کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

دانلود پاورپوینت اصول و مبانی مدیریت (مکاتب مدیریت)

اختصاصی از کوشا فایل دانلود پاورپوینت اصول و مبانی مدیریت (مکاتب مدیریت) دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پاورپوینت اصول و مبانی مدیریت (مکاتب مدیریت)


دانلود پاورپوینت اصول و مبانی مدیریت (مکاتب مدیریت)

فهرست مطالب:

مقدمه

تاریخچه

مکاتب مدیریت

مکتب کلاسیک

مکتب نئوکلاسیک

مکتب اقتضائی

مکتب امپریک

مکتب نوین

-------

تعریف مدیریت: فرایند انجام کارها بصورت اثر بخش و کارامد توسط دیگران

مدیر کیست؟ هر فردی که بتواند تعریف مدیریت را تحقق بخشد.

وظایف یک مدیر: توانایی برنامه ریزی- سازماندهی- رهبری و کنترل شما با تعاریف مدیر و مدیریت و وظایف مدیر اشنا شدید حال بیاید به عنوان مثال در یک شرکت موارد فوق را بررسی کنیم:

در یک شرکت مدیر کسی است که در مرحله ی اول اطلاعات کافی در مورد همه زمینه های کاری داشته باشد تا بتواند کارکنان را بر اساس توانایی هایشان در جای مناسب قرار بدهد.

باید از تمامی امور مربوط به شرکت اعم از حسابداری تا خط تولید اطلاعات داشته باشد تا بتواند اطلاعات رسیده از هر بخش را تجزیه و تحلیل کند و براساس ان بهترین تصمیم را اتخاذ کند.

همچنین از توانایی رهبری برخودار باشد تا با استفاده از مهارت های سخن وری و روانشناسی به کارکنان خود انگیزه ببخشد و دستوراتش را به نحوی بیان کند تا کارکنان علاوه بر انجام دادن ان با دل و جان و بهره گیری

از حداکثر توانایی هایشان از انجام ان لذت نیز ببرند.

گذشته از همه ی این موارد باید قدرت کنترل کردن کارکنانش را داشته باشد تا برصحت و درستی انجام فرامینش نظارت داشته باشد و یک هماهنگی به روز و مناسب بین همه ی قسمت ها انجام دهد.

تاریخچه مدیریت:

امروزه اکثریت مردم بر این باوراند که سراغاز علم مدیریت با وینسلو تیلور و مکتب کلاسیک وی می باشد و برخی دیگر بنابر یافته های خود نظرشان به سایر نویسندگانی می باشند که سهمی در اغاز مدیریت علمی دارند.

اما انچه مسلم است همه ی این نظرات شامل صد تا دویست سال اخیر می باشد که اگر بصورت ریشه ای بنگریم بنابر مدارک موجود به حداقل 3500 سال قبل می رسیم.که در این جا خلاصه ای از این تاریخچه را بیان

میداریم :

1491 قبل از میلاد: تشکیل اولین نمودار سازمانی که در راس حضرت موسی (ع) قرار دارد و بعد از ایشان قائم مقامی به اسم هارون و بعد از ان 12 نماینده از 12 قوم بنی اسرائیل و در نهایت مردم.

این ساختار اتفاقی نبوده و به کمک حضرت شعیب(ع) و حضرت موسی که از خداوند درخواست قائم مقام کرد با علم و احاطه ی کامل تشکیل شده است. که اگر نمودار های سازمانی را بررسی کنیم به تطابق کامل انها پی

می بریم.

این شکل یک ساختار مدیریتی را نشان می دهد که اگر بخواهیم ان را در مورد ساختار سازمانی حضرت موسی مقایسه کنیم در راس حضرت موسی به عنوان مدیر ارشد . در خط دوم هارون به عنوان مدیر میانی و 12

نماینده ی اقوام بنی اسرائیل به عنوان مدیران خط مقدم دیده می شوند و در اخر مردم جای دارند که در اینجا کارکنان می باشند.

500 سال قبل از میلاد: سان تزو از چین باستان در کتاب خود تحت عنوان هنر جنگ مسئله نیاز به وجود سازمان سلسله مراتبی و ارتباط درون سازمانی و برنامه ریزی نیروی انسانی را بیان می دارد.

هر چند این کتاب در مورد اصول جنگ نوشته شده است ولی با نگاهی عمیق و صرف نظر از کلمات و اصطلاحات جنگی سایر مسائل در مبحث مدیریت به کار می روند.

400 سال قبل از میلاد: سقراط از مدیریت تحت عنوان یک هنر همه- گیر و جهانی یاد می کند.

370 سال قبل از میلاد: یونان باستان- یک کارخانه تولید کفش- فردی به نام گزن قون . سخنانی در مورد مزایای تقسیم کار بیان می دارد و ثبت می کند که بعد ها توسط ادام اسمیت در یک کارخانه تولید سنجاق بکار می

رود و از پایه های نظریه تیلور می گردد.

360 سال قبل از میلاد: ارسطو در کتاب سیاست خود

لزوم وجود سازمان را به نحوی دیگر بیان می دارد.

770 سال بعد از میلاد: ابو سیف در کتاب الخراج درمورد نحوه ی اداره ی وظایف اساسی حکومت به بحث می پردازد که به نوعی راهنمای مدیریت ارگان های اساسی حکومت می باشد.

1058 سال بعد از میلاد: المواردی نیز در کتاب الاحکام السلطانیه بحثی کاملا مدیریتی درباره ی  قانون اساسی کشورهای اسلامی به راه می اندازد.

1093 سال بعد از میلاد: غزالی هم که نخواست از کاروان مدیران عقب بماند در مورد تعالیم اسلام و نقش ان در بهبود سازمان اداری و بروکراتیک در کشور های اسلامی مطالبی به رشته ی تحریر دراورد که بعد ها به

بروکراسی ایده ال ماکس وبر رسید.

1300 سال بعد میلاد : پدر مدیریت اسلامی ابن تیمیه کتاب السیاسیه الشریعه ی خود را می نویسد و اصولی در زمینه تناسب شغل و شاغل ارائه می کند.

همانطور که دیدید تا اینجا ابتدا از چین کهن شروع و بعد از ان به یونان باستان سری زدیم یادی کردیم از دانشمندان بزرگ اسلام و گنجینه های علمی انها را بررسی کردیم اگر چه در مکاتب کنونی مدیریت نامی از انها

نیست ولی نمی توان نقش مطالب انها در ایجاد این مکاتب را انکار کرد.

اکنون 1513 بعد از میلاد اروپا: ماکیاولی در کتاب خود مباحثاتی درباره ی اصل

وحدت فرماندهی به بحث می پردازد.

1776 ادام اسمیت که قبلا از او یاد کردیم با به کار گیری اصولی که در کتاب ثروت ملل خود نام برده در یک کارخانه تولید سنجاق به موفقیت چشمگیری دست یافت و توجه همگان را به اصولی همچون سیستم کارخانه و

تقسیم کار و سازمان دهی بهینه جلب کرد.

1813 رابرت اون با کتاب خطاب به سرپرستان اهمیت توجه به ماشین های زنده یعنی کارکنان رابیش از ماشین های غیر زنده گوشزد می کند که این گفته ها مبانی شکل گیری مکتب نئو کلاسیک می باشد.

1832 در کتاب سیستم اقتصادی دستگاهها و تولید کنندگان چالز بابیج نظریه پرداز بسیاری از نظرات نهضت مدیریت علمی را پیش بینی می کند.

1855دانیل مک الو سرپرست شرکت راه اهن نیویورک 6 اصل مهم مدیریتی را ارائه داد و در همان سال سروان هنری متکالف کتابی با عنوان هزینه ی ساخت و اداره کارگاههای دولتی و خصوصی نوشت.

 اکنون زمان ظهور مکاتب مدیریتی است که بعد از مطالعه ی انها درخواهید یافت

که سردمداران مدیریت علمی فقط این اصول را گرد اوری کرده اند و در کنار هم قرار داده اند و هر کس توانسته تغییری در ان ایجاد کند مکتبی  به ظاهر جدید خلق کرده که در واقع اینگونه نیست.

حال به بررسی 3 مکتب اصلی مدیریت ( مکتب کلاسیک و مکتب نئو کلاسیک و مکتب اقتضائی) و 2 مکتب جانبی (مکتب تجربی و مکتب مدیریت علمی نوین) می پردازیم.

شامل 20 اسلاید POWERPOINT


دانلود با لینک مستقیم


دانلود پاورپوینت اصول و مبانی مدیریت (مکاتب مدیریت)
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.