سازمانهای استراتژی محور استقرار نظام جاری سازی و کنترل عملکرد استراتژیک است. روش کارت امتیازی متوازن در حال حاضر معتبرترین روش جاری سازی استراتژی و مدیریت عملکرد استراتژیک است. لذا راه حل کارت امتیازی متوازن به سازمان ها این امکان را می دهد تا فرآیند جاری سازی استراتژی های خود را به طور کامل مکانیزه نمایند.
مزیتهای اصلی این راه حل عبارتست از:
دانلود پاورپوینت نرم افزارهای مدیریت استراتژیک