کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

مقاله روانشناسی رویاها Dream psychology _متن لاتین با ترجمه

اختصاصی از کوشا فایل مقاله روانشناسی رویاها Dream psychology _متن لاتین با ترجمه دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

مقاله روانشناسی رویاها Dream psychology _متن لاتین با ترجمه


مقاله روانشناسی رویاها Dream psychology _متن لاتین با ترجمه

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل ترجمه شده : word(قابل ویرایش)

فرمت فایل لاتین:PDF

چکیده متن ترجمه شده :

دیدگاه پیشاتاریخی در باره رویاها بی شک دربرداشت مردم عهد باستان پژواک یافته است.آنان بدیهی می دانستند که رویاها با دنیای موجودات فوق بشری که بدان باور داشتند مرتبط است،و رویاها را الهاماتی از جانب خدایان یا شیاطین قلمداد می کردند." ارسطو" در دو اثر خویش،رویاها را از جانب خدا و منش الهی نمی داند بلکه معتقد است رویا ها منشاء شیطانی دارند زیرا طبیعت آنها شیطانی است.ادیان بر این باورند که رویا نتیجه جدا شدن روح از بدن و سیر آن در بیرون از جسم مادی است اما این روح به شکل کامل از بدن جدا نمی شود،چرا که با جدا شدن کامل روح از بدن مرگ فرا می رسد.

برسی های علمی نشان می دهد که رویاها فرآورده های فعالیت ذهنی هستند.به گفته "شلایر ماخر":«آنچه ویژگی حالت بیداری است این واقعیت است که فعالیت اندیشه در مفاهیم روی می دهد و نه در تصاویر.حال آنکه رویا اساساً با تصاویر می اندیشد، و با رسیدن به خواب می توان دید چگونه، به همان نسبت که فعالیت های ارادی دشوارتر می شود،افکار غیر ارادی ظهور می کنند که تمامشان در طبقه تصاویر قرار می گیرند.1-ناتوانی در کار تفکری ازآن دست که آن را نیت مندانه ارائه شده احساس می کنیم 2- ظهور تصاویر دو ویژگی رویا هستند.و تحلیل روانشناسی رویاها ناچارمان می کند این دو ویژگی را در عالم رویا اساسی بدانیم.» "دلبایف" می گوید: « ما به واقعی بودن تصاویر رویا باور داریم، زیرا در خواب، ما برداشت دیگری نداریم که تصاویر را با آنها بسنجیم زیرا ما از دنیای بیرون جدا شده ایم.»

منشأ رویاهای  ما عبارتند از:

1-تحریک های حسی بیرونی(عینی):"جسن" می گوید:«هر صدایی که بطور نامفهموم دریافت شود تصاویر متناسب با خود را در رویا به وجود می آورد.صدای غرش تندر ما را در میدان جنگ قرار می دهد، خواندن خروسی ممکن است به فریاد وحشت مردی بدل شود،صدای غژغاژ در ممکن است رویای دزدان شبرو را خلق کند.اگر رو اندازمان در شب پس رود ممکن است خواب ببینیم، مثلا عریان راه می رویم یا در آب افتاده ایم.اگر پاهایمان لب تخت آویزان باشد، ممکن است در رویا ببینیم که بر لبه پرتگاه ترس آوری ایستاده ایم.جمع شدن منی به خوابهای شهوانی راه می برد ودرد های موضعی تصوراتی از قبیل مورد تهاجم، سوء رفتار یا جراحت واقع شدن ایجاد کند.»

چون محرکی که در خلال خواب خود را به حس ها تحمیل میکند در شکل واقعی اش در رویا ظاهر نمی شود بلکه با تصویر دیگری که به گونه ای با آن رابطه دارد جایگزین می شود.ذهن محرک را در خلال خواب تحت شرایطی که مساعد تکوین توهمات است دریافت می کند.مانند چیزی که از دوردست ها می بینیم و ممکن است چندین توهم در ذهن در باره آن ایجاد کنیم.

2- تحریکات حسی درونی(ذهنی) تحریکات حسی ذهنی،به مثابه سرچشمه تصاویر رویا این مزیت آشکار را داراست که بر خلاف تحریکات عینی به تصادف،بخت یا شانس بیرونی متکی نیست آنها، شاید بتوان گفت، هروقت که برای توضیحی به آنها نیاز باشد دم دست قرار دارند.یکی از پژوهشگران پس از تمرینات فراوان قادر شد دوتا پنج دقیقه پس از به خواب رفتن تدریجی،بی چشم گشودن، خود را بیدار کند. از این رو این امکان را به دست آورد که تاثیرات مربوط به شبکه را که تازه ناپدید شذه اند با تصاویر رویا که در حافظه اش مانده اند مقایسه کند.او تصریح می کند در هر مورد، شناسایی رابطه ای درونی میان این دو ممکن بود زیرا نقاط و خطوط درخشان نور شبکه ای گویی طرحی یا تصویری از پیکره هایی فراهم می کنند که به طور ذهنی در رویا دریافت می شود.برای مثال، ترتیبی از نقاط درخشان در شبکیه به شکل خطوط موازی به رویایی در آمد که در آن وی به روشنی در برابر خود خطوطی چاپی می دید که در گیر خواندنشان بود.

3- محرک های جسمانی ارگانیک درونی

اگر در خلال خواب عضوی در حال فعالیت،تحریک،یا اختلال باشد،رویا تصاویری مربوط به اجزای عملکرد ان عضو را خلق می کند.مثلا رویاهای کسانی که به بیماری قلب دچار هستند عمدتا کوتاه و به پایانی هراس انگیز در لحظه بیداری ختم می شود.آنان که به بیماری ریوی دچارند،خواب خفگی،انبوه جمعیت وفرار می بینند و به طرز نمایانی در معرض بختک عادی هستند.تحریکات جنسی می تواند موجب رویاهایی شود که کم و بیش همه با آن روبرو بوده ایم.

 

4-سرچشمه های روانی تحریک رویا

معمولا ما در خواب چیزهایی را می بینیم که در خلال روز بیشترین تاثیر را بر ما گداشته اند.افکار ما در رویا آکنده از همان اطلاعاتی است که در عالم بیداری ذهن ما را مشغول می دارند و ما تنها زحمت دیدن چیزهایی را در رویا به خود هموار می کنیم که در عالم بیداری ما را به فکر وا می دارند.

5-رویاها تحقیق آرزوها هستند.

این بخش مصداق این ضرب المثل است که:"شتر در خواب بیند پنبه دانه"رویاها روانی هستند و کاملا معتبرند در حقیقت تحقیق آرزوهای ما هستند که می توانند در زنجیره اعمال روحی معقول در عالم بیداری گنجانده شوند،آنها ساخته فعالیت بسیار پیچیدۀ ذهن هستند.به این خاطر تفسیر رویاهای بیمارانی که مشکل های روانی دارند،در شناخت ریشه بیماری انها تاثیر به سزایی دارد.

اگر ما طی تشنگی شبانه، به خاطر تنبلی، قدرت آن را نداشته باشیم که از خواب بیدار شویم و رفع عطش کنیم،معمولا این کار را از طریق رویاهای خود انجام می دهیم.گاهی ممکن است در رویا از آب دریا رفع تشنگی کنیم و آن را سرد و گورا بپنداریم.همچنان که  اگرجوانی میل جنسی زیاد داشته باشد به هر دلیل امکان ارضای خود را نداشته باشد، در رویای خویش به آرزویش دست می یابد،اما چون در رویا مشکل اخلاقی وجود ندارد گاه ممکن است در رویا، با نزدیکترین محارم خود،رابطه جنسی برقرار کند.

گاه تحقیق آرزوها در خواب به قدری پیچیده می شود که تفسیرآنها را مشکل می کند.بسیاری مواقع ذهن، تحقق آرزوها را بوسیله اموری مانند نزاکت شخصی در رویایی تغییر شکل یافته پنهان می کند حتی گاهی مغز بر اساس نزاکت شخصی قسمتی از رویا یا چهره ها و حوادث را سانسور می کند.درنمونه های رویا به رویایی از این دست اشاره شده است.

6- گاهی رویاها با قدرت حیرت آور سالها ی بسیار دوریا تجربیات دوران کودکی ما را باز سازی می کنند، بدون آنکه ما در بیداری چنین تجربیات یا خاطراتی در ذهن سراغ داشته باشیم.اما قدرت تصویر سازی مغز در حالت خواب به حدی زیاد است که این تصاویر فراموش شده را از تاریکخانه مغز بیرون کشیده و به تصویر در می آورد.در نمونه های رویا به رویایی از این دست اشاره شده است.

7- بسیاری از رویاهای ما نشأت گرفته  از خاطرات روزهای قبل هستند.البته در بسیاری مواقع در رویا نقش شخصیت ها و مکان ها با یکدیگر عوض می شود یا قسمتی از خاطره یک روز، بی دلیل با خاطرات روزهای دیگر پیوند می خورد.در بسیاری از مواقع این خاطرات آنقدر بی اهمیت هستند که ما به کلی در عالم بیداری آنها را فراموش می کنیم، اما با کمال تعجب این خاطرات فراموش شده در رویا تداعی می شوند.در چنین مواقعی رویاهایی شکل میگیرد که ما تصور می کنیم رویاهای ما از بیرون الهام گرفته اند.

8- هیچ رویایی نمی تواند آینده را پیش بینی کند،تنها قدرت پردازش بالای ذهن است،که در رویا می تواند حوادث گذشته وحال را با هم ترکیب کند که تنها در حد میزان اطلاعات ذهنی منجر به پیش بینی حوادث بعدی شود.یا اینکه رویا بطور تصادفی با حوادث آینده تطبیق پیدا کند.

9- رویاها، چون برخواسته از عواملی چون فعالیت های ذهنی ما یا تحقیق آرزوهای ما هستند به ما دروغ نمی گویند،تنها باید مفسر رویاها در کار تفسیر و تبیین رویاها بسیار ماهر و کار کشته باشد.

همه ما رویا ها و آرزوها یی داریم ... همه ما در اعماق روح خود می خواهیم باور کنیم که دارای موهبت خاصی هستیم، می توانیم تغییر و تفاوتی ایجاد کنیم، می توانیم به طریق خاصی در دیگران نفوذ کنیم و می توانیم جهان فعلی را به صورت دنیای بهتری در آوریم.

آرزوی شما چیست ؟ شاید رویایی است که آن را فراموش کرده اید و یا درشرف زوال و نابودی است . اگر آرزوی شما عملی می شد ، وضع امروزی شماچگونه بود؟

اکنون چند لحظه وقت صرف کنید و در رویا و آرزوی خود فرو بروید و ببینید خواسته واقعی شما در زندگی چیست ؟             

کارهایی که گاه به گاه انجام می دهیم، ملاک نیستند، بلکه اعمال دائمی ما هستند که نقش تعیین کننده دارند. پدر همه اعمال ما کدام است ؟ چه عملی در نهایت ، تعیین کننده شخصیت و راه زندگانی ماست ؟ پاسخ این پرسش در کلمه تصمیم نهفته است . در لحظات تصمیمگیری است که سرنوشت ما رقم زده می شود . من بیش ازهر چیز ، اعتقاد دارم که آنچه سرنوشت ما را تعیین می کند ، شرایط زندگیمان نیست ، بلکه تصمیمهای ماست.         

چه کسی باور می کردکه ایمان مردی آرام و بی ادعا ( حقوقدانی که به اصل مسالمت معتقدبود )

چنان قدرتی داشته باشد که امپراطوری وسیعی را واژگون کند ؟ مع ذالک تصمیم مهاتماگاندی و اعتقاد او به اینکه بدون توسل به خشونت می توان به مردم هند کمک کرد تا دوباره زمام کشور خود رابدست گیرند،یک رشته وقایع زنجیره ای غیر منتظره را سبب شد .

ببینید یک تصمیم ، که به موقع و با ایمان کامل به آن عمل می شود ، چه نیرویی دارد. هنگامی که خیلیها این کار را رویایی غیر ممکن تصور می کردند ، استقامت و پابندی گاندی به تصمیمی که گرفته بود ، آن رویا را به واقعیتی غیرقابل انکار مبدل کرد.نکته آن است که خود متعهد کنیم بطوری که نتوانیم از تصمیم خود بر گردیم .

اگر شما همین اندازه شور و شوق، ایمان و عمل در خود سراغ داشتید که بتوانید حرکتی توقف

 نا پذیر را به وجود آورید، دست به چه اقداماتی می زدید؟       

در درون هر یک از ما منابع نیروی عظیمی به ودیعه نهاده شده است که می تواند ما رابه کلیه آرزوهای خود و حتی به چیزی بیش از آن برساند. یک تصمیم ، می تواند دریچه های بسیاری را به روی ما باز کند و شادمانی یا غم ، سعادت یا بی نوایی، با هم بودن یا انزوا ، عمر طولانی و یا مرگ زود رس را به ارمغان آورد.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.