معرفی فرآیند semi solid
اولین بار توسط اسپنسر و همکارانش در دانشگاه MIT زمانی که در باره ی پارگی گرم آلیاژ Sn-Pb تحقیق میکردند،ابداع شد.
با اعمال برش مکانیکی به یک آلیاژ نیمه جامد ویسکوزیته آن بشدت کاهش می یابد.
مورفولوژی دانه از دندریتی به کروی تغییر میکند.
یک فرآیند ساخت نزدیک به شکل نهایی است که ماده اولیه آن مذاب یا جامد کامل نیست بلکه دوغاب فلزی نیمه جامد-نیمه مذاب است که مخلوطی متشکل از ذرات جامد غیر دندریتی پخش شده در فاز مذاب فلزی است.
ماده اولیه این فرآیند در ابتدا آلیاژ های فولادی بودند.سپس بدلیل نیاز صنایع هوا فضا و خودرو سازی به آلیاژهای سبک،آلیاژهای Al و Mg مواد اولیه فرآیند شدند.
در این فرآیند،مذاب در حین سرد شدن از حالت مایع کامل تا منطقه نیمه جامد،پیوسته هم زده میشود و ویسکوزیته به طرز قابل توجهی کمتر از حالت معمولی خواهد بود.
چرا فرآیند نیمه جامد؟
در شرایط کارگاهی اغلب انجماد دندریتی داریم.
ا نجماد دندریتی عدم مذاب رسانی کامل وایجاد عیب
انقباضی در بین بازوهای دندریتی و ایجاد جدایش
رئولوژی مواد نیمه جامد
طبق تعریف رئولوژی علم جریان و تغییر شکل ماده است و در این راستا پارامترهای گوناگونی چون زمان و درجه حرارت، برروی تنش اعمال شده مؤثر هستند .
در یک تقسیمبندی سیالات به دو گروه نیوتنی و غیر نیوتنی تقسیم میشوند. در یک سیال نیوتنی تنش برشی متناسب با نرخ برش بوده و ثابت تناسب ویسکوزیته میباشد. اما سیالاتی که خاصیت تیکسوتروپی از خود نشان میدهند در دسته سیالات غیر نیوتنی قرار میگیرند به عبارتی تنش برشی و نرخ برش نسبت مستقیم ندارند. در این حالت ویسکوزیته را ویسکوزیته ظاهری مینامند که وابسته به نرخ برش، فشار، دما و زمان خواهد بود.
شامل 42 اسلاید powerpoint
دانلود پاورپوینت انجماد نیمه جامد (semi-solid solidification)