کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

تحقیق درس اخلاق خانواده با عنوان نوجوان و آداب اجتماعى اسلام 14 صفحه word

اختصاصی از کوشا فایل تحقیق درس اخلاق خانواده با عنوان نوجوان و آداب اجتماعى اسلام 14 صفحه word دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

تحقیق درس اخلاق خانواده با عنوان نوجوان و آداب اجتماعى اسلام 14 صفحه word


تحقیق درس اخلاق خانواده با عنوان نوجوان و آداب اجتماعى اسلام 14 صفحه word

 

 

 

 

 

 

در این تحقیق می خوانیم:

 

نوجوان و خانواده

با سپرى شدن دوران کودکى, دوره حساس نوجوانى آغاز مى گردد. روان شناسان از این دوره به دوران (طوفان و فشار) و انقلاب و سرکشى یاد کرده اند.1

روح ناآرام و جوش و خروش نوجوانى و بروز احساسات هدایت نشده و نیازهاى گوناگون در این دوره حساس, ضرورت برنامه ریزى دقیق و اقدامات همه جانبه را براى یارى رساندن به نوجوانان نمایان مى سازد.

نهاد خانواده, مهم ترین نقش را در آموزش راه و رسم زندگى به نوجوانان و آماده کردن آنان براى ورود به اجتماع بر عهده دارد. این نهاد مى تواند با ایجاد فضایى مناسب و آرام و ارتباطى صمیمانه و دوستانه با نوجوانان و نیز آشنا شدن با روحیات, مشکلات و نقاط ضعف آنان, بهترین و مناسب ترین شیوه را در مقابله با مشکلات و سختى ها فرا روى آنان قرار دهد و اداب زندگى و هم زیستى مسالمت آمیز را به ایشان بیاموزد.

اگر نوجوانان گاهى اوقات کارها و رفتارهاى ناشایستى انجام مى دهند و آداب اجتماعى را در جمع رعایت نمى کنند; مثلاً به دیگران خیره مى شوند, با دیگران درگوشى صحبت مى کنند, بدون علت مى خندند, به هنگام ورود افراد احترام نمى گذارند و از جا بلند نمى شوند, در محیط خانه آن طور که باید رعایت حال اعضا را نمى کنند, درب خانه یا در اتاق را محکم به هم مى زنند, صداى رادیو یا تلویزیون را بلند مى کنند, در حضور جمع آروغ مى زنند, خمیازه مى کشند و یا افراد را با اسم سبک صدا مى زنند, این ها همه ناشى از تربیت نادرست در خانه و خانواده است و همین نکته وظیفه والدین را در آموزش آداب صحیح زندگى به نوجوانان دو چندان مى کند.

البته باید توجه داشت که فراهم آوردن شرایط مناسب براى زندگى و رشد فضایل انسانى در خانواده, بدون همکارى و مساعدت همه افراد, مخصوصاً فرزندان ممکن نخواهد بود. از این رو نوجوانان نیز وظیفه دارند با رعایت نکاتى خاص و آدابى ویژه, در این امر مهم با جدیّت تمام مشارکت کنند.

برنامه ها و آدابى که اسلام براى فراهم آمدن فضاى مناسب براى زندگى ارائه مى دهد, با توجه به شأن و منزلت و جایگاه هریک از ارکان خانواده متفاوت است و همین امر ما را بر آن مى دارد که قبل از بیان این آداب, با جایگاه هریک از ارکان خانواده آشنا شویم.

ارکان خانواده

  1. جایگاه پدر: پدر در خانواده موقعیتى خاص دارد. او مؤسس, مدیر و مسئول خانواده است و هزینه زندگى, مسکن, خوراک, پوشاک و بسیارى از نیازهاى روحى, عاطفى و روانى سایر اعضا را نیز تأمین مى کند.

مقام پدر به حدى والا است که رضایت او رضایت خدا دانسته شده2 و حق او در کنار حق خدا قرار گرفته است. قرآن کریم در مقام توصیه به انسان مى فرماید: (اُشکرلى ولوالدیک;3 شکرگزار من و شکرگزار پدر و مادر خود باش.)

ابراهیم بن شعیب مى گوید: به امام صادق عرض کردم: پدرم بسیار سالخورده و ضعیف شده و در صورتى که نیاز داشته باشد او را براى رفتن به جایى بر دوش مى کشم. امام فرمود: هرچه مى توانى این کار را انجام ده و لقمه را با دست خود در دهان او بگذار, چرا که این عمل, بهشت را نصیب تو خواهد کرد.)4

  1. مقام مادر: شاید در نگاه اوّل مسئولیت مادر در امور مختلف خانواده به اندازه پدر جلوه نکند. اما شأن و مقام او به مراتب والاتر از پدر است و این نکته را مى توان از بیانات و روایات مختلفى که پیشوایان ما در مسائل مختلف بیان کرده اند, به دست آورد.

 

برای دانلود متن کامل تحقیق به لینک زیر مراجعه کنید.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.