کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

دانلود مقاله بررسی میزان آشنایی اعضاء هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با مهارتهای کامپیوتری

اختصاصی از کوشا فایل دانلود مقاله بررسی میزان آشنایی اعضاء هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با مهارتهای کامپیوتری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 6

 

بررسی میزان آشنایی اعضاء هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با مهارتهای کامپیوتری

 

مجریان:

 نادر عالیشان کرمی*

ابراهیم خواجه**

 

* کارشناس ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

 کارشناس مسئول اداره اطلاع رسانی -دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان

Email :

** دکترای پزشکی عمومی

معاون مدیریت پژوهشی و اطلاع رسانی - دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان

 

  

چکیدهمقدمه: استفاده از آموزش با کمک کامپیوتر(Computer-Aided Learning) با توجه به پیشرفتهای فناوری های اطلاعات و ارتباطات به طور روزافزونی در حال افزایش است. یکی از عناصر اصلی در این راه مهارتهای کامپیوتری اعضاء هیات علمی به عنوان ارائه کنندگان آموزش پزشکی می باشد. لذا با تعیین میزان آشنایی اعضاء هیات علمی با مهارتهای کامپیوتری می توان در راستای برنامه ریزی به منظور ارتقاء مهارتهای کامپیوتری به طور موثر عمل نمود. روش کار : در این مطالعه "توصیفی – مقطعی" پرسشنامه ای بین اعضاء هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان علمی و مدرسینی که در امر آموزش دانشجویان دانشگاه دخیل بودند توزیع گردید. از تعداد 120پرسشنامه توزیع شده 101 پرسشنامه عودت داده شد. (درصد پاسخ‌دهی= 16/84 %). پرسشنامه‌های تکمیل شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آمار توصیفی و آزمونهای t-test ،Mann-Whitney   و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج : میانگین نمره آشنایی جامعه پژو.هش با عناصر اصلی مهارتهای کامپیوتری برابر با 01/3 بود(حداکثر5 و حداقل19/1). بین دو جنس تفاوت معنی دار از نظر آشنایی با مهارتهای ذکرشده وجود نداشت ولی بین محل فعالیت اساتید و همچنین بین مرتبه علمی آ،نها تفاوت معنی دار بود( P

مقدمه استفاده از آموزش با کمک کامپیوتر(Computer-Aided Learning) با توجه به پیشرفتهای فناوری های اطلاعات و ارتباطات به طور روزافزونی در حال افزایش است(1). گرین هالف(2001) می گوید این نکته که آموزش پزشکی با استفاده از " آموزش با کمک کامپیوتر" ارتقاء می یابد به شکل حقیقتی در آمده که همگان در سراسر جهان آنرا پذیرفته اند(2). در این راستا، یکی از عناصر اصلی در موفقیت بکارگیری کامپیوتر در آموزش بدون هیچ شک و تردید مهارتهای کامپیوتری- مجموعه مهارتهای کاربردی کامپیوتری و اینترنتی نظیر آشنایی با "سخت افزارها و نرم افزارهای کامپیوتری " اینترنت و ایمیل - اعضاء هیات علمی می باشد.  مرکز توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز زمینه سازی در جهت بکارگیری کامپیوتردر برنامه درسی دانشجویان پزشکی را به طور جدی آغاز نموده است. از این رو، در این مطالعه ما بر آن هستیم با تعیین میزان آشنایی اعضاء هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با مهارتهای کامپیوتری، "معاونت آموزشی و پژوهشی" و دانشکده ها را در راستای برنامه ریزی به منظور ارتقاء مهارتهای کامپیوتری اعضاء محترم هیات علمی یاری دهیم.  متندر این مطالعه "توصیفی – مقطعی" پرسشنامه ای - طراحی شده مبتنی بر اهداف تعیین شده در تحقیقق حاضر – بین اعضاء هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان علمی و مدرسینی که در امر آموزش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دخیل بودند توزیع گردید. از تعداد 120پرسشنامه توزیع شده 101 پرسشنامه عودت داده شد. (درصد پاسخ‌دهی= 16/84 %)ابزار گردآوری داده‌ها در این پژوهش پرسشنامه خود تنظیم بود که براساس عناصر اصلی مهارتهای کامپیوتری طراحی شده بود. این پرسشنامه شامل 31 سوال در زمینه‌های اصلی مهارتهای کامپیوتری بود: 6 سوال مربوط به متغیرهای زمینه‌ای نظیر محل فعالیت، مرتبه علمی، آخرین مدرک تحصیلی، وضعیت استخدامی، سن و جنس، 9  سوال مربوط به وضعیت دسترسی و میزان استفاده از تجهیزات و امکانات کامپیوتری و 16 سوال مربوط به متغیرهای مهارتهای کامپیوتری می باشد. روایی و پایائی پرسشنامه مذکور قبل از انجام این پژوهش با استفاده از نظرات کارشناسان و انجام پیش آزمون مورد تائید قرار گرفت.پرسشنامه‌های تکمیل شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. وبا استناد به مقیاس لیکرت به هر کدام از اظهار نظرهای مربوط به سوالات در ارتباط با متغیرهای مهارتهای کامپیوتری به ترتیب 1، 2، 3، 4، 5 امتیاز تعلق گرفت و سپس میانگین نمره در هر مورد برای هر یک از سوالات بدست آمد که نشان‌دهنده میزان سطح آشنایی جامعه مورد پژوهش در هر یک از سئوالات مطرح شده بود. پس از بدست آمدن میانگین برای تمامی عوامل ذکر شده در پرسشنامه میانگین کل نیز محاسبه گردید که در واقع نشان دهنده میزان آشنایی اعضاء هیات علمی دانشگاه با مهارتهای کامپیوتری بود.در تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و آزمونهای t-test ،Mann-Whitney   و ANOVA استفاده گردید. مقدار P کمتر از 05/0 معنی‌دار در نظر گرفته شد.

نتایج  در این مطالعه 101 نفر از اعضای هیئت علمی و مدرسینی که در امر آموزش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دخیل بودند شرکت کردند. میانگین سنی شرکت کنندگان 32/6 ± 03/40 سال بود. اکثریت اعضای هیات علمی دانشگاه را مردان(8/58%) و اکثریت اعضای هیات علمی متعلق به دانشکده پزشکی(6/61%) می باشد. جدول شماره1 سایر اطلاعات دموگرافیک مربوط به اعضای هیات علمی را نشان می دهد.

 

جدول شماره 1. اطلاعات دموگرافیک اعضای هیات علمی شرکت کننده در مطالعه

 

اطلاعات دموگرافیک

فراوانی

درصد

جنس

مذکر

57

8/58

مؤنث

40

2/41

محل فعالیت

دانشکده پزشکی

61

6/61

دانشکده پرستاری

23

2/23

دانشکده بهداشت

12

1/12

مرکز توسعه آموزش پزشکی

3

3

مرتبه علمی

مربی

38

2/42

استادیار

52

8/57

مدرک تحصیلی

فوق لیسانس

39

39

PhD

8

8

تخصص

40

40

فوق تخصص

13

13

وضعیت استخدامی

رسمی قطعی

34

4/35

رسمی آزمایشی

38

6/39

پیمانی

19

8/19

ضریب K

3

1/3

حق التدریسی

2

1/2

92 نفر (1/91%) از تعداد کل 101 نفر شرکت کننده در منزل کامپیوتر دارند و 86 نفر (86%) از تعداد کل 101 نفر شرکت کننده در محل کار کامپیوتر دارند. از این تعداد 19 نفر (1/22%) در محل کار کامپیوتر اختصاصی دارند و مابقی ( 9/77%) به کامپیوتر بطور اشتراکی دسترسی دارند. 85 نفر (85%) از جامعه پژوهش از منزل به اینترنت دسترسی دارند. از این تعداد 47 نفر (56%) صرفاً از ISP دانشگاه خدمات دریافت می دارند و 25 نفر (8/29%) از ISP های دانشگاه و غیر دانشگاه بصورت توام استفاده می کنند. این نتایج همچنین نشان می دهد 75 نفر (8/75%) از پاسخ دهندگان در محل کار به اینترنت دسترسی دارند و متوسط استفاده از اینترنت بطور روزانه یک ساعت و بیست و پنج دقیقه است.در این مطالعه مشخص شد متوسط نمره آشنایی با عناصر اصلی مهارتهای کامپیوتری برابر با 01/3 می باشد. حداکثر میزان آشنایی با این عناصر 5 ( حداکثر میزان ممکن در مقیاس لیکرت) و حداقل آن 19/1 از سوی شرکت کنندگان اعلام شده است.

 

  نمودار شماره 1 ، تعداد مقالات دریافتی از منابع آنلاین در سال گذشته توسط اعضای هیئت علمی

حدود 2/51 % از شرکت کنندگان از خدمات ارائه شده توسط دانشگاه درخصوص بانک های اطلاعاتی آنلاین رضایت دارند.

 جدول شماره 2. مقایسه میانگین نمره آشنایی با عناصر اصلی مهارتهای کامپیوتری اعضای هیئت علمی. 

اطلاعات دموگرافیک

میانگین ± انحراف معیار

P. value

جنس

مذکر

 74/0 ± 98/2

149/0

مؤنث

56/0 ± 07/3

محل فعالیت

دانشکده پزشکی

97/0 ± 25/2

046/0

دانشکده پرستاری

7/0 ± 9/2

دانشکده بهداشت

45/0 ± 15/3

مرکز توسعه آموزش پزشکی

56/0 ± 44/3

مرتبه علمی

مربی

73/0 ± 1/3

261/0

استادیار

58/0 ± 9/2

مدرک تحصیلی

فوق لیسانس

65/0 ± 1/3

001/0

PhD

52/0 ± 5/3

تخصص

59/0 ± 8/2

فوق تخصص

66/0 ± 7/2

  در خصوص سخت افزار کامپیوتری 49% شرکت کنندگان ابراز داشتند نسبت به اتصال بخش های اصلی کامپیوتر نظیر ماوس، مانیتور، کیس آشنایی در حد خوب دارند ودر خصوص نرم افزارها 2/86 % از شرکت کنندگان اذعان داشتند با سیستم عامل ویندوز از حد متوسط تا زیاد آشنایی دارند. در مورد چهار نرم افزاری اصلی مایکروسافت نتایج به قرار ذیل می باشد:● 2/86 % از شرکت کنندگان با نرم افزار میکروسافت ورد از حد متوسط تا زیاد آشنایی دارند.● 1/88 % از شرکت کنندگان با نرم افزار میکروسافت پاورپوینت از حد متوسط تا زیاد آشنایی دارند.● 4/58 % از شرکت کنندگان با نرم افزار میکروسافت اکسل از حد متوسط تا زیاد آشنایی دارند.● 7/36 % از شرکت کنندگان با نرم افزار میکروسافت اکسس از حد متوسط تا زیاد آشنایی دارند.آشنایی جامعه پژوهش با نرم افزارهای آماری در زیر ذکر شده است:● 54% از شرکت کنندگان با نرم افزار Epi info هیچ آشنایی ندارند.● 34% از شرکت کنندگان با نرم افزار SPSS هیچ آشنایی ندارند و 35% در حد کم با آن آشنایی دارند.یکی از نرم افزارهای پرکاربرد در زمینه فعالیت های پژوهشی "آدوب آکروبات" می باشد که 33% از شرکت کنندگان با آن  هیچ آشنایی ندارند و 27% در حد کم با آن آشنایی دارند.مرورگراینترنتی"اینترنت اکسپلورر" از ابزارهای اصلی اینترنت می باشد که 2/84 % از جامعه پژوهش در حد متوسط و بالاتر با آن آشنایی دارند.نرم افزارهای مدیریت ایمیل نظیر میکروسافت آوتلوک و آوتلوک اکسپرس نیز از مهارتهای اصلی محسوب می شوند که 1/63 % از جامعه پژوهش آشنایی کمتر از حد متوسط با آنها دارند.استفاده از ایمیل های اینترنتی رایگان نظیر YahooوHotmail از کاربرد های مهم در انجام مکاتبات می باشد که 1/90 % از جامعه پژوهش با ارسال و دریافت ایمیل به میزان متوسط و بالاتر آشنایی دارند.قابلیت جستجو در محیط اینترنت از مهارتهای بسیار حائز اهمیت می باشد که نتایج نشان می دهد 96 % از جامعه پژوهش با جستجو در اینترنت به میزان متوسط و بالاتر آشنایی دارند.دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دارای منابع اطلاعاتی آنلاین می باشد که 26 % از جامعه پژوهش با استفاده از منابع اطلاعاتی آنلاین آشنایی در حد هیچ یا کمتر از حد متوسط دارند. بحث و نتیجه‌گیری


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله بررسی میزان آشنایی اعضاء هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با مهارتهای کامپیوتری
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.