کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

تحقیق کامل : سوهان کاری

اختصاصی از کوشا فایل تحقیق کامل : سوهان کاری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق کامل : سوهان کاری ، با فرمت ورد35 صفحه همراه تصاویر

فهرست :

  • معرفی سوهان
  • روشهای ایجاد آج سوهان
  • انواع آج سوهان
  • شماره سوهان
  • اندازه سوهان
  • انواع فرم سوهان
  • عملیات سوهان کاری
  • نکات حفاظتی در سوهان کاری
  • نکات ایمنی در سوهان کاری
  • شابرزدن

سوهان کاری:

سوهان کاری یکی از روش های برداه برداری از سطوح زاویه دار و موج دار و یا منحنی می باشد که این عمل را می توان بوسیله دست و یا ماشین انجام داد .با عمل سوهان کاری ماده خام فلزی را به فرم دلخواه تبدیل می کنند .

معرفی سوهان :

وسیله‌ای که در سوهان کاری استفاده می شود را سوهان گویند . سوهان قطعه‌ای است از جنس فولاد ابزار سازی غیر آلیاژی و یا فولاد ابزار سازی کرم دار. که پس از ایجاد دندانه هایی روی آن ، قسمت بدنه را سخت می کنند ولی دنباله آن را برای جلوگیری از شکستن ، نرم می سازند.

دندانه های سوهان مشابه گوه های کوچکی می باشند که در کنار و پشت سر هم قرار گرفته اند . به این دندانه ها آج سوهان گویند .

 

 

 

 

آج سوهان را مطابق شکل روبرو در دو امتداد مختلف می سازند که یکی از آنها را آج رویی و دیگری را آج زیرین می نامند . زاویه انحراف آج رویی نسبت به محور سوهان 71 درجه و آج زیرین 54 درجه انتخاب می شود .بدین صورت دندانه های سوهان پشت سر هم قرار نمی گیرند و این عمل از ایجاد شیار روی سطح قطعه کار جلوگیری می کند .

 

وقتی سوهان با فشار روی سطح قطعه کار کشیده می شود ، دندانه های آن براده های کوچکی را از سطح قطعه کار جدا میکنند و در فضای خالی دندانه ها جمع می کنند و در انتهای سطح به خارج هدایت می سازند .

 

 

 

روشهای ایجاد آج سوهان

آج سوهان را با دو روش فرزکاری وضرب زنی روی سطح سوهان ایجاد می کنند . شکل زیر بیانگر دو روش ذکر شده است .

 

 

 

 

 

انواع آج سوهان

سوهان ها را ر انواع یک آجه و دو آجه می سازند .

 

  • سوهان یک آجه

این سوهان را به روش فرزکاری تولید می کنند و مورد استفاده آن برای براده برداری مواد نرم ، آلومینیوم ، روی، قلع ، مس ، سرب و مواد مصنوعی می باشد .

  • سوهان دو آجه :

این دو سوهان را به دو روش تولید می نمایند.

الف) سوهان دو آجه که به روش فرزکاری تولید می شود.

و مورد استفاده آن برای برداده برداری با حجم بیشتر از فلزات سخت است .

ب) سوهان دو آجه که به روش ضرب زنی تولید می شود و مورد استفاده آن برای براده برداری با حجم کمتر از مواد سخت (‌فولاد و چدن ) می باشد .

 

3- سوهان چوب سای

این سوهان به روش ضرب زنی تولید می شود و همچنان که از نامش پیداست برای برداه برداری از چوب و شاخ مورد استفاده قرار می گیرد .

شماره سوهان :

تعداد آج در یک سانتی متر از طول سوهان مصرف ظرافت سوهان است و آنها را بر حسب ظریف یا خشن بودن سوهان ها استاندارد کرده اند .

شماره مشخصه ظریف یا خشن بودن سوهان ها با شماره های از 0 تا 4 مشخص می‌شوند .

1- خشن       2- متوسط      3- ظریف      4- خیلی ظریف       5- خیلی خشن

اندازه سوهان ها

اندازه سوهان ها عبارت است از اندازه سر سوهان تا شروع دنباله آن .

سوهان ها را با طولهای 375.315.250.200.160.125.100.80 و 450 میلی متر تولید می کنند.

 

 

 

انواع فرم سوهان

سوهان های دستی را برحسب مورد استفاده و فرم محل سوهان کاری با مقاطع مختلف تولید می کنند که می توان فرم های سوهان تخت ، سوهان چهارگوش ، سوهان سه گوش ، سوهان گرد ، سوهان نیمگرد و سوهان کاردی را نام برد .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عملیات سوهان کاری

برای شروع و انجام کارهای سوهان کاری به ترتیب اعمال زیر را انجام می دهیم .

  • ابتدا نقشه کاررا مطالعه می نماییم و سپس سوهان مناسب را از نظر ، فرم و اندازه و شماره آج انتخاب می نماییم .
  • قطعه کار را روی گیره ببندید ( حتی المقدور در وسط گیره ) و در صورت لزوم ارتفاع میز و گیره را تنظیم نمایید .
  • طرز ایستاده صحیح در پای گیره در هنگام سوهان کاری در افزایش راندمان و کاهش خستگی نقش مهمی دارد .

برای استقرار صحیح در پای گیره ، پای چپ را به نحوی قرار دهید که با امتداد خط محور گیره زاویه های در حدود 30 درجه ایجاد کند .

در این حال پای راست را به اندازه‌ای تقریبی طول سوهان مورد استفاده ، عقب تر و تحت زاویه 75 درجه برروی کف کارگاه قرار دهید .


دانلود با لینک مستقیم


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.