کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

کوشا فایل

کوشا فایل بانک فایل ایران ، دانلود فایل و پروژه

تحقیق در مورد تاثیر الکتریسیته بر بدن شوک الکتریکی

اختصاصی از کوشا فایل تحقیق در مورد تاثیر الکتریسیته بر بدن شوک الکتریکی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .docx ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 12 صفحه


 قسمتی از متن .docx : 

 

تاثیرات الکتریسیته بر بدن

مقدمه

 

انرژی الکتریکی به دلیل مزایای زیادی که دارد هر روز به مصرف آن اضافه می گردد . در مقابل مزایای آن ، انرژی الکتریکی داری خطراتی نیز می باشد ، بخصوص در صنایع و آزمایشگاه ها که با جریان ها و ولتاژها ی بالا سرو کار دارند ، رعایت اصول و ایمنی و حفاظت افراد بایستی در اولویت و رأس امور باشد یا به عبارتی اول ایمنی بعد کار .

خطرات برق گرفتگی بطور کلی به دو دسته تقسیم می شوند: -

خطر برق گرفتگی -1

خطرآتش سوزی -2

 

خطر برق گرفتگی :

بطور کلی عبور جریان برق از بدن را برق گرفتگی یا شوک الکتریکی می گویند . در صورتی که جریان برق از بدن عبور نماید ، بدن عکس العمل شدید در مقابل آن از خود نشان می دهد که به آن شوک الکتریکی گویند .اثرات این برق گرفتگی از احساس شوک شروع شده تا حالت سنکوپ یعنی بیهوشی کامل می تواند برسد . لذا برای برق گرفتگی دو مرحله می توان تعریف نمود.

1 -آستانه احساس 2 - آستانه انقباض

عبور جریان کم آستانه احساس و گذشتن از حد معین جریان و عکس العمل عضلانی بدن خواهد داشت که به آن آستانه انقباض می گویند. آستانه احساس برای قسمت های مختلف بدن متفاوت است ، بطور مثال آستانه احساس زبان45/0 میلی آمپر و استانه احساس برای پوست بدن در حدود میلی آمپر است که آستانه احساس پوست هر یک از اعضا متفاوت است ، البته در شدت جریان9میلی آمپر دست ها به سختی تکان می خورند ، ولی5/99 درصد افراد سالم می توانند سیم برق دار را رها کنند.

برق گرفتگی در ولتاژهای بالا غیر قابل علاج می باشد زیرا که قوس های الکتریکی درجه حرارتی بیش از2000 درجه تولید می کنند که در اثر آن تمام عضلات و ماهیچه ها و استخوانها را سوزانده و از بین می برد و به خاطر این هرگز نباید به سیمهای هوایی نزدیک شد زیرا که فشار و اختلاف سطح این وسایل به قدری زیاد است که می توانند از فاصله دوری قوس الکتریکی را از طریق هوا ایجاد بنماید و خطرات ناگواری را برای انسان و حیوان همراه بیاورند که باعث مرگ حتمی خواهند شد.

صدمات برق گرفتگی به انسان :

سوختگی:

زمانی که جریان الکتریکی در یک ماده جاری میشود، در قسمت‌هایی که در برابر جریان مقاومت میکنند اتلاف انرژی به وجود میآید، این انرژی اتلاف شده معمولاً به صورت گرما آزاد میشود. این ساده ترین تأثیر جریان الکتریکی بر روی بافتهای زنده است. جریان الکتریکی باعث افزایش حرارت در این بافتها میشود و در این حالت اگر میزان حرارت به اندازه کافی زیاد باشد، بافت زنده خواهد سوخت. از نظر ظاهری این سوختگی شبیه سوختگی به وجود آمده بر اثر شعله است با این تفاوت که به علت عبور جریان از داخل بدن مصدوم می تواند بافتهای داخلی بدن و حتی اندام های حساس را نیز بسوزاند .

سوختگی ناشی از برق گرفتگی به مدت و فشار الکتریکی بستگی دارد . بطور کلی اگر الکتریسیته وارد بدن شود سوختگی بدن را سبب شده در ضمن اینکه موجب سایر عوارض نیز می شود . سوختگی در اثر برق مشخصات مخصوص دارد ، که با بقیه سوختگی ها تفاوت دارد . گاهی سوختگی به قدری عمیق است که از عضلات گذشته و به استخوان و مفاصل می رسد . در این حالت کناره های محل سوختگی سفید ، بی خون ، خشک و بدون تورم است . در بعضی موارد سوختگی در اثر جرقه و حرارت ناشی از برق می باشد و گاهی سوختگی بدون تماس پوست با منبع برق بوجود می آید که سطح وسیع تری را در بر می گیرد .

در اثر عبور جریان برق زیاد در قسمت های کم مقطع ( بازو – ران ) گرمای زیادی بوجود می آید . این گرما عظلات محلی را تخریب کرده و ماده رنگی عضله ( میو گلوبین )

فاسد شده و وارد جریان خون می شود ، که اگر از حد معینی در خون تجاوز نماید، باعث آسیب کلیه ها شده شخص پس از چند روز به علت مسمومیت می میرد .

تأثیر روی قلب :

ابتدا ضربان های بی موقع ( غیر عادی و ناهماهنگ ) پیدا می شود . بعد رستهایی مضاعف یا چهار برابر تولید می گردد و گاهی تعداد ضربان ها تا هشت برابر ضربان های طبیعی می رسد . پس از آن قلب به رعشه یا لرزش بطنی می افتد ( جریانی به شدت1/0آمپر اگر از ناحیه قلب عبور کند ، در ماهیچه های قلب با انقباض های تندوبی نظم که لرزش بطنی نامیده می شود و ایجاد شوک خواهد کرد ) که در این صورت ممکن است منجر به از کار افتادن قلب ، تنفس ، نفروز و مرگ گردد.

عوارض قلبی شایع ترین علت مرگ بعد از آسیب الکتریکی است ، تخمین زده می شود 1100 تا 1300 مرگ سالیانه در ایالت متحده از آسیب الکتریکی رخ می دهد . عوارض قلبی بعد از برق گرفتگی شامل ارست قلبی ، نکروزحاد ، میو کاردیال ،با یا بدون نارسایی بطن،آنفاکت یا سکته قلبی کاذب، ایسکمی میوکاردیال ، دیسر یتمی، اختلالات فشار خون حاد با و ازو اسپاسم محیطی، اختلالات غیر اختصاصی نوار قلب و بدون علامت می باشد . آسیب برق گرفتگی ناشی از اثرهای مستقیم روی بافت های تحریک پذیر باعث ایجاد گرما ناشی از جریان وآسیب های همراه مثل افتادن یا پرت شدن و آتش سوزی می شود .

همان طور که در شکل می بینید با قرار دادن pace maker برای مریض هایی که اختلال هدایتی دارند مورد استفاده قرار می گیرد و با ایجاد یک جریان بسیار ضعیف در قلب باعث عملکرد بهتر قلب می شود.

با قرار دادن pace maker بر روی سینه و عبور آن از ورید اجوف فوقانی، یک سر از ولتاژ در دهلیز راست و سر دیگر آن در بطن راست قرار می گیرد.این دستگاه همان کار گره سینوسی دهلیزی و شاخه دهلیزی بطنی(باندل هیس)را انجام می دهد،این شاخه به دو قسمت که یک قسمت آن در بطن راست و سر دیگر آن در بطن چپ قرار می گیرد و با ایجاد پالس های الکتریکی موجب تپش قلب می شود در این عمل در ماهیچه های قلب یون پتاسیم و در سطح آن یون سدیم وجود دارد که با جا به جا شدن آنها باعث ایجاد جریان الکتریکی و تپش قلب می شود که این کار خود توسط گره سینوسی دهلیزی وبا انتقال آن بوسیله ی شاخه دهلیزی بطنی به انجام می رسد و باعث عمل انبساط و انقباض ماهیچه های قلب و تپیدن آن می شود این دستگاه نیز دقیقا همان کار گره ی سینوسی دهلیزی را انجام می دهد.

 

 

تأثیر روی سلسله اعصاب و تنفس :

جریان متناوب با ولتاژکم اختلال مهمی در اعصاب تولید نمی نماید ، حتی اگر شدت جریان باعث ضایعات قلب شود . اما جریان های با ولتاژ زیاد مرکز تنفس واقع در بصل النخاع( بین مغز و نخاع) را از بین می برد بدون آنکه قلب متوقف شود و مرگ در اثرادم ریوی ممکن است روی می دهد .

 

 

 

 

جریان مستقیم :

به اندازه جریان متناوب ایجاد تشنج می نماید و اگر جریان مستقیم بیش از 5/2 آمپر از بدن عبور کند ، روی سلسه اعصاب اثر گذاشته و امکان شوک و فلج زیادی می شود .

بر اثر جریان الکتریکی روی اعصاب محیطی قابلیت تحریک و هدایت خود را از دست می دهند و همچنین سیستم عضلانی که تحت تأ ثیر برق قرار گیرد دارای انقباضات متوالی می شود و هنگامی که جریان قطع شود این انقباض نیز از بین می رود ، که در این حالت آستانه انقباض هر عضله فرق می کند و اگر ولتاژ زیاد باشد ، قدرت انقباض و انبساط عضلانی از بین می رود . گاهی در اثر جریان برق روی عضله مخصوص استفراغ های متوالی پدید می آید که ممکن است باعث خفگی گردد.


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق در مورد تاثیر الکتریسیته بر بدن شوک الکتریکی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.