کنترل دور موتور DC با کامپیوتر
58 صفحه در قالب word
فهرست مطالب
فصل اول
مقدمه....................................................1
فصل دوم
مفاهیم اولیه
بخش اول: نرم افزار متلب ...........................................................4
بخش دوم: درگاه سریال...........................................................9
بخش سوم: معرفی میکروکنترلر ها.....................................13
فصل سوم
قطعات و نحوه ی کارکرد آ نها
بخش اول: آشنایی با میکروکنترلر AVR.............................18
بخش دوم:موتور DC................................................24
بخش سوم:رله.....................................................28
بخش چهارم:درایور موتور...........................................30
فصل چهارم
کنترل دور موتورdc با کامپیوتر
بخش اول: نحوه ی استفاده از سیستم......................................42
بخش دوم: نحوهی عملکرد این دستگاه.............................43
بخش سوم: توضیحات کلی در مورد دستگاه.............................44
بخش چهارم: لیست قطعات.................................54
نتیجه گیری....................................................55
منابع و مراجع................................................56
ضمیمه.........................................................57
مقدمه:
امروزه برای کنترل سیستمهای برقی از روشهای مختلفی استفاده می شود.
مهندسان برق همیشه سعی دارن تا سیستمهای خودشان را با روشهای ساده و دقیق و قابل اطمینان کنترل کنند.
تاکنون روشهای مختلفی برای کنترل سیستمهای برقی به کار برده شده است.اغلب این سیستمها برای کنترل از راه دور و یا کنترل از اتاق فرمان می باشد.نمونه های از این سیستمها عبارتند از: کنترل از طریق خط تلفن،کنترل با استفاده از جی اس ام، کنترل از طریق اس ام اس،کنترل با استفاده از بلوتوث،کنترل از طریق اینترنت،کنترل با ماژول های رادیویی،کنترل مستقیم از کامپیوتر توسط کابل یا فرستنده های سریال و ....
در این پروژه کنترل دور یک موتور DC و جهت چرخش آن مد نظر می باشد.
از کاربرد این سیستم می توان در کنترل مصرف کننده های الکتریکی در کارگاه های کوچک،کنترل لوازم خانگی،کنترل روبات و...نام برد.
در ساخت این دستگاه از کامپیوتر،نرم افزار متلب،مبدل یواس بی به سریال در صورت استفاده از لبتاپ و یک سخت افزار دیجیتالی خارجی استفاده شده است.
ابتدا در فصل اول با هر یک از این قسمت ها آشنا خواهیم شد و در فصل بعدی با نحوه ی عمل کرد این سیستم به طور کامل آشنا می شویم.
در قسمت ضمیمه نیز دیتا شیت قطعات استفاده شده آورده شده است.
بخش اول: نرم افزار متلب
متلب به انگلیسی (MATLAB)یک محیط نرمافزاری برای انجام محاسبات عددی و یک زبان برنامهنویسی نسل چهارم است. واژهٔ متلب هم به معنی محیط محاسبات رقمی و هم به معنی خود زبان برنامهنویسی مربوطه است که از ترکیب دو واژهٔ (Matrix ماتریس) و (Laboratory آزمایشگاه) ( MATrix ماتریس) ایجاد شده است. این نام حاکی از رویکرد ماتریس محور برنامه است، که در آن حتی اعداد منفرد هم به عنوان ماتریس در نظر گرفته میشوند.
کار کردن با ماتریسها در متلب بسیار ساده است. در حقیقت تمام دادهها در متلب به شکل یک ماتریس ذخیره میشوند. برای مثال یک عدد (اسکالر) به شکل یک ماتریس 1*1 ذخیره میشود. یک رشته مانند «Whale is the biggest animal» به شکل ماتریسی با یک سطر و چندین ستون (که تعداد ستونها به تعداد کاراکترهاست) ذخیره میشود. حتی یک تصویر به شکل یک ماتریس سه بعدی ذخیره میگردد که بُعد اول و دوم آن برای تعیین مختصات نقاط و بُعد سوم آن برای تعیین رنگ نقاط استفاده میشود. فایلهای صوتی نیز در متلب به شکل ماتریسهای تک ستون ذخیره میشوند. بنابراین جای تعجب نیست که متلب مخفف عبارت آزمایشگاه ماتریس باشد.
علاوه بر توابع فراوانی که خود متلب دارد، برنامهنویس نیز میتواند توابع جدید تعریف کند. استفاده از توابع متلب برای نمایش دادهها بسیار راحت و لذت بخش است. برای مثال با چند خط زیر میتوان یک شکل موج سینوسی با فرکانس ۱۰ هرتز را تولید کرده و کشید:
>>x=0:0.01:10
>>y=sin(2*pi*10*x)
>>plot(x,y)
ساخت رابط گرافیکی کاربر
مانند دیالوگهایی که در محیطهای ویژوال مانند بیسیک و C وجود دارند، در متلب امکانپذیر است. این قابلیت، ارتباط بهتری را میان برنامههای کاربردی نوشتهشده با متلب و کاربران برقرار میکند.
متلب که از محصولات شرکت متورکس است، برای گروههای مختلف مهندسان رشتههای مختلف از جمله مهندسی برق، مکانیک، رایانه و... کاربرد بسیاری دارد.
شرکت سازنده
شرکت سازنده متلب شرکت متورکس نام دارد. این شرکت در سال ۱۹۸۴ بنیان نهاده شد و هماکنون دارای بیش از ۲۰۰۰ نفر پرسنل است. دفتر مرکزی این شرکت در شهر Natick در ایالت ماساچوست آمریکا قرار دارد.
ممکن است هنگام انتقال از فایل ورد به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است
متن کامل را می توانید در ادامه دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن برای نمونه در این صفحه درج شده است ولی در فایل دانلودی متن کامل همراه با تمام ضمائم (پیوست ها) با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند موجود است