کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

مقاله درباره شبکه های عصبی مصنوعی

اختصاصی از کوشا فایل مقاله درباره شبکه های عصبی مصنوعی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 15

 

شبکه های عصبی مصنوعی

بهار 88

شبکه های عصبی مصنوعی چیست؟

اگر بگوییم که شبکه های عصبی مصنوعی مانند مغز بشر عمل میکنند اغراغ آمیز می باشد. دانشمندان هر چه بیشتر در مورد مغز بشر تحقیق می کنند و می آموزند ، بیشتر در می یابند که مغز بشر دست نیافتنی است. در حقیقت در مورد مغز و ساختار سیستم عصبی انسان اطلاعات زیادی به دست آمده است. ولی پیاده سازی ساختاری با پیچیدگی مغز انسان بر اساس اطلاعاتی و تکنولوژی که امروز وجود دارد غیرممکن می باشد.

اما به هر حال یک شبکه عصبی مصنوعی (Artificial Neural Network (ANN)) ایده ای است برای پردازش اطلاعات که از سیستم عصبی زیستی الهام گرفته شده و مانند مغز به پردازش اطلاعات می پردازد . عنصر کلیدی این ایده ، ساختار جدید سیستم پردازش اطلاعات است. این سیستم از شمار زیادی عناصر پردازشی فوق العاده بهم پیوسته تشکیل شده که برای حل یک مسأله با هم هماهنگ عمل می کند.

به هر یک از این عناصر پردازشی فوق العاده یک نرون(neurons) گفته میشود.

 

هر نرون طبیعی از سه قسمت اصلی تشکیل شده است :

(some) بدنه سلول

(dendrite) دندریت

(axon) اکسون

دندریت ها به عنوان مناطق دریافت سیگنال های الکتریکی ، شبکه های تشکیل یافته از فیبرهای سلولی هستند که دارای سطح نامنظم و شاخه های انشعابی بی شمار می باشند. دندریت ها سیگنال های الکتریکی را به هسته سلول منتقل می کنند. بدنه سلول انرژی لازم را برای فعالیت نرون فراهم کرده و بر روی سیگنال های دریافتی عمل می کنند ، که با یک عمل ساده جمع و مقایسه با یک سطح آستانه مدل می گردد.

اکسون بر خلاف دندریت ها از سطحی هموارتر و تعداد شاخه های کمتری برخوردار می باشد. اکسون طول بیشتری دارد و سیگنال های الکتروشیمیایی دریافتی از هسته سلول را به نرون های دیگر منتقل می کند. محل تلاقی یک اکسون از یک سلول به دندریت های سلول های دیگر را سیناپس می گویند. توسط سیناپس ها ارتباطات ما بین نرون ها برقرار می شود. به فضای مابین اکسون و دندریت ها فضای سیناپسی گویند. در حقیقت دندریت ها به عنوان ورودی نرون و اکسون به عنوان خروجی و فضای سیناپسی محل اتصال این دو می باشد. زمانی که سیگنال عصبی از اکسون به نرون ها و دیگر عناصر بدن مثل ماهیچه ها می رسد باعث تحریک آنها می شود. نرون ها از هر یک از اتصالات ورودی خود یه ولتاژ کم دریافت می کند(توسط سیگنال های عصبی ورودی) و آن ها را با هم جمع می زند اگر این حاصل جمع به یک مقدار آستانه رسید نرون آتش می کند و روی اکسن خود یک ولتاژ خروحی ارسال می کند که این ولتاژ به دندریت هایی که به این اکسون متصل اند رسیده و باعث یکسری فعل و انفعالات شیمیایی در اتصالات سیناپسی می شود و می تواند باعث آتش کردن نرون های دیگر شود. تمامی فعالیت های مغزی انسان توسط همین آتش کردن ها انجام می شود. حافظه کوتاه مدت انسان جرقه های لحظه ای الکتریکی می باشد و حافظه بلند مدت به صورت تغییرات الکتروشیمیایی در اتصالات سیناپسی ذخیره می شود که عموتا منجر به تغییر یون ها می شود.

گمان میرود که مغز انسان از تعداد 10 11 نرون تشکیل شده باشد که هر نرون با تقریبا 104 نرون دیگر در ارتباط است.

سرعت سوئیچنگ نرونها در حدود 10-3 ثانیه است و آدمی قادر است در 0.1 ثانیه تصویر یک انسان را بازشناسائی نماید. این قدرت فوق العاده باید از پردازش موازی توزیع شده در تعدادی زیادی از نرونها حاصل شده باشد.

انواع از نظر کار

حسی: اطلاعات را از سایر اندام‌ها به مغز و نخاع می‌برد.

حرکتی: اطلاعات را از مغز و نخاع به سایر اندام‌ها و ماهیچه‌ها می‌برد.

رابط: رابط بین نورون‌های حسی و حرکتی است.

بخشهای جزئی تر از یک شبکه عصبی:

 


دانلود با لینک مستقیم


مقاله درباره شبکه های عصبی مصنوعی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.