کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

فقر

اختصاصی از کوشا فایل فقر دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 13

 

موضوع تحقیق: فقر

فقر یا تهیدستی به معنای کمبود امکانات برای تهیه حداقل نیازهای زندگی است.مقیاس، سطح و تصورات در پیرامون علل فقر از نگاه زمان و مکان متفاوت است.

سطح زندگی

سطح زندگی اصطلاحی است که برای نشان دادن حدود مصارف مادی و معنوی اهالی یک کشور به کار می‌رود. سطح زندگی به میزان و چگونگی برآوردن نیازهای مادی و معنوی بستگی داشته و در ساختارهای اقتصادی - اجتماعی و در مراحل مختلف رشد تاریخی و بر حسب کشورهای مختلف فرق می‌‌کند. سطح زندگی مستقیما به تولید اجتماعی، درآمد اهالی، میزان مصرف کالاهای بلند مدت و کوتاه مدت و چگونگی برطرف کردن نیازهای فرهنگی و بهداشتی وابسته است .

علت ها

فقر به علت تفاوت طبقاتی جامعه بروز می‌‌کند که بعد از دوران اولیه انسان‌های بدوی که سال‌ها پیش زندگی می‌‌کردند به بار آمده است و نتیجه آن تفاوت‌های اجتماعی در سطوح طبقات متفاوت جامعه است.

سند کاهش فقر

هیأت وزیران بنا به پیشنهاد مشترک وزارت رفاه و تأمین اجتماعی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و به استناد ماده 95 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی‌‌ ایران، سند کاهش فقر و هدفمند کردن یارانه ها را در 14 ماده مصوب کرده است. طبق ماده یک این سند، اصول حاکم بر برنامه های کاهش فقر به شرح زیر است:

دسترسی همه افراد جامعه به حداقل نیاز های اساسی یک حق همگانی است و تأمین این حق بر عهده دولت است.

در طراحی برنامه ها و سیاست های اقتصادی، علاوه بر اهداف تخصصی بخش ها، تأثیرات ناشی از اجرا بر رفاه آحاد کشور نیز مدنظر قرار گرفته و هزینه های جبرانی آثار سوء سیاست ها و برنامه های اقتصادی بر رفاه مردم، از منابع اجرای همان سیاست ها و برنامه های اقتصادی تأمین شود.

به فقرا به عنوان افرادی نگریسته شود که باید در فرآیند فقرزدایی خودشان شرکت کنند.

اقدامات حمایتی با اولویت تحت پوشش قرار گرفتن محروم ترین افراد جامعه (از لحاظ شدت فقر)، صورت گیرد.

به منظور توانمندسازی فقرا با هدف شرکت در فرآیند فعالیت های اقتصادی و کسب مشاغل پایدار، آموزش مهارت های شغلی متناسب با نیاز های بازار کار ارایه شود.

پیشگیری از ایجاد و بروز فقر و بهبود وضعیت زندگی گروه های محروم در اولویت است. اقدامات ارایه شده در این خصوص، نخست باید برطرف کننده عوامل و زمینه هایی باشد که موجب ایجاد فقر می‌‌ شوند. در مرحله بعد، مساعدت مالی و فرهنگی و آموزش هایی را شامل شود که در افراد جامعه توانمندی ایجاد می‌‌ کند.

جهت گیری برنامه های فقرزدایی به گونه ای است که منجر به خروج افراد دارای توانایی کار از پوشش خدمات حمایتی به پوشش بیمه های اجتماعی می‌‌ شوند.

پوشش های حمایتی فقرایی که توانایی کار و فعالیت دارند، از نظر زمانی محدود و طی دوره حمایت، اقدامات لازم برای کسب مهارت های شغلی به صورت رایگان برای آنها فراهم می‌‌ شود. اهداف آرمانی و کیفی این سند در ماده سوم و چهارم آن بررسی شده است. بر این اساس، استقرار عدالت اجتماعی، کاهش نابرابری اجتماعی و اقتصادی، کاهش فقر و محدودیت، توانمندسازی فقرا و هدفمند کردن یارانه ها به عنوان اهداف آرمانی سند کاهش فقر تلقی شده است.

از سوی دیگر، اهداف کیفی سند کاهش فقر به شرح زیر می‌‌ باشند:

1) بهبود وضعیت تغذیه.

2) بهبود سطح دسترسی به خدمات بهداشتی، درمانی و توان بخشی مورد نیاز.

3) ارتقای سطح مهارت های زندگی مبتنی بر دانش.

4) ارتقای وضعیت مسکن و سرپناه.

5) بازگرداندن گروه های آسیب پذیر به حوزه فعالیت های اجتماعی.


دانلود با لینک مستقیم


فقر
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.