کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

دانلود تحقیق منابع آب‌های زیرزمینی در جهان 14 ص

اختصاصی از کوشا فایل دانلود تحقیق منابع آب‌های زیرزمینی در جهان 14 ص دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 14

 

منابع آب‌های زیرزمینی در جهان

مقدمه:

   همزمان با افزایش جمعیت در جهان، نیاز به آب سالم و قابل شرب نیز افزایش می‌یابد. از سوی دیگر منابع آبهای زیرزمینی به دلیل آلودگیها و تغییرات آب و هوایی در حال کاهش است، در نتیجه نگاه‌ها به سوی منابع آب‌های زیرزمینی که منابع حیاتی آب در مناطق خشک ونیمه خشک محسوب می‌شوند سوق یافته است.

   درسال 1960 یونسکو برنامه بین المللی آبشناسی1(IHP) را اجرا کرد و سازمان جهانی هواشناسی2(WMO) برنامه جهانی آبشناسی3(OHP) را عملیاتی نمود. هدف این برنامه شبیه سازی، نمایش و اندازه‌گیری آبهای سطحی و نزولات جوی است. شناخت و اندازه‌گیری آبهای زیرزمینی مشکل است و مقایسه آنها با آبهای سطحی به دلیل کمبود شناخت و نقشه‌های موجود سخت است. نتیجه سرمایه گذاری در این راه، بررسی آبهای زیرزمینی و مدیریت منابع باقیمانده است.

   در طول دهه آخر قرن بیستم، افزایش آبهای زیرزمین باعث کاهش اهمیت بحران آب در مقیاس محلی، منطقه ای و حتی جهانی شد. استفاده از آب جهت آبیاری مزارع، منابع آب را تحت تنش قرار داد. در هر حال مدیریت منابع آب زیرزمینی به شناخت موقعیت منابع، نقشه، مدل، حجم و میانگین جایگزینی سالیانه و کیفیت شیمیایی آبهای زیرزمین نیازمند است. در مجموع، منابع آبهای خشکی کمتر می شود.

   تلاش گسترده جهانی که جهت مدیریت منابع آب زیرزمین توسط تعدادی از آژانس‌ها صورت می پذیرد به برنامه جهانی تشخیص و نقشه برداری آبشناسی (4WHYMAP ) موسوم است.

طراحی پروژه:

   WHYMAP برنامه هماهنگی کنسرسیوم از یونسکو، برنامه نقشه‌های جهانی زمین‌شناسی 5(CGMW)، مجمع جهانی آبشناسان 6(IAH)، آژانس بین المللی انرژی اتمی7(IAEA) و انستیتوی فدرال علوم زمین و منابع طبیعی آلمان8(BGR) تشکیل شده که مسئولیت تهیه نقشه‌ها و مدیریت برنامه‌ها را به عهده داشته و حمایت مالی آن با یونسکو است. BGR تهیه کننده منابع مهم نیروی انسانی، نقشه توانایی‌ها و داده‌هاست.

   WHYMAP در سال 1999 شکل گرفت و اهداف برنامه های آن جمع‌آوری نمایشی کردن اطلاعات آبشناسی در مقیاس جهانی در جهت اختصاص دادن راه‌های مذاکره جهانی در صادر کردن آب و ارائه دانش منابع آب زیرزمینی در برنامه های جهانی می‌باشد. WHYMAP همچنین تلاش بزرگی را جهت جمع آوری نقشه‌های آبشناسی در سطوح منطقه‌ای، ملی و قاره‌ای آغاز کرد.

   تلاش‌های WHYMAP به این شرح است، ابتدا تهیه داده های جهان از اطلاعات هیدرولوژی و توپوگرافی و سپس جمع آوری و هماهنگ کردن و به روز نمودن اطلاعات بدست آمده از تطبیق ناحیه‌ای و قراردادن در قالب برنامه جهانی آبشناسی(IHP) و در نتیجه برقرار کردن 9GIS برای داده‌های آب‌های زیرزمین در مقیاس جهانی(WHYMAP-GIS).

   شرکت‌های منطقه‌ای متخصص بر اطلاعات و دانش مربوط به آبهای زیرزمینی سطحی که اهمیت زیادی برای WHYMAP دارد تمرکز دارند. کمیته های ناظر سرشناس بین المللی زیر نظر این کنسرسیوم تاسیس شده اند. در اولین ملاقات در کوبلنز Koblenz آلمان در ژوئن 2003 و در پی آن دومین جلسه در دفتر یونسکو در پاریس در مارس 2004، معاونت رسمی قاره‌ای IAH و CGMW، دفاتر منطقه‌ای و کمیته‌های ملی یونسکو IHP به ارائه دعوت شدند. برنامه بین المللی علوم زمین توسط اتحادیه بین المللی زمین شناسی و یونسکو ارتباط برقرار کرد.

   مشارکت با مرکز بین المللی ارزیابی منابع آبهای زیرزمینی 10(IGRAC) دلگرم کننده است. از طریق یونسکو و داده‌های WHYMAP سهیم شده با IGRAC و BGR تضمین شد WHYMAP روزی یک معبر ورودی برای اطلاعات زمین آبشناسی (هیدروژئولوژی) منطقه ای با جزئیات بیشتر راه اندازی نماید.

توسعه نقشه های جهانی آبهای زیرزمینی:

   مهمترین فعالیت در زمینه آب در سومین مجمع آب در مارس 2003 در ژاپن صورت گرفت و گزارش گسترش جهانی آب تحت عنوان " نقشه‌های جهانی آبهای زیرزمینی" در الگوهای مختلف حتی قبل از عملیاتی شدن WHYMAP-GIS منتشر شدند.

   سه نوع نقشه تا کنون تهیه گردیده است که شامل:

   الف) نقشه مقدماتی و آموزشی در مقیاس 1:25000000 بعنوان نقشه دیواری که توسط یونسکو چاپ شد.

   ب) نقشه بسیار کوچک مقیاس(در اولین گزارش جهانی گسترش آب) که وضعیت آبهای زیرزمینی را نشان می‌دهد.

   ج) نسخه ویژه نقشه جهانی در مقیاس 1:50000000 تهیه شده برای کنگره جهانی زمینشناسی و CGMW در فلورانس ایتالیا در آگوست 2004. این نقشه بصورت بسیار کلی پراکندگی آبهای زیرزمینی و حوضه‌های آبریز را در یک الگوی زیبا و مناسب نشان می‌دهد وشناخت آبهای زیرزمینی را افزایش می‌دهد.

   فرآیند گردآوری نقشه در زیر خلاصه شده است:

   1) انتخاب نقشه پایه توپوگرافی و نوع سیستم مختصاتی آن   2) استخراج اطلاعات از نقشه‌های موجود   3) تهیه و نمایش دادن راهنما   4) طراحی و ایجاد ساختار GIS   5) جمع آوری اطلاعات در مقیاس 1:10000000   6) رقومی کردن و جمع آوری اطلاعات توصیفی در GIS   7) آماده کردن اولین نسخه از نقشه آبهای زیرزمینی جهانی   8) مذاکره و آماده کردن با کمیته سازماندهی WHYMAP,IAH, CGMW, IHP   9) هماهنگ کردن اطلاعات بدست آمده از WHYMAP-GIS به منظور تهیه نقشه   10) هماهنگ کردن و چاپ نقشه نهایی آبهای زیرزمینی در مقیاس 1:25000000   11) خروجی نهایی، وضعیت آبهای زیرزمینی را در همه قاره‌های جهان نمایش می‌دهد

   منبع اطلاعات:   نقشه‌های موجود منطقه‌ای و قاره‌ای در مقیاس‌های کوچک و خیلی کوچک(1:10000000و 1:15000000) وجود دارند و شامل اطلاعات پایه و خصوصاً جنس مواد است. این نکته قابل توجه است که در یک سرزمین وسیع، تغییرات هیدرولوژیکی به ندرت رخ می‌دهد. در نقشه نهایی یک سری داده‌های پایه جهت نمایش دادن اضافه شده است.   استفاده بهینه از آشیو اطلاعات سازمان‌های ملی و ارگان‌های بین المللی در دو گروه نقشه‌های آموزشی بطور کامل ساماندهی شده است.   نقشه‌های جهانی:   نقشه‌های جهانی در مقیاس 1:25000000، (CGMW/UNESCO 1990) و فورمت رقومی 2000


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق منابع آب‌های زیرزمینی در جهان 14 ص
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.