لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 10
لکه سیاه سیب
عامل بیماری: Venturia inaequalis (A: spilocea pomi)
علائم
علائم روی تمام قسمتها دیده میشود. ولی واضح ترین علائم روی برگ ومیوه است . لکه ها ابتدا سبز زیتونی و بتدریج قهوای می شوند . اگرآلودگی در اواخر فصل باشد علائم در انبار دیده می شود . بیماری در فارس روی شاخه دیده میشود که شانکرمی دهد و باعث خشکیدگی شاخه ها می شود .ازبیماری های مهم وشایع در ایران می باشد
عامل در گلابی: V . Pyrina (A: Fusicladium pyrinum)
فرم جنسی بصورت پریتیس کاذب است که در استرومای برگهای ریخته شده در کف باغ تشکیل میشود. تندش آسکوسپورها تا زمانی که رطوبت نسبی بیش از 95% است ادامه دارد.
کنترل:
پیشگیری:
جمع آوری وسوزاندن برگهای آلوده در اواخر پاییز، ایجاد فاصله مناسب بین درختان هنگام احداث باغ ، پاشش کودهای ازته کف باغ ، شخم بهاره یا پاییزه ؛ از دودین کمتر استفاده شود .
کنترل شیمیایی:
1.بیترتانول(بایکور) wp25% و 0.75 درهزار
2.نوآریمول(تریمیدال) Ec9% و 0.75 در هزار
3.کاپیتان wp50% و 3 در هزار
4.دودین(ملپرکس) wp65% و 1 در هزار
زمان مبارزه:
سمپاشی اول در زمان تورم جوانه های گل، سمپاشی دوم پس از ریزش گلبرگها ، سمپاشی سوم 10روز پس از نوبت دوم
منبع:http://plantpathology.net
بیماریهائی از قبیل لکه سیاه سیب، زنگها ، باکتریائی و غیره به برگ و شاخه و میوه مرطوب جهت ایجاد آلودگی نیاز دارند و با سریع خشک شدن اندام گیاهی فرصت زمانی این بیماری ها برای آلودگی کاهش می یابد. پاجوش و هم چنین نرک هائیکه از تنه درخت و شاخه های اصلی ظاهر می شوند باید به محض روئیدن قطع نمود چون این اندام ضمن ضعیف نمودن درخت، بسیاری از حشرات از قبیل مگس سفید و شپشک در این اندام ها لانه کرده و تولید نسل می نمایند و آنها محلی برای آلوده کردن سایر شاخه و برگها و میوه درخت می شوند.
بالاخره هرس موجب بهبود قدرت و تغذیه درخت می شود. درختان سالم به بیماری های شانکر کمتر حساس هستند و قادرند تنش های محیطی نظیر تگرگ ، خشکی ، بیماریهای برگی و حشرات را بهتر تحمل نمایند . هرس بسیار شدید می تواند حساسیت گیاه به بیماری باکتریائی آتشک و کمبود کلسیم را افزایش دهد.
بیماری لکه سیاه سیب و گلابی
عامل بیماری:inaequalis Venturia
علایم بیماری:
علایم بیماری ابتدا به صورت لکه های زیتونی در زیر کاسبرگ یا برگهای جوان ظاهر می شوند وسپس به رنگ خاکستری و سیاه در می آیند.لکه ها دربرگهای تازه روییده عموما در روی برگ ظاهر می گردند.در برگهای مسن لکه ها ابتدا در پشت پهنک برگ ظاهر می شوند.لکه ها ممکن است به طور انفرادی بمانند و گاهی به هم پیوسته بزرگ شوند. همچنین لکه ها ممکن است در روی میوه نیز به وجود آیند که ابتدا به رنگ زیتونی هستند و سپس سیاه می شوند.
کوتیکول میوه در قسمتهای آلوده چوب پنبه ای و سخت شده شکاف می خورند.
مبارزه:
استفاده ازواریته های مقاوم و یا سمپاشی درختان.
سمپاشی درختان بهتر است در اوایل بهار موقع باز شدن شکوفه ها که در ابتدای حمله ی بیماری و موقع خروج آسکوسپورهاست صورت می گیرد.برای سمپاشی در این مرحله می توان از سموم دودین یا سیپرکس به نسبت یک ونیم در هزاراستفاده نمود . یا می توان با استفاده از سم
کاپتوفول در مرحله ی سبزشدن نوک جوانه ها با این بیماری مبارزه کرد. علاوه بر سموم فوق قارچکشهای دیگری به نامهای بنومیل- توپسین- کاپتان- فربام- تیرام و غیره وجود دارند که می توان از آنها نیز در مبارزه با این بیماری استفاده نمود.
لکه سیاه سیب