لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 8
بالن ژوژه (بالن حجمی)
بالنی است با گردن بسیار باریک و دراز که بر روی قسمتی از گردن آن خطی وجود دارد که حجم دقیق بالن را مشخص میکند. این ظرف برای محلول سازی دقیق و به حجم رساندن محلولها و نیز رقیق سازی آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
بالن ته گرد (Round bottom flask)
در حقیقت یک نوع ارلن با ته گرد است و معمولا برای تقطیر مورد استفاده قرار میگیرد.
قیف جدا کننده
قیف جدا کننده وسیلهای است که مایعات را بر اساس شاخص چگالی از هم جدا میکند مثلاً اگر مخلوط روغن و آب را در مخزن این دستگاه بریزیم بر حسب چگالی مواد در داخل این ظرف تفکیک میشود اگر شیر زیر ظرف را باز کنیم مایعی که دارای چگالی بالاست در زیر قرار گرفته و از دستگاه خارج میگردد تا اینکه به مرز جدایی مایعات (روغن و آب) برسد، در چنین حالتی شیر را میبندیم و دستگاه با موفقیت دو مایع مخلوط را از هم جدا میکند.
بالن حجم سنجی
بالن حجم سنجی ، ظرف تهصافی میباشد که دارای گردن بلند و باریک بوده ، در انتهای گردن ، خطی به صورت حلقه حک شده است. این بالن در حجمهای 1000 ، 500 ، 250 ، 100 ، 50 ، 25 میلیلیتری ساخته میشود. پُراستفادهترین بالنها در آزمایشگاه شیمی بالنهای 100 ، 250 میلیلیتری میباشد. این بالنها را به صورت شفاف و رنگی میسازند که از بالنهای رنگی برای تهیه محلولهایی که نسبت به نور حساس هستند استفاده میشود.
در صورتی که بالن تا خط نشانه از محلولی پر شود، حجم دقیقا معلوم و مشخصی از محلول را در خود جای میدهد. علامت حک شده روی گردن بالن دور تا دور آن ادامه دارد. وقتی تا این علامت محلول در بالن ریخته شود، برای جلوگیری اشتباه ناشی از خطای دید ، چشم را باید طوری در امتداد علامت مربوطه قرار داد تا خط نشانه درست بر قسمت انحنای محلول مماس باشد. به علت باریک بودن گردن بالن ، تغییر کوچکی در حجم محلول سبب اختلالات قابل ملاحظهای در ارتفاع انحنا میشود.
پیپتهای مدرج
پیپتهای مدرج همان پیپتهای معمولی هستند که لوله باریک شیشهای میباشند و در حجمهای 2 ، 5 ، 10 ، 20 میلیلیتر ساخته میشوند از این پیپتها در آزمایشهای معمولی استفاده میشود. برای کارهای دقیق از نوع دیگری از پیپتها که به پیپت حبابدار معروف است استفاده میشود.
پیپت حبابدار
این پیپت به پیپت حجم سنجی یا پیپت ژوژه هم معروف است. پیپت ژوژه استوانهای است که در انتهای آن به شکل دو لوله باریک کشیده شده است و در قسمت وسط آن یک حباب تشکیل شده است. در قسمت بالایی پیپت خطی به صورت حلقه حک شده است. بطوری که اگر پیپت طبق شرایط نوشته شده در روی آن تا این علامت از محلول پر شود، حجم ثابتی از محلول را اندازه میگیرد. این نوع پیپت که فقط حجم ثابت و دقیقی از محلول را اندازه میگیرد، به عنوان پیپت انتقال دهنده مایعات در تیتراسیونها استفاده میشود. دقت آن بسیار بالاست و معمولا در آزمایشهای دقیق از آن استفاده میشود.
بشر
بشرها انواع گوناگونی دارند مانند پلاستیکی ، بشرهای شیشهای و بشرهای پیرکس.بشرهای پلاستیکی معمولا برای برداشتن مایعات و ریختن آنها به درون ظرفهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. بشرهای شیشهای هم به منظور برداشتن مایعات و هم در آزمایشهایی که نیاز به حرارت نباشد به عنوان ظرف واکنش بکار میروند. به عنوان مثال در آزمایشهایی مانند PH متری ، پتانسیومتری و تمام آزمایشهایی که نیاز به گذاشتن الکترود در داخل محلول میباشد بشر به دلیل دهانه گشادی که دارد و کاربرد آسان ، استفاده میشود.بشرهای پیرکس برای حرارت دادن محلولها در کوره یا روی شعله آتش استفاده میشود. در آزمایشهایی که نیاز به هم زدن باشد، بشر به دلیل ساختار ویژه خود، ظرف آزمایش مناسبی است زیرا
دانلود مقاله کامل درباره وسایل آزمایشگاه شیمی